Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τις χρόνιες φλεγμονές;

χρόνιες φλεγμονές
1.5 λεπτό

Η φλεγμονή αποτελεί μέρος της φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού να καταπολεμήσει έναν τραυματισμό, λοίμωξη ή ερεθισμό, όχι όμως και οι χρόνιες φλεγμονές.
Όταν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, η ροή του αίματος και η διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων της περιοχής αυξάνονται και τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους παθογόνους εισβολείς. Η φλεγμονή βοηθά έτσι στην επούλωση και την καταστολή των μικροοργανισμών που προκαλούν τις λοιμώξεις. Αυτή η οξεία φλεγμονή είναι η «καλή» φλεγμονή.

Αντίθετα, η χρόνια φλεγμονή είναι πιο πολύπλοκη και αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς αυτό αναγκάζεται να βρίσκεται μονίμως σε υπερδιέγερση. Είναι η βάση όλων των χρόνιων ασθενειών που βιώνουμε, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η άνοια, η κατάθλιψη, ο καρκίνος κ.ά., καταστρέφει με αργό ρυθμό τα όργανά μας και μας οδηγεί σε γήρανση.

Ποιες συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή;

• Κακή διατροφή: ζάχαρη, λευκό αλεύρι, επεξεργασμένα τρόφιμα, και κορεσμένα λίπη
• Κρυφές ή χρόνιες μολύνσεις από ιούς , βακτηρίδια, ζυμομύκητες, ή παράσιτα
• Αλλεργιογόνα που βρίσκονται σε τρόφιμα και περιβάλλον
• Τοξίνες, βαρέα μέταλλα και φυτοφάρμακα
• Χρόνιο στρες
• Η έλλειψη άσκησης

Τι μπορεί να αποτρέψει τις χρόνιες φλεγμονές;

1. Διατροφή: Επιλέξτε ολικές τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες, φυτοθρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και Ω-3 λιπαρά τα οποία έχουν έντονα αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, αν έχετε αλλεργίες σε τρόφιμα, εντοπίστε σε τι είστε αλλεργικοί και σταματήστε να τρώτε τα τρόφιμα αυτά -γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι οι δύο συνήθεις ύποπτοι.

2. Τακτική άσκηση – Όλες οι έρευνες, συγκλίνουν στο ότι η τακτική άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Επίσης, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, διορθώνει και αποτρέπει την αντίσταση στην ινσουλίνη, βελτιώνει τη διάθεση και ανακουφίζει από το στρες. Στην πραγματικότητα, η τακτική άσκηση είναι η βάση, από μια μικρή σειρά αλλαγών που σχετίζονται με τη βελτίωση της υγείας σε όλη σχεδόν την επιστημονική βιβλιογραφία.

3. Ενισχύστε την υγεία του εντέρου σας – Πάρτε προβιοτικά για να βοηθήσετε την πέψη και να αποκαταστήσετε την ισορροπία των υγιών βακτηρίων στο έντερό σας, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή.

4. Αποτοξινωθείτε – Κατά διαστήματα υιοθετείστε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης με συνδυασμό διατροφής, κινητοποίησης της λέμφου, ειδικών μασάζ και τη λήψη του αποτοξινωτικού προϊόντος Flor Essence. Το Flor•Essence καθαρίζει ήπια αλλά βαθιά τον οργανισμό από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα χημικά, τα μικροσωματίδια, τις ξενορμόνες κ.ά., τα οποία επιβαρύνουν τη λειτουργία των οργανικών συστημάτων και μακροπρόθεσμα δημιουργούν φλεγμονές.

5. Χαλαρώστε –Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα ισχυρό νεύρο το οποίο χαλαρώνει όλο το σώμα σας και μειώνει τη φλεγμονή. Πάρτε βαθιές αναπνοές, κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ακολουθήστε τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share