Οι παραδοσιακές θεραπείες στο προσκήνιο: ανακοίνωση του Π.Ο.Υ.

Οι παραδοσιακές θεραπείες στο προσκήνιο: ανακοίνωση του Π.Ο.Υ.
3 λεπτά

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (18/11/18) μια σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της υγείας διεθνώς πρόκειται να συμβεί το επόμενο έτος: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα αναγνωρίσει επίσημα Παραδοσιακές Ιατρικές πρακτικές, κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει καθοριστικά την ιατρική σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Το κυρίαρχο όργανο του ΠΟΥ, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, που θα συνέλθει το 2019, θα υιοθετήσει την 11η έκδοση της διεθνούς «Βίβλου» για την υγεία σε όλο τον κόσμο, της «Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης των Ασθενειών και Σχετικών Προβλημάτων Υγείας» (ICD-11) και για πρώτη φορά, αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις κατά τόπους παραδοσιακές ιατρικές.

Μια παραδοσιακή θεραπεία των Ινδιάνων

Μια τέτοιου είδους παραδοσιακή θεραπευτική προσέγγιση είναι αυτή των Ινδιάνων Ojibwa της Βόρειας Αμερικής, οι οποίοι για αιώνες χρησιμοποιούσαν το εκχύλισμα από ένα συγκεκριμένο μείγμα από οκτώ βότανα – ιδιαίτερα δε σε σοβαρές ασθένειες – ώστε «να εξαγνίσει το σώμα και να το ξαναφέρει σε ισορροπία με το Μεγάλο Πνεύμα». Ήταν τέτοια η αποτελεσματικότητα του βοτανικού τσαγιού ώστε άρχισε να γίνεται γνωστό ήδη από τα χρόνια των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων και μετέπειτα, αποκτώντας μεγάλη φήμη για τα θεραπευτικά αποτελέσματά του στα όρια σχεδόν του θρύλου.

Από τη δεκαετία του 1920, χάρη στην αφιλοκερδή και άοκνη προσπάθεια μιας Καναδής νοσοκόμας, της Rene Caisse, που έμαθε συμπτωματικά για το τσάι από έναν ηλικιωμένο Ινδιάνο θεραπευτή της φυλής των Ojibwa, πολλές χιλιάδες ανθρώπων έχουν ωφεληθεί από αυτό το βοτανικό μείγμα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν ασθενείς με καρκίνο. Τα αποτελέσματα, όπως αναφέρονται και από μαρτυρίες ασθενών που έχει συγκεντρώσει η Ολλανδή δημοσιογράφος υγείας  Paula Bakhuis στο βιβλίο της Νιώθεις Καλά και Γίνεσαι Καλύτερα», ποικίλλουν «από τη βελτίωση του ύπνου και την αύξηση της όρεξης μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνιση όγκων σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου». Για το λόγο αυτό μέρος αυτής της φόρμουλας, αποτελούμενη από τα τέσσερα μόνο βότανα– τότε γνωστή ακόμα με το προσωρινό της όνομα Essiac (το όνομα της Καναδής νοσοκόμας Caisse γραμμένο ανάποδα) – έγινε διάσημη σα μια φυσική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο.

Flor Essence®: Η αυθεντική συνταγή όπως κυκλοφορεί σήμερα

Σήμερα, το Flor•Essence ® είναι η εμπορική επωνυμία της αυθεντικής συνταγής, δηλαδή το μείγμα των 8 οργανικών ανεπεξέργαστων βοτάνων αναμεμειγμένων σύμφωνα με την συνταγή των Ινδιάνων Ojibwa. Με ειδική επεξεργασία, ένας τύπος τσαγιού εκχυλίζεται από αυτά τα βότανα. Το εκχύλισμα έχει αποτοξινωτική δράση, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και ισορροπεί τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τo βιβλίο «Νιώθεις Καλά και Γίνεσαι Καλύτερα» της Ολλανδής δημοσιογράφου Paula Bakhuis «…σε σύγχρονα πειράματα, το Flor•Essence® αποδείχθηκε ότι είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία και άλλων προβλημάτων υγείας όπως είναι ο διαβήτης, οι αρθριτικοί πόνοι, η νόσος Alzheimer και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορεί να επιταχύνει την αποθεραπεία και να μειώσει τα συμπτώματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι χιλιάδες προφορικές και γραπτές μαρτυρίες όσων είχαν χρησιμοποιήσει το τσάι, καθώς και πολλών γιατρών που είχαν πλήρη επίγνωση της πορείας ασθενών τους που ανέκαμψαν εντυπωσιακά, συνιστούσαν τις μοναδικές αποδείξεις για τη μοναδική δράση του βοτανικού τσαγιού. Φαρμακολογική έρευνα (Μόσχα 1997) επιβεβαιώνει αυτές τις εμπειρικές μαρτυρίες

Τα οκτώ βότανα που συνιστούν το τσάι είναι: κολλιτσίδα (Arctium lappa), λάπαθο (Rumex acetosella), φτελιά (Ulmus fulva), ρίζα ραβεντίου (Rheum palmatum), νεροκάρδαμο (Nasturtium officinale), αγιάγκαθο (Carduus benedictus), άνθος κόκκινου τριφυλλιού (Trifolium pretense) και φύκι Kelp (Laminaria digitata).

Πώς λειτουργεί το Flor Essence®

Το συνεργικό αποτέλεσμα αυτών των οκτώ βοτάνων έχει μια καθαρτική και ευεργετική επίδραση σε όλα τα εσωτερικά όργανα. Η συστηματική χρήση του μπορεί να έχει τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά αποτελέσματα και μπορεί να συνεισφέρει στην υγεία του καθενός. Το τσάι είναι μη-τοξικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ή θεραπείες.

Η κύρια δράση της φόρμουλας των 8 βοτάνων είναι η αποτοξίνωση. Η αποτοξίνωση στην πραγματικότητα σημαίνει τον εσωτερικό καθαρισμό του οργανισμού, δηλαδή την αποβολή των χημικών, των τοξινών και άλλων ουσιών που είναι ξένα με τον οργανισμό. Ιδιαίτερα σε ένα βιομηχανοποιημένο περιβάλλον, η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι σημαντική για καλή υγεία.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης αποτελείται από την αναγνώριση και την αποσύνθεση των «απορριμμάτων» του οργανισμού και τη συνακόλουθη αποβολή τους μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα. Η αποτοξίνωση μπορεί να έχει  θετικό αποτέλεσμα, μεταξύ πολλών άλλων, στις κενώσεις, τον ύπνο, το δέρμα, τις αρθρώσεις, την πέψη, τη διάθεση, τον έλεγχο του βάρους, τα επίπεδα ενέργειας και την αντοχή. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να είστε ασθενείς για να γίνετε καλύτερα. Τόσο οι υγιείς όσο και οι ασθενείς μπορούν να ευεργετηθούν από την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share