Πότε είναι αποτελεσματικό ένα Προβιοτικό συμπλήρωμα

Πότε είναι αποτελεσματικό ένα Προβιοτικό συμπλήρωμα
2 λεπτά

Τα τελευταία χρόνια, τα προβιοτικά έχουν γίνει αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος από τον κόσμο αλλά και από την ιατρική κοινότητα. Κι αυτό γιατί έχει αναγνωριστεί ο σημαντικός τους ρόλος στην υγεία του εντέρου, την αποκατάσταση της χλωρίδας μετά από αντιβιώσεις, την αποφυγή δυσκοιλιότητας ή διαρροιών, την απορρόφηση μετάλλων και βιταμινών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μέχρι και τη ρύθμιση της χοληστερόλης, την κατάθλιψη αλλά και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Για να είναι όμως αποτελεσματικό ένα προβιοτικό συμπλήρωμα πρέπει καταρχήν να είναι αξιόπιστο.

Πότε όμως είναι αξιόπιστο ένα συμπλήρωμα προβιοτικών;

-Όταν αποτελείται από ικανό σε ποσότητα πληθυσμό βακτηρίων.

-Όταν τα βακτήρια που περιέχει παραμένουν ζωντανά εντός της συσκευασίας τους, ώστε να γίνουν δραστικά εντός του οργανισμού.

-Όταν τα βακτήρια που περιέχει επιβιώνουν διερχόμενα από τον πεπτικό σωλήνα.

-Όταν τα βακτήρια που περιέχει καταφέρνουν εν τέλει να εγκαθίστανται στη βλεννογόνο του εντέρου, να παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να παρέχουν τα οφέλη τους.

Τα 7 διαφορετικά για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας προβιοτικά Udo’s Choice της Καναδικής εταιρείας Flora είναι ανώτατης ποιότητας κι έχουν τις παρακάτω προδιαγραφές:

i) Έχουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων ανά κάψουλα.

ii) Εγγυώνται τον ακριβή αριθμό των ζώντων βακτηρίων που περιέχουν, αναγράφοντας τον πληθυσμό μόνο των ζώντων και ενεργών (όχι των συνολικών) βακτηρίων που περιέχει το προϊόν κατά  την παραγωγή μέχρι και τη λήξη του, επί της συσκευασίας.

iii) Έχουν επιλεχθεί μόνο τα ανθεκτικά στελέχη από κάθε είδος καλλιέργειας π.χ. ο πιο ανθεκτικός από τους 120 περίπου lactobacillus acidophilus.

iv) Ο τρόπος παραγωγής τους διασφαλίζει την αντοχή τους στο περιβάλλον του πεπτικού.

v) Επιλέγονται συγκεκριμένες καλλιέργειες σε συγκεκριμένη ποσόστωση για το κάθε προϊόν ανάλογα με το που απευθύνεται (ηλικία ή περιοχή/βλεννογόνο), ώστε να είναι κατά το μέγιστο βαθμό αποτελεσματικό, καθώς τα φιλικά βακτήρια είναι συμβιωτικά μεταξύ τους, δηλ. η επιβίωση γίνεται δυνατή όταν υπάρχουν σε συνδυασμό.

vi) Οι καλλιέργειες που επιλέγονται είναι μόνο ανθρώπινες, δηλαδή είναι φυσιολογικοί κάτοικοι στις ανθρώπινες βλεννογόνους κι όχι απλά διερχόμενες- ώστε να εγκαθίστανται και να δημιουργούν αποικίες που παραμένουν στις βλεννογόνους στο διηνεκές.

Το Super Adult Microbiota της Flora

Το Super Adult Microbiota της Flora ένα από τα 7 προβιοτικά της σειράς Udo’s Choice απευθύνεται στις ηλικίες από 19-54 ετών, περιέχει 17 δις ζώντα βακτήρια από 6 καλλιέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη μιας υγιούς μικροχλωρίδας:

-Εμπλουτίζουν τη χλωρίδα μετά από αντιβιώσεις, ταξίδια, στρες.

-Ομαλοποιούν την κινητικότητα του εντέρου.

-Ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

-Συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης των μετάλλων και τη σύνθεση των βιταμινών Β.

-Συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και του σακχάρου του αίματος.

-Βελτιώνουν την πέψη και την ανοχή στη λακτόζη παράγοντας το ένζυμο λακτάση.

-Ιδανικές μετά από αντιβιώσεις.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share