Πουτίγκα με σπόρους Chia, ζυμωμένα φρούτα και Granola

chia πουτίγκα ζύμωση προβιοτικά γκρανόλα ωμέγα λιπαρά
1 λεπτό

Η πουτίγκα Chia είναι ένα εξαιρετικό πρωινό, ως πηγή ωμέγα λιπαρών φυτικής προέλευσης και ένας πολύ καλός τρόπος ενυδάτωσης. Οι σπόροι Chia που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο δρουν ευεργετικά στο έντερο, ενώ τα ζυμωμένα φρούτα με το προβιοτικό Super 8 Microbiota  της Flora προσθέτει μια επιπλέον προβιοτική ενίσχυση. Ταυτόχρονα, το Udo’s Oil 3.6.9 προσφέρει την καθημερινή ενίσχυση με βιολογικά Ω-λιπαρά. Φτιάξτε σήμερα αυτή την υπέροχη συνταγή και απολαύστε γεύση και… τόνωση του οργανισμού!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την πουτίγκα Chia

350ml γάλα από ξηρούς καρπούς ή από σπόρους

4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia

2 λοβούς κάρδαμου, μόνο τους σπόρους

¼ κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για τα ζυμωμένα Φρούτα

100 γραμμάρια κατεψυγμένα σμέουρα και φραγκοστάφυλα

2 κουταλιές της σούπας μέλι ή αγαύη

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κάψουλα προβιοτικού Super 8 Microbiota

Γκρανόλα

50 γρ βρώμη χωρίς γλουτένη

30 γραμμάρια σπόρων κάνναβης

1  κουτ. Σούπας λάδι Udo’s Oil 3.6.9

½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου

1 κουταλιά της σούπας μέλι ή αγαύη

Για 6-8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ Αναμονής/Μουλιάσματος: 24 ώρες Χρόνος Παρασκευής: 10 λεπτά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το Chia

Ρίξτε το γάλα σε ένα γυάλινο βάζο, στη συνέχεια προσθέστε τους σπόρους chia με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μαζί με ένα πιρούνι για να διαλύσετε τυχόν σβώλους.

Τοποθετήστε το chia στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη συνοχή του μείγματος με λίγο επιπλέον γάλα όταν το σερβίρετε, αν χρειαστεί.

Ζυμωμένα φρούτα

Τοποθετήστε τα φρούτα, το μέλι, το νερό και το περιεχόμενο της κάψουλας του προβιοτικού Super 8 Microbiota σε ένα βάζο, στη συνέχεια ανακατέψτε προσεκτικά όλα μαζί. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί όλη τη νύχτα, έξω από το ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, το μείγμα έχει υποστεί μια ελαφριά ζύμωση. Το τοποθετείτε στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Granola

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός το 1  κουτ. Σούπας λάδι Udo’s Oil 3.6.9, σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια τοποθετήστε τη γκρανόλα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη ραντίζουμε με το λάδι. Στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε ένα βάζο έτοιμο για το επόμενο γεύμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σε ένα μικρό βάζο ή ποτήρι, βάλτε το chia, τα ζυμωμένα φρούτα, πάλι το chia και από πάνω την granola. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γιαούρτι και φρέσκα φρούτα από πάνω, ώστε να ταιριάζουν στο ατομικό σας γούστο.

Από την: Lauren Lovatt

Αν θέλετε να δείτε κι άλλη συνταγή στην οποία χρησιμοποιούμε προβιοτικά για ζύμωση των συστατικών δείτε εδώ.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share