Πέντε τρόποι να αποτοξινώνετε ήπια το σώμα σας κάθε μέρα

αποτοξινώνετε το σώμα
3 λεπτά

Είναι δύσκολο να περάσει έστω και μια μέρα, χωρίς να ακούμε για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία μας η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, τα μικροπλαστικά, οι χημικές ουσίες στα καλλυντικά και τα φυτοφάρμακα στο φαγητό μας. Και είναι αλήθεια ότι δεχόμαστε μεγαλύτερη σε όγκο καθημερινή χημική επίθεση από αυτή που δέχονταν οι προηγούμενες γενιές. Η ιδέα της αποτοξίνωσης δείχνει περισσότερο απαραίτητη, αλλά δε φαίνεται να εφαρμόζεται από τους περισσότερους από εμάς. Το να αποτοξινώνετε το σώμα κάθε μέρα όμως, δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Ο οργανισμός μας έχει μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των τοξινών. Το συκώτι μας ενορχηστρώνει μια αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματος κάθε μέρα, μετακινώντας τις τοξίνες έξω από το σώμα μας μέσω του πεπτικού, των νεφρών, των πνευμόνων και του δέρματος. Δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για να συμβεί αυτό, καθώς αποτελεί μέρος του κανονικού κύκλου συντήρησης του σώματος μας, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε αυτή τη διαδικασία! Και η αλήθεια είναι πως το σώμα μας θα εκτιμούσε πραγματικά μια μικρή βοήθεια. Δεν απαιτεί πολλή δουλειά ή αυστηρές και δύσκολες διαδικασίες καθαρισμού. Χρειάζονται απλά λίγες καθημερινές και εβδομαδιαίες συνήθειες. Σε αντάλλαγμα, θα έχετε πιθανώς περισσότερη ενέργεια, πιο λαμπερή επιδερμίδα και πιο ευτυχισμένο πεπτικό σύστημα.

Πέντε τρόποι για απαλή καθημερινή αποτοξίνωση

1.Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να πίνετε λεμόνι και νερό

Αυτή η πολύ απλή συνήθεια αποτοξίνωσης λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Η οξύτητα του λεμονιού πυροδοτεί την αποδέσμευση των λιποδιαλυτών τοξινών που έχει αποθηκεύσει το συκώτι σας στη χοληδόχο κύστη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το νερό βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί ομαλά και να αποβάλλει αυτές τις τοξίνες αμέσως. Απλά προσθέστε  χυμό ½ φρέσκου λεμονιού, σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Πιείτε το μόλις ξυπνήσετε το πρωί και περιμένετε 15 λεπτά πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο.

2. Απολαύστε λαχανικά φιλικά προς το συκώτι

Όλα τα λαχανικά είναι γεμάτα από ίνες που βοηθούν την αποτοξίνωση. Υπάρχουν τρεις οικογένειες λαχανικών που υποστηρίζουν επιπλέον τη φυσική διαδικασία της αποτοξίνωσης:

– Σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, kale) – αυτή η οικογένεια περιέχει ινδολο-3-καρβινόλη, η οποία είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό αποτοξίνωσης του ήπατος και βοηθάει στην αποβολή των υπερβολικών ορμονών από το σώμα σας. Ιδανικά, απολαύστε 3-4 μερίδες την εβδομάδα.

– Η οικογένεια Allium (σκόρδο, κρεμμύδια) – αυτή η γευστική ομάδα λαχανικών είναι πλούσια σε θείο, που υποστηρίζει το συκώτι και βοηθά στην αναδόμηση του χόνδρου στις αρθρώσεις μας. Απολαύστε 4-5 μερίδες την εβδομάδα.

– Σκουρόχρωμα πράσινα φύλλα – η ομάδα αυτή είναι γεμάτη με χλωροφύλλη που καθαρίζει το αίμα και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα. Απολαύστε 3-4 μερίδες την εβδομάδα.

3. Βουρτσίστε την επιδερμίδα σας με μια μαλακή βούρτσα

Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο εργαλείο για να κινητοποιήσετε τη λέμφο σας. Η λέμφος είναι ένα τεράστιο υδραυλικό σύστημα που λειτουργεί ως συλλέκτης απορριμμάτων για τοξίνες και κυτταρικά υπολείμματα και το βούρτσισμα του δέρματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να την κινητοποιήσετε!

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα από φυσική τρίχα και βουρτσίστε τα χέρια και τα πόδια σας. Ξεκινήστε από τον καρπό ή τον αστράγαλο και προχωρήστε προς την καρδιά σας. Βουρτσίστε τη δεξιά πλευρά και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς την αριστερή σας. Κάντε  ένα ζεστό ντους για να τερματίσετε τη διαδικασία.

4. Ασκηθείτε

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μετακινήσετε τη λέμφο σας, ενώ ο ιδρώτας βοηθάει να αποβληθούν οι τοξίνες μέσω της επιδερμίδας σας. Στόχος είναι τα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα – και μην ξεχνάτε, πρέπει να ιδρώσετε!

5. Δοκιμάστε το Flor-Essence

Το παραδοσιακό αυτό μείγμα τσαγιού από οργανικά 8 βότανα υποστηρίζει απαλά τον φυσικό μας κύκλο αποτοξίνωσης, χωρίς τη χρήση σκληρών καθαρτικών ουσιών. Μερικές φορές το σώμα μας χρειάζεται λίγη επιπλέον βοήθεια και το Flor-Essence υποστηρίζει την αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματός μας. Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας σε ζεστό νερό και απολαύστε 1 – 2 φορές την ημέρα.

Με την ενσωμάτωση αυτών των τροφίμων και συνηθειών στην καθημερινότητά σας, είστε σε καλό δρόμο για να παραμείνει ο οργανισμός σας υγιής και ευτυχισμένος στον σύγχρονο κόσμο μας!

Lisa Kilgour is a Registered Holistic Nutritionist (RHN), founder of LisaKilgour.com, and a faculty member at the Canadian School of Natural Nutrition.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share