Ο Κύκλος του εθισμού στους υδατάνθρακες

Κύκλος του εθισμού στους υδατάνθρακες
3 λεπτά

Η Διαχείριση του Βάρους

Γιατί, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες τόσες δίαιτες απώλειας βάρους όσες ποτέ άλλοτε, είμαστε ολοένα και πιο παχύσαρκοι; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, αλλά ένα βασικό στοιχείο είναι η έλλειψη μιας κατάλληλης διατροφικής προσέγγισης στη διαχείριση του βάρους, όπως υποστηρίζει η διατροφολόγος και εμπειρογνώμονας στην απώλεια βάρους Amanda Hamilton.

Η βιομηχανία διατροφής επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της πρόσληψης λίπους και την καταμέτρηση θερμίδων, αλλά έτσι οδηγούμαστε στο να αποδίδουμε κακό όνομα στα λίπη και τα έλαια, ειδικά όταν πρόκειται για τη διαχείριση του βάρους. Με το σώμα να απαιτεί πηγές ενέργειας, όταν το λίπος – το προτιμώμενο καύσιμο από το σώμα ως πηγή ενέργειας – αφαιρείται, τότε έχει μόνο μία εναλλακτική επιλογή: τους υδατάνθρακες.

Ο Κύκλος του εθισμού στους υδατάνθρακες

“Τα λίπη δεν σας παχαίνουν, οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που το κάνουν», λέει ο Udo Erasmus, συγγραφέας του best seller «Λίπη που Θεραπεύουν, Λίπη που Σκοτώνουν”.

carbonhydrate-cycle

Οι υδατάνθρακες μας δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες, όταν πρόκειται για τη διαχείριση του βάρους μας κι είναι εύκολο να παγιδευτούμε σε αυτό που ο Udo Erasmus αποκαλεί «Κύκλο Εθισμού στους Υδατάνθρακες». Κάνοντας μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, η ενέργεια που αποδίδουν καίγεται γρήγορα, αφήνοντάς μας με την αίσθηση της πείνας και πάλι.

Για να ικανοποιηθεί αυτή η αίσθηση καταναλώνουμε περισσότερους υδατάνθρακες, που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, εκλύεται ινσουλίνη και παράγεται σωματικό λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα και στη συνέχεια, πέφτουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγώντας μας και πάλι σε λιγούρες.

Ο ρόλος των καλών λιπαρών στον μεταβολισμό

Τα «Καλά» Λιπαρά, όπως τα 100% φυτικά λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και 6 που περιέχονται στο Udo’s Oil 3.6.9 Blend στην ιδανική αναλογία 2:1, μπορούν να σας βοηθήσουν να σπάσει ο κύκλος «Εθισμού στους Υδατάνθρακες». Αυτά τα «καλά» λιπαρά μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε:

• μειωμένη αίσθηση πείνας και λιγούρες, νιώθοντας χορτάτοι για περισσότερη ώρα
• υψηλά επίπεδα ενέργειας για περισσότερο χρόνο, αποφεύγοντας τις ενεργειακές μεταπτώσεις από το ζενίθ στο ναδίρ που προκαλεί η κατανάλωση των υδατανθράκων
• σταθερή διάθεση, βοηθώντας σας να αποκτήσετε μια κανονικότητα στη διατροφή σας
• σταθερό σάκχαρο στο αίμα και επίπεδα ινσουλίνης
• αυξημένη καύση του σωματικού λίπους μέσω της αύξησης του μεταβολισμού του οξυγόνου
• φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας τον οργανισμό να καίει το σωματικό λίπος

Οι υδατάνθρακες μπορούν να καίγονται φυσιολογικά μέσω της άσκησης, αλλά με τον καθιστικό τρόπο ζωής, πολλοί από εμάς δεν ασκούνται αρκετά ή καθόλου ώστε να κάψουν όλους τους υδατάνθρακες.

