Σπέρμα και τοξίνες

σπέρμα τοξίνες floressence
3 λεπτά

-Πώς συνδέεται η αναπαραγωγική μας ικανότητα και το σπέρμα με τις περιβαλλοντικές τοξίνες; -Οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για τη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της ποιότητας των ωαρίων. Η αιτία ενδέχεται να είναι τα χημικά τα οποία εισέρχονται στο σώμα μας και προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές.

Τι μας λέει το σπέρμα για τις τοξίνες.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώνεται διαρκώς, ενώ παρουσιάζονται αυξανόμενες γεννητικές ανωμαλίες στα αρσενικά μωρά. Τα περισσότερα κορίτσια βιώνουν πρώιμη εφηβεία, ενώ οι ενήλικες γυναίκες φαίνεται να υποφέρουν από φθίνουσα ποιότητα των ωαρίων και περισσότερες αποβολές.

Δε συμβαίνει όμως μόνο στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες αναφέρουν ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων σε μια σειρά ειδών, συμπεριλαμβανομένων ασυνήθιστα μικρών μορίων σε αλιγάτορες, βίδρες και βιζόν. Σε ορισμένες περιοχές, σημαντικός αριθμός ψαριών, βατράχων και χελωνών έχει παρουσιάσει τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά όργανα.

Πριν από 4 χρόνια, μια κορυφαία επιστήμονας στο χώρο της αναπαραγωγικής υγείας, η Shanna H. Swan, υπολόγισε ότι από το 1973 έως το 2011, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των μέσων ανδρών στις Δυτικές χώρες είχε μειωθεί κατά 59%, ενώ αυτές τις μέρες θα δημοσιευτεί το βιβλίο της «Count Down»: «Πώς ο σύγχρονος κόσμος μας απειλεί τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αλλάζοντας την αναπαραγωγική ανάπτυξη ανδρών και γυναικών και απειλεί το μέλλον της ανθρώπινης φυλής».

Χημικές ουσίες ευθύνονται για αναπαραγωγικά προβλήματα.

Η Swan και άλλοι ειδικοί λένε ότι το πρόβλημα είναι μια κατηγορία χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδοκρινικοί διαταράκτες, οι οποίες μιμούνται τις ορμόνες του σώματος και έτσι ξεγελούν τα κύτταρα μας. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τα έμβρυα καθώς διαφοροποιούνται σεξουαλικά στις αρχές της εγκυμοσύνης. Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες μπορούν να προκαλέσουν αναπαραγωγικό χάος. Βρέθηκε πχ. ότι βρέφη που είχαν μεγαλύτερη έκθεση σε ένα είδος ενδοκρινικών διαταρακτών που ονομάζονται φθαλικές ενώσεις έχουν μικρότερα μόρια.  Αυτοί οι ενδοκρινικοί διαταράκτες είναι παντού: σε πλαστικά, σαμπουάν, καλλυντικά, μαξιλάρια, φυτοφάρμακα, κονσέρβες και αποδείξεις από τα A.T.M..

Η Αμερικάνικη Ενδοκρινική και η Παιδιατρική Ενδοκρινική Εταιρεία και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχουν προειδοποιήσει για τους ενδοκρινικούς διαταράκτες, ενώ η Ευρώπη και ο Καναδάς έχουν κινητοποιηθεί για να τους ρυθμίσουν.

Η επίδραση των ενδοκρινικών διαταρακτών είναι αθροιστική.

Η Patricia Ann Hunt,  γενετίστρια στο Washington State University, έχει πραγματοποιήσει πειράματα σε ποντίκια που δείχνουν ότι η επίδραση των ενδοκρινικών διαταρακτών είναι αθροιστική, από γενιά σε γενιά. Όταν βρέφη ποντικιών εκτέθηκαν για λίγες μόνο ημέρες σε ενδοκρινικούς διαταράκτες μέσω χημικών ουσιών, οι όρχεις τους ως ενήλικες παρήγαγαν λιγότερα σπερματοζωάρια και αυτή η ανικανότητα μεταδόθηκε στους απογόνους τους. Μετά από τρεις γενιές έκθεσης, το ένα πέμπτο των αρσενικών ποντικών ήταν στείρο.

