Ομορφιά και Πνεύμα: Μπορείτε να τα έχετε Όλα!

Ομορφιά και Πνεύμα
2,5 λεπτά

O Dr Udo Erasmus εξηγεί πώς τα ωμέγα λιπαρά, όταν τα λαμβάνουμε σε σωστές ποσότητες και αναλογίες συμβάλλουν σε ομορφιά και πνεύμα.

“Αν η επιδερμίδα σας είναι εσωτερικά ενυδατωμένη και λαμπερή, τότε πιθανότατα τα Ωμέγα λιπαρά που καταναλώνετε έχουν ήδη αρχίσει τη δράση τους. Όποιος σκέφτεται συνειδητά, θα βελτιστοποιήσει την πρόσληψη των απαραίτητων λιπαρών, πρώτα για την υγεία του μυαλού και του σώματος, γνωρίζοντας παράλληλα ότι το όμορφο λαμπερό δέρμα προκύπτει ως φυσική “παρενέργεια”.

Τα απαραίτητα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα (EFAs) ονομάζονται “Θεμελιώδη” ακριβώς γιατί είναι αναγκαία σε πολλές βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως είναι και ορισμένες βασικές βιταμίνες ή μέταλλα, όμως ο οργανισμός δε μπορεί να συνθέσει τα EFAs από άλλες θρεπτικές ουσίες και ως εκ τούτου πρέπει να λαμβάνονται κατευθείαν από διατροφικές πηγές. Ενώ το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο είναι δημοφιλείς πηγές των Ω-9 και παρέχουν οφέλη για την υγεία, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα Ω-9 είναι κορεσμένα λίπη και ουσιαστικά ασήμαντα επειδή το σώμα μπορεί να τα συνθέσει από άλλα θρεπτικά συστατικά, όταν χρειάζεται. Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των Θεμελιωδών Ω-λιπαρών και των υπόλοιπων λιπαρών. Επίσης, τα EFAς είναι ευκολότερο να καταστραφούν από τη θερμότητα, το φως, το οξυγόνο και γι΄ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Όταν τρώμε και πίνουμε, ένα υγιές σώμα ξεχωρίζει και στέλνει τα θρεπτικά συστατικά εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Σε κυτταρικό επίπεδο, τα Θεμελιώδη λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση και τη δομή του εγκεφάλου: ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περίπου 60% λίπος. Τα EFAs ενεργούν επίσης ως “αγγελιοφόροι” για τη σύνθεση του εγκεφάλου και τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών, συνεπώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πνευματική απόδοση και την υγεία συνολικά. Όσοι καταναλώνουν συστηματικά τα απαραίτητα Ω-λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι ανεβάζουν τη διάθεσή τους, τη βελτίωση της διανοητικής ικανότητας για την επεξεργασία των πληροφοριών, και σε ορισμένες μελέτες, αποδείχθηκε ότι αυξάνουν το IQ.

Δεδομένου ότι η επιβίωση έχει πάντοτε απόλυτη προτεραιότητα, τα θρεπτικά συστατικά τροφοδοτούν τα ζωτικά όργανα με πρώτο τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα νεφρά, το ήπαρ, τους πνεύμονες και επομένως η επιδερμίδα τα λαμβάνει τελευταία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ξηρό δέρμα είναι ένας αξιόπιστος δείκτης, που δηλώνει ότι λαμβάνουμε ή δε λαμβάνουμε τις βέλτιστες ποσότητες καλών λιπαρών.

Το δέρμα είναι ένα όργανο που λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο ενάντια στην απώλεια υγρασίας και τείνει να λεπταίνει καθώς γερνάμε, καθιστώντας μας πιο επιρρεπείς σε ξηρό και εύθραυστο δέρμα. Εκτός από άφθονο πόσιμο νερό, ελαχιστοποίηση της πρόσληψης σακχάρων και επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή και περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο, αν ζητήσει κάποιος από οποιοδήποτε γνώστη δερματολόγο να του πει ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για τη φυσική περιποίηση της επιδερμίδας, θα είναι: να πάρετε άφθονα, μη κατεστραμμένα Ω-3 και Ω-6 σε κατάλληλη ισορροπία.

Αν δεν αισθάνεστε το δέρμα σας απαλό και βελούδινο, τότε δε λαμβάνετε τη βέλτιστη ποσότητα σε EFAs. Αναφερόμαστε στη βάση των βρώσιμων ελαίων: οργανικά, βιώσιμης ανάπτυξης, φυτικής προέλευσης, ανεπεξέργαστα, με ακέραια τα λιπαρά οξέα τους, μη οξειδωμένα, με υψηλότερη αναλογία των Ω-3 έναντι των Ω-6, που διατηρούνται στο ψυγείο και προστίθενται στα τρόφιμα χωρίς θέρμανση. Έλαια που γίνονται με γνώμονα την υγεία!

Στη ζωή δεν υπάρχουν συντομεύσεις, μόνο έξυπνες επιλογές. Αν δεν ασχοληθείτε πρωτίστως με τη διατροφή σας, τότε πιθανά δεν κάνετε “χάρες” στον εαυτό σας. Αν πιστεύετε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει από μέσα, η βελτιστοποίηση των Θεμελιωδών Ω-λιπαρών που καταναλώνετε έχει καταρχήν νόημα για την υγεία σας και στη συνέχεια, σας δίνει προοπτική για την ομορφιά σας (και με μικρότερο κόστος σε σχέση με τα καλλυντικά!). Τελικά είναι επαρκής απόδειξη ότι δεν είστε απλά ένα όμορφο πρόσωπο!”

Το Udo’s Oil 3·6·9 Blend ™ παρέχει τα πιο ποιοτικά ωμέγα λιπαρά

Το Udo’s Oil 3·6·9 Blend ™ παρέχει Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 EFAs σε αναλογία 2:1. Πρόκειται για μια ειδική σύνθεση φυσικών, ανεπεξέργαστων ελαίων ψυχρής έκθλιψης από φρέσκους πιστοποιημένους βιολογικούς σπόρους λιναριού, σουσαμιού και νυχτολούλουδου, καθώς και ελαίων από καρύδα, ρύζι και πίτουρα βρώμης και κριθαριού. Αυτή η φόρμουλα είναι το αποτέλεσμα πολυετούς επιστημονικής μελέτης του παγκοσμίου φήμης ειδικού διατροφολόγου και βιογενετιστή Udo Erasmus, συγγραφέα του best-seller βιβλίου «Λίπη που θεραπεύουν Λίπη που σκοτώνουν».

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share