“Τα Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα ωθούν το σώμα να καίει τα λίπη αντί να καίει τους υδατάνθρακες”

UdoErasmus2
Udo Erasmus, Παγκόσμια Αυθεντία στα Ωμέγα Λιπαρά οξέα

Τι γίνεται με τα κορεσμένα λίπη;

Τα προβλήματα που προκαλούνται από την κατανάλωση κορεσμένων λιπών είναι αναλογικά λιγότερα σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλούνται από την μειωμένη πρόσληψη Ωμέγα 3 και 6 πολυακόρεστων λιπαρών- γεγονός που ισχύει για τους περισσότερους από εμάς. Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρειάζεται κορεσμένα λιπαρά μαζί με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα.

Το κλειδί είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Τα κορεσμένα λίπη καθιστούν τα κύτταρά μας ανθεκτικά στην ινσουλίνη (γεγονός που ευνοεί το διαβήτη), ενώ τα Ωμέγα 3 τα καθιστούν ευαίσθητα. Αυτό σημαίνει ότι τα κορεσμένα λίπη είναι πρόβλημα μόνο όταν δεν αντισταθμίζονται με επαρκή ποσότητα Ωμέγα 3.

Και άλλοι παράγοντες μπορούν φυσικά να διαδραματίσουν ρόλο στη διαχείριση του βάρους, αλλά αν αντιμετωπίσουμε την έλλειψη των Ω-λιπαρών στη διατροφή μας, τότε αφαιρείται ένας σημαντικός και «ύπουλος» παράγοντας που μπορεί να δυσκολεύει σημαντικά την απώλεια βάρους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Udo’s Oil 3.6.9 Blend

Το Udo’s Oil 3.6.9 Blend ενσωματώνεται εύκολα στην καθημερινή διατροφή σας, απλά ρίξτε μια ή δύο κουταλιές της σούπας σε ζεστό ή κρύο φαγητό, σε ένα smoothie, γιαούρτι ή ανακατέψτε το σε χυλό, πουρέ πατάτας πάντα όμως μετά το μαγείρεμα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για συνταγές και ιδέες

“Το Udo’s Oil 3.6.9 Blend με βοηθά να διαχειρίζομαι το βάρος μου, μου δίνει ενέργεια να προπονούμαι και βοηθά σαφέστατα το δέρμα μου και τα μαλλιά μου να είναι πιο λαμπερά”

CarlyThornton

Carly Thornton, Μοντέλο στο χώρο του Fitness

Μια ισορροπημένη διατροφή με το Beyond Greens

Στη διατροφική προσέγγιση για τη διαχείριση του βάρους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιτευχθεί μια ισορροπημένη διατροφή που παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Στην καθημερινότητά μας, δεν καταφέρνουμε να καταναλώνουμε συχνά πράσινες τροφές που μας δίνουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.

Μπορείτε να προσφέρετε στο εαυτό σας το Beyond Greens της Udo’s Choice που είναι ένας μοναδικός συνδυασμός οργανικών πράσινων υπερτροφών, με ζύμωση προβιοτικών, πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, ίνες και φυτοθρεπτικά, με μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα, που δύσκολα βρίσκουμε ακόμα και σε μια προσεγμένη διατροφή.

Για όσους έχουν έντονους ρυθμούς ή χρειάζονται κάτι άμεσα για να πάρουν ενέργεια και να συνεχίσουν τη μέρα τους, μια μερίδα Beyond Greens (8 γραμμάρια) με μόλις 30 θερμίδες μπορεί να αντικαταστήσει ένα γρήγορο κολατσιό και να “σπάσει” τον κύκλο του εθισμού στους υδατάνθρακες:

Αυξάνει την ενεργητικότητα και την αντοχή, καταπολεμά την κόπωση, βοηθά την αντίσταση απέναντι στις ασθένειες, ρυθμίζει το μεταβολισμό και τις κενώσεις, απογειώνει την εγκεφαλική απόδοση, επιβραδύνει τη διαδικασία της φυσικής γήρανσης. Αλκαλοποιεί το pH του οργανισμού.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share