Super Hi Potency-Προβιοτικό για δυσκοιλιότητα & διάρροια

προβιοτικό για δυσκοιλιότητα διάρροιαsuperhipotency
2 λεπτά

Το Super Hi Potency Microbiota είναι ένα πολύ πλούσιο σε φιλικά βακτήρια προβιοτικό συμπλήρωμα. Αποτελείται κατά 80% από μπιφιδοβακτήρια και κατά 20% από γαλακτοβάκιλλους για να αντανακλά την υγιή χλωρίδα του παχέος εντέρου, λόγω του ότι η χλωρίδα του παχέος εντέρου αποτελείται κυρίως από μπιφιδοβακτήρια, ενώ του λεπτού εντέρου και του ουρογεννητικού από γαλακτοβάκιλλους. Ένα υγιές παχύ έντερο έχει φυσιολογική κινητικότητα που σημαίνει ότι μη παραμένοντας ακίνητο αποτρέπονται οι διάρροιες και/ή η δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό και το Super Hi Potency Microbiota είναι το κατάλληλο προβιοτικό για δυσκοιλιότητα & διάρροια.

Οι καλλιέργειες που παρέχει διατηρούν την υγιή ισορροπία της εντερικής χλωρίδας παράγοντας οργανικές ενώσεις που αυξάνουν την οξύτητα του εντέρου και εμποδίζουν την αναπαραγωγή πολλών παθογόνων βακτηρίων. Επίσης παράγουν υποκατάστατα που δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά, καταπολεμούν ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς και μειώνουν τις φλεγμονές.

Το Super Hi-Potency Microbiota είναι το κατάλληλο προβιοτικό για τη δυσκοιλιότητα, καθώς περιέχει πολλά μπιφιδοβακτήρια

Ποια είναι τα προβιοτικά στελέχη που περιέχει το Super Hi-Potency Microbiota και τι ρόλο παίζει το κάθε προβιοτικό σε δυσκοιλιότητα, διάρροια και εντερική υγεία:

To Bifidobacterium bifidum HA-132 παράγει βιταμίνες Β, βοηθώντας τον οργανισμό στην απορρόφηση ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων βιταμινών και μετάλλων. Παράγει γαλακτικό και οξικό οξύ που μειώνουν το εντερικό ph και εμποδίζουν τα μη φιλικά βακτήρια να αναπτυχθούν, ενώ μειώνει την εκδήλωση οξείας διάρροιας και είναι ευεργετικό στη θεραπεία των φλεγμονών του εντέρου. Η συστηματική του χρήση βελτιώνει τις ανοσολογικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες των ηλικιωμένων.

Το Bifidobacterium breve HA-129 αποικίζει το παχύ έντερο και παράγει γαλακτικό και οξικό οξύ, τα οπόια εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων. Ενισχύει τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού ενάντια σε διάφορα παθογόνα αντιγόνα και έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν το έλκος.

Το Bifidobacterium longum HA-135 παίζει άμεσο ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης παθογόνων και σηπτικών βακτηρίων. Αποδομεί τα χολικά άλατα, βοηθά στη σύνθεση των βιταμινών Β και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της δράσης του στην ανοσογλομπουλίνη Α (lgA). Παράγει ωφέλιμα οξέα (γαλακτικό και οξικό) και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την πέψη της λακτόζης και τη δυσκοιλιότητα.

Τα στελέχη των γαλακτοβάκιλλων που περιέχει είναι:

Ο Lactobacillus acidophilus, ένας από τους σημαντικότερους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο λεπτό έντερο, παράγει γαλακτικό οξύ που εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων καλλιεργειών όπως Salmonella, Shigella, S.Faecalis και E.Coli, καθώς και φυσικά αντιβιοτικά που ενισχύουν τις ανοσολειτουργίες, μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη, ενισχύει το ανοσοποιητικό, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο για καρκίνο.

Ο Lactobacillus salivarius, βρίσκεται στο στόμα και το λεπτό έντερο, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει το μάτωμα των ούλων, την τερηδόνα των δοντιών, την άσχημη αναπνοή, τις άφθες και τα στοματικά έλκη. Ο L. salivarius αποδομεί πρωτεΐνες και παράγει βιταμίνες Β, ένζυμα και γαλακτικό οξύ. Οι ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητές του έχουν αποδειχθεί κλινικά.

Ο Lactobacillus casei υπάρχει φυσιολογικά στο στόμα και στο πεπτικό σύστημα. Αποσυνθέτει τους υδατάνθρακες, εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων και σηπτικών βακτηρίων στο λεπτό έντερο, έχει μελετηθεί για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, τη δραστικότητά του ενάντια σε καρκινικά κύτταρα και το ρόλο του στην κυτταρική ανοσία. Επίσης έχει αποδειχθεί η χρησιμότητά του στη θεραπεία της διάρροιας που προκαλείται από αντιβιοτικά και ιούς.

Ο Lactobacillus plantarum, βακτήριο φυτικής προέλευσης, είναι ένα ακόμη είδος μείζονος σημασίας που απαντάται στα έντερα. Εκκρίνει το φυσικά παραγόμενο αντιβιοτικό lactolin και έχει ευεργετικές αντιμικροβιακές δράσεις. Αυτό το προβιοτικό μελετάται συστηματικά για την αποτελεσματικότητά του ενάντια σε αλλεργίες, καρκίνους και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Ο Lactobacillus rhamnosus, από τα πλέον σημαντικά και μελετημένα προβιοτικά, βρίσκεται κυρίως στο λεπτό έντερο και στον γυναικείο κόλπο και είναι ευεργετικό για την εξάλειψη των βακτηρίων που εμπλέκονται σε κολπικές και ουρολογικές μολύνσεις. Ανθεκτικότατο στα χολικά άλατα και τα γαστρικά οξέα, παρέχει εξαιρετική προστασία από την εισβολή βλαπτικών μικροοργανισμών στην κυκλοφορία, ενεργοποιώντας τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου να παράξουν μια καλυπτική βλέννα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά ιδιαίτερα ενάντια στους ιούς που προκαλούν διάρροιες (rotavirus) και γαστρεντερίτιδες.

Οι προβιοτικές καλλιέργειες είναι συμβιωτικές

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω προβιοτικών στελεχών δρουν συμβιωτικά ενισχύοντας την υγιή χλωρίδα του εντέρου για: αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας, ανακούφιση από φλεγμονώδεις καταστάσεις, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και άμυνα ενάντια στην ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και μολυσματικών παραγόντων, υγιείς μεταβολικές λειτουργίες, απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων, μείωση της ευαισθησίας στη λακτόζη και γρήγορη αποκατάσταση μετά από αντιβιώσεις.

Το Super Hi-Potency Microbiota είναι το ενδεδειγμένο προβιοτικό για δυσκοιλιότητα και προσφέρει τη μέγιστη υποστήριξη για την αποκατάσταση μιας υγιούς εντερικής χλωρίδας λόγω:

– της μεγάλης περιεκτικότητας σε πληθυσμό φιλικών βακτηρίων (102 δισεκατομμύρια)

– της ποικιλίας καλλιεργειών (8 στελέχη)

-της επιλογής μόνον των πολύ ανθεκτικών στελεχών για την επιβίωσή τους και την ικανότητα αποικισμού των ανθρώπινων βλεννογόνων

– τη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας που εγγυάται τον ενεργό πληθυσμό των βακτηρίων μέχρι και τη λήξη του προϊόντος

-και την εγγύηση ποιότητας της Flora

Δείτε πώς επιλέγουμε το προβιοτικό που θα πάρουμε ώστε να έχουμε το μέγιστο όφελος.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share