H Ουμπικινόλη (Coq10) στο οπλοστάσιο του ανοσοποιητικού

q10 ανοσοποιητικό ubiquinol Inno-q-Nol
2 λεπτά

Η συνεχιζόμενη πανδημία αναδιαμορφώνει τη χρήση συμπληρωμάτων για συγκεκριμένα θέματα υγείας. Με παλιά και νέα επιστημονικά στοιχεία που έρχονται στο φως, η Kaneka Pharma επισημαίνει πώς η πατενταρισμένη Ubiquinol, μια άμεση ενεργή μορφή του συνενζύμου Q10, μετακινείται από την αθλητική διατροφή και την υγεία της καρδιάς στον τομέα ανοσία και ανοσοποιητικό.

Επανεκτίμηση των θρεπτικών συστατικών

Ο Filip Van Hulle, διευθυντής της Kaneka Pharma Europe, επισημαίνει ότι η επανεκτίμηση των ιδιοτήτων των θρεπτικών συστατικών είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά υπό το πρίσμα σύγχρονων εξελίξεων. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βιταμίνη D εμφανίζεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο ως υποστηρικτική της ανοσολογικής υγείας, αν και είναι γνωστή για την υγεία των οστών. Τα δε Ωμέγα 3 συνδέονται ευρέως με την υγεία της καρδιάς, αλλά επίσης πιο πρόσφατα στοχεύουν και στη γνωστική λειτουργία.

«Ιστορικά, το συνένζυμο Q10 και η Ουμπικινόλη είναι γνωστά για την υγεία της καρδιάς και την αντιγήρανση. Δεδομένου ότι έδειξαν σύντομα πολύ καλά αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς, οι περισσότερες έρευνες συνεχίστηκαν σε αυτόν τον τομέα», προσθέτει ο Van Hulle. Παράλληλα μελετήθηκαν για τη συμβολή τους στις αθλητικές επιδόσεις και την ενέργεια κι έτσι το θέμα της συμβολής τους στην υγεία του ανοσοποιητικού έμεινε μια «ξεχασμένη» ένδειξη.

Ουμπικινόλη στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Ο Van Hulle παρατηρεί ότι όσοι διαθέτουν συμπληρώματα ουμπικινόλης δε συμπεριλαμβάνουν στις ωφέλειες την ενίσχυση της ανοσίας, επειδή η επιστημονική  κατανόηση δεν είναι απολύτως σαφής.

«Η Ubiquinol έχει δράση στην υγεία της καρδιάς λόγω της εμπλοκής της στην κυτταρική ενέργεια και ως αντιοξειδωτικό έναντι της οξειδωμένης λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) χοληστερόλης. Έχει επίσης θετική δράση στην ανοσία, πιθανότατα μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης, και λειτουργεί ανασχετικά στην επιθετική υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού.

Η φυσική διαδικασία γήρανσης, σε συνδυασμό με το οξειδωτικό στρες, τις ασθένειες, τη χρήση φαρμάκων και τον αθλητισμό, προκαλεί μείωση των επιπέδων ουμπικινόλης και υπάρχει «ανάγκη συστηματικής συμπλήρωσης».

Η Ubiquinol παράγει κυτταρική ενέργεια και είναι το μόνο αντιοξειδωτικό που συνθέτει το ανθρώπινο σώμα! Δεδομένου ότι είναι διαθέσιμο σε κάθε κύτταρο, είναι λογικό να λειτουργεί παντού», περιγράφει ο Van Hulle.

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων

Ο τομέας της ανοσολογικής υγείας αναζωογονήθηκε εν μέσω της πανδημίας. Ωστόσο, ο Van Hulle υποστηρίζει ότι, παρά τις άμεσες αντιιικές επιδράσεις της Ubiquinol, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως τύπος θεραπείας για τον COVID-19 χωρίς τεκμηριωμένη επιστημονική υποστήριξη.

«Η Ubiquinol δεν είναι η θεραπεία για το COVID-19. Εάν πάρετε μόνο Ubiquinol, δεν θα αποφύγετε να κολλήσετε τον ιό. Η Ubiquinol πρέπει να αποτελεί μέρος ενός προγράμματος συμπλήρωσης, ειδικά μετά την ηλικία των 35. Άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες  C, D και B, είναι επίσης σημαντικά», τονίζει.

Ωστόσο, ο Van Hulle βλέπει ότι η μακροχρόνια συμπλήρωση με ουμπικινόλη μπορεί να προσφέρει μια άμεση ώθηση στα χαμηλά επίπεδα ενέργειας που προκαλούνται από την πανδημία.

By Anni Schleicher

Συνέντευξη στις 06/10/2020 στο www.nutritioninsight.com

https://www.nutritioninsight.com/news/ubiquinols-forgotten-indications-kaneka-pharma-highlights-immunity-applications-amid-shifting-priorities.html

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr    

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share