«Από την άποψη της ανθρώπινης έκθεσης, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι επί του παρόντος, βάλλεται ήδη η τρίτη γενιά» είπε η καθηγήτρια Hunt.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της ανθρωπότητας;

«Δεν βλέπω τους ανθρώπους να εξαφανίζονται, αλλά βλέπω να καταλήγουμε σε ένα υποσύνολο ατόμων που είναι στείρα», είπε ο Andrea Gore, καθηγητής νευροενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. «Τα άτομα με μειωμένη ποιότητα σπέρματος ή ωαρίων δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να επιλέξουν να αποκτήσουν παιδί. Αυτό μπορεί να μην καταστρέψει το είδος μας, αλλά είναι σίγουρα καταστροφικό για αυτά τα στείρα ζευγάρια. ”

Πρακτικές προτάσεις για την καθημερινή ζωή.

Προφανώς, οι κυβερνητικές ρυθμίσεις και η εταιρική ευθύνη είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των κινδύνων. Η Swan προσφέρει όμως πρακτικές προτάσεις για την καθημερινή ζωή: Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε γυάλινα σκεύη και όχι σε πλαστικό. Πάνω απ’ όλα, μη χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων για πλαστικά σκεύη ή σκεύη με πλαστικό περιτύλιγμα. Αποφύγετε τα φυτοφάρμακα. Αγοράστε βιολογικά προϊόντα εάν είναι δυνατόν. Αποφύγετε τον καπνό. Χρησιμοποιήστε βαμβακερή ή λινή κουρτίνα ντους, όχι από βινύλιο. Μη χρησιμοποιείτε αποσμητικά χώρου. Αποτρέψτε τη συσσώρευση σκόνης.

Η λειτουργία της αποτοξίνωσης του οργανισμού είναι σημαντική.

Η αποτοξίνωση είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία, που ο οργανισμός μας εκτελεί καθημερινά μέσω συγκεκριμένων οργάνων και λειτουργιών, αλλά έχει όρια, όταν βαλλόμαστε από πληθώρα επιβαρύνσεων.

Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε τη φυσική αποτοξινωτική διαδικασία πίνοντας αρκετό νερό, κάνοντας άσκηση και μασάζ που διευκολύνει την λεμφική κυκλοφορία.

Πηγή:  New York Times (nytimes.com), Nicholas Kristof

Ο ρόλος των βοτάνων στο Flor Essence.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα των οποίων το εκχύλισμα ενισχύει τις φυσικές αποτοξινωτικές διεργασίες, όπως είναι η κολλιτσίδα, το λάπαθο, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το αγιάγκαθο, το φύκι, η φτελιά και το ραβέντι που περιέχει το Flor Essence. To Flor Essence βασίζεται σε μια παλιά ινδιάνικη φόρμουλα από 8 οργανικά βότανα, που υποστηρίζει τα όργανα συλλογής και αποβολής των τοξινών να εκτελέσουν το καθαριστικό τους έργο με ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να εξαντλούν τον οργανισμό.

Πολλές φορές η λέξη αποτοξίνωση εσφαλμένα συγχέεται με το αδυνάτισμα και υποβαθμίζεται η σημασία της. Επίσης πολλοί από μας ενδιαφερόμαστε πρωτίστως με τι θα συμπληρώσουμε τη διατροφή μας και όχι τι πρέπει να αποβάλλουμε, καθώς οι επιβαρύνσεις που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας υποσκάπτουν την υγεία μας.

Είναι η ώρα με το Flor Essence να θυμηθούμε πώς είναι να έχουμε περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση, ποιοτικό ύπνο και καλή πέψη. Με το Flor Essence νιώθουμε καλά και γινόμαστε καλύτερα!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share