Πεπτικά ένζυμα Ultimate Digestive Enzyme: 5 θετικές αλλαγές για τον οργανισμό μας

πεπτικά ένζυμα πέψη ultimate digestive enzyme
2,5 λεπτά

Τα πεπτικά ένζυμα Ultimate Digestive Enzyme είναι προφανές ότι βοηθούν την πέψη. Δεν τελειώνουν όμως εδώ τα πλεονεκτήματά τους. Δεδομένου ότι όλα τα άλλα οργανικά συστήματα εξαρτώνται από το πεπτικό σύστημα για να λειτουργούν αποτελεσματικά, τα πεπτικά ένζυμα επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα σας!

Τι ακριβώς είναι τα πεπτικά ένζυμα;

Εάν θυμάστε τη λέξη “ένζυμο” από το μάθημα της βιολογίας στο σχολείο, αλλά δε μπορείτε να θυμηθείτε τι είναι, δεν είστε  οι μόνοι. Με απλά λόγια, ένα ένζυμο είναι μια ουσία που προκαλεί μια αντίδραση. Τα ένζυμα είναι σαν τα μπουζί στον κινητήρα σας: χωρίς αυτά, δεν πηγαίνετε πουθενά. Στην πραγματικότητα, τα ένζυμα χρειάζονται για να θέσουν σε κίνηση πάνω από 5.000 αντιδράσεις στο σώμα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ενζύμων στο σώμα. Τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση των τροφών που τρώτε στα μικρότερα σωματίδια τους. Το Ultimate Digestive Enzyme περιέχει 7 διαφορετικά ένζυμα, φυτικής προέλευσης, τα οποία έχουν τις παρακάτω ιδιότητες:

Ένζυμο αμυλάση= Διασπά το άμυλο

Ένζυμο κυτταρινάση =Διασπά τις φυτικές ίνες

Ένζυμο λακτάση= Διασπά τη λακτόζη

Ένζυμο λιπάση= Διασπά τα λίπη

Ένζυμο πρωτεάση= Διασπά τις πρωτεΐνες

Ένζυμο βρομελίνη= Διασπά τις πρωτεΐνες

Ένζυμο άλφα-γαλακτοσιδάση= Διασπά τα τρόφιμα που παράγουν αέρια όπως τα φασόλια

Τα ένζυμα παράγονται από τον οργανισμό μας κατά την διάρκεια της πέψης και περιέχονται στις τροφές που τρώμε (αυτό τουλάχιστον είναι το φυσιολογικό). Ακούγεται σαν ένα καλό σύστημα, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποτύχει.

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Πολλοί από εμάς δεν έχουν όλα τα πεπτικά ένζυμα που χρειάζονται για βέλτιστη πέψη, και αυτό γιατί:

Καθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητά μας να παράγουμε πεπτικά ένζυμα μειώνεται.

Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν ποτέ κάποια πεπτικά ένζυμα. Για παράδειγμα, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη στερούνται του απαραίτητου ενζύμου για την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το άγχος, η καφεΐνη, το αλκοόλ και η εγκυμοσύνη μπορούν να μειώσουν την παραγωγή ενζύμων.

Ορισμένες δίαιτες, όπως οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή σε φυτικές ίνες, μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα χωρίς τα κατάλληλα ένζυμα.

Τι να περιμένετε όταν παίρνετε πεπτικά ένζυμα

1.Θα χωνέψετε καλύτερα το φαγητό σας και θα αισθανθείτε πιο άνετα.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα τρόφιμα δε φαίνεται να σας ταιριάζουν. Αισθάνεστε φουσκωμένοι μετά την κατανάλωσή τους ή έχετε την εμπειρία των δυσάρεστων αερίων. Ένας λόγος για τον οποίο αυτό μπορεί να συμβεί είναι ότι δε μπορείτε να χωνέψετε σωστά αυτές τις τροφές οι οποίες παραμένουν άπεπτες και ζυμώνονται παράγοντας αέρια μέσα στο γαστρεντερικό σας σωλήνα. Τα ένζυμα μπορούν να σας βοηθήσουν να αφομοιώσετε καλύτερα τα τρόφιμά σας, πράγμα που κάνει την κοιλιά σας να αισθάνεται καλύτερα.

2.Θα απορροφήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας.

Το φαγητό δε μπορεί να σας προσφέρει τα θρεπτικά του συστατικά αν αυτά δε διασπαστούν ολοκληρωτικά. Τα ένζυμα διασπούν τις τροφές που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν, απελευθερώνοντας το πλήρες φάσμα των θρεπτικών ουσιών τους.

3.Μπορεί να χορταίνετε με λιγότερη ποσότητα τροφής.

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η λήψη πεπτικών ενζύμων τους κάνει να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με το φαγητό που τρώνε, πιθανώς επειδή είναι περισσότερο αφομοιωμένο κι απορροφημένο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε μείωση της πείνας και της λαιμαργίας.

4.Μπορεί να είστε τακτικότεροι στις επισκέψεις στην τουαλέτα.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά λήψη ενζύμων, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε πιο συχνές κινήσεις του εντέρου. Αυτό είναι ένδειξη ότι η πέψη σας έχει γίνει πιο αποτελεσματική και τα απόβλητα των τροφών κινούνται πιο γρήγορα μέσω του συστήματός σας.

5.Μπορεί να έχετε περισσότερη ενέργεια.

Όταν αφομοιώνετε πιο ολοκληρωμένα το φαγητό σας, μπορείτε να ωφεληθείτε πλήρως από ό, τι τρώτε. Καθώς το σώμα σας τροφοδοτείται καλύτερα, μπορεί να αισθανθείτε πιο ενεργητικοί.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share