Στρες και αδυνάτισμα: πώς μας βοηθά το εκχύλισμα του βοτάνου Ashwagandha!

στρες και αδυνάτισμα
1.5 λεπτό

Το στρες συνδέεται πολλές φορές με αυξημένη κατανάλωση φαγητού, επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά μας που σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση και βάζει φραγμούς στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Η διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες υπό χρόνιο στρες με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου πατενταρισμένου εκχυλίσματος ρίζας Ashwagandha – το KSM-66 Ashwagandha, έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τι είναι το Ashwagandha

Το KSM-66 Ashwagandha είναι υδατικό εκχύλισμα από ρίζα Ashwagandha, ενός βοτάνου που ανήκει στα προσαρμογόνα (adaptogens). Έχει την ιδιότητα να ομαλοποιεί τις αντιδράσεις του οργανισμού σε στρεσογόνους παράγοντες εσωτερικούς ή εξωτερικούς και να τον ισορροπεί. Το KSM-66 Ashwagandha είναι οργανικό και διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και τις περισσότερες κλινικές έρευνες συγκριτικά με όλες τις εμπορικές μορφές του βοτάνου Ashwagandha.

Έρευνες και αποτελέσματα

Έρευνα: Σύμφωνα με μια διπλή τυφλή, τυχαία, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή: Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Joshi, K. (2017). Journal of evidence-based complementary & alternative medicine, 22(1), 96-106.

Αποτελέσματα: Η λήψη του KSM-66 Ashwagandha προκάλεσε σημαντική μείωση του αντιληπτού στρες μεταξύ των ατόμων. Στο τέλος της μελέτης, το KSM-66 Ashwagandha έδειξε μείωση κατά 32,74% στην κλίμακα αντιμετώπισης του στρες (PSS) σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το KSM-66 Ashwagandha μείωσε την επιθυμία ή τον εθισμό για φαγητό στα υποκείμενα της μελέτης. Οι βαθμολογίες FCQ (ερωτηματολόγιο που σχετίζεται με την επιθυμία για φαγητό) για την έλλειψη ελέγχου, την επιρροή από θετικά ή αρνητικά συναισθήματα και το περιβάλλον μειώθηκαν σημαντικά (P <0,05) στα άτομα που έλαβαν συμπλήρωμα με KSM-66 Ashwagandha. Μια στατιστικά σημαντική μείωση (P <0,05) κατά 22,2% παρατηρήθηκε στα επίπεδα της κορτιζόλης ορού (ορμόνη του στρες) ως αποτέλεσμα της συμπλήρωσης του KSM-66 Ashwagandha σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το συμπλήρωμα KSM-66 Ashwagandha οδήγησε σε μείωση σωματικού βάρους κατά 3,0% και μείωση του δείκτη μάζας σώματος (BMI) κατά  2,9%. Η συμπλήρωση με το KSM-66 Ashwagandha οδήγησε σε σημαντική (P <0,05) αύξηση των βαθμολογιών OHQ (ερωτηματολόγιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα και το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουμε από τη ζωή) και σημαντική (P <0,05) μείωση των βαθμολογιών TFEQ  {ερωτηματολόγιο των τριών παραγόντων κατανάλωσης=1) γνωστικός περιορισμός κατανάλωσης, 2) αποδέσμευση, 3) πείνα} για «μη ελεγχόμενη διατροφική συμπεριφορά» και «διατροφική συμπεριφορά που σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση» σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Συμπέρασμα: Το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης δείχνει ότι το εκχύλισμα ρίζας KSM-66 Ashwagandha μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνιο στρες.

Το Stressveda της Flora είναι μια οργανική φόρμουλα που περιέχει το KSM-66 Ashwagandha μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β από οργανικά γκουάβα, holy basil και λεμόνια και βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του άγχους της έντασης και της πνευματικής κόπωσης.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share