Σαλάτα με κινόα και μαϊντανό και ω-λιπαρά

Σαλάτα με κινόα και μαϊντανό και ω-λιπαρά
2 λεπτά

Σήμερα φτιάχνουμε μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως μικρό γεύμα ή σαν ένα δροσερό συνοδευτικό πιάτο! Ιδανική για ολιγοήμερη διατήρηση στο ψυγείο. Είναι μια σαλάτα με κινόα, μαϊντανό, και πολλά ωμέγα λιπαρά. Ας δούμε πρώτα τι προσφέρουν τα συστατικά της στον οργανισμό μας.

Οι ωφέλειες του μαϊντανού

Ο μαϊντανός είναι μάλλον υποτιμημένος και σερβίρεται συνήθως σα γαρνιτούρα για να δώσει χρώμα. Διαθέτει όμως μερικά πολύ μοναδικά συστατικά που τον καθιστούν μια πραγματικά ωφέλιμη προσθήκη στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συνταγές σας: περιέχει μερικά σπάνια πτητικά έλαια που έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν ιδιαίτερα τα κύτταρα μας από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και από καρκινογόνους παράγοντες. Αυτά τα έλαια επίσης έχουν δείξει ότι αυξάνουν τη δραστηριότητα του ενδογενώς παραγόμενου σούπερ αντιοξειδωτικού, της γλουταθειόνης. Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ η ουσία απιγενίνη, που περιέχει, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει το μέγεθος του όγκου σε επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Η μυρικετίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Έρευνες έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Επιπλέον, ο μαϊντανός περιέχει ένα ολόκληρο φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών και της βιταμίνης C. Οτιδήποτε προστατεύει τα κύτταρα μας από βλάβες και μεταλλάξεις και προάγει την αναγέννηση νέων υγιών κυττάρων είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Έχουμε ανάγκη από όσο το δυνατόν περισσότερα αντιοξειδωτικά και όσο το δυνατόν συχνότερα – ο μαϊντανός περιέχει ενώσεις με όλα αυτά τα συστατικά και σε ποσότητα. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως τονωτικό για το νεφρά και το ουροποιητικό και για ευεργετικά αποτελέσματα στη συνολική ανοσολογική λειτουργία. Ταυτόχρονα διαθέτει βιταμίνη Κ και μια σειρά από άλλες βιταμίνες και μέταλλα.

Τα ω-λιπαρά

Το Udo’s Oil 3·6·9 Blend προσφέρει οργανικά ανεπεξέργαστα Ω-λιπαρά από σπόρους λιναριού, σουσαμιού, νυχτολούλουδου και ηλιόσπορου, τα οποία ο οργανισμός μας έχει απόλυτη ανάγκη να τα λαμβάνει μέσω της διατροφής του, καθώς δε μπορεί να τα παράξει ενδογενώς.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας σπόρους κολοκύθας

½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας Udo’s Oil 3·6·9 Blend

½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Βάλτε το μαϊντανό, την κινόα, το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τη ντομάτα και τους σπόρους σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Από την KATIE EYRE

Η Katie είναι η ιδρυτής της everythingorganicalways.com και μελετά την Ολιστική Διατροφή στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα everythingorganicalways.com.

Αναφορές:

1.www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15742348

2.www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21793847

3.www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5024025

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share