Οι κοτομπουκιές που αγαπάμε ακόμα πιο υγιεινές!

κοτομπουκιές
2 λεπτά

Υγιεινές σπιτικές κοτομπουκιές. Όταν λέμε υγιεινές, εννοούμε ότι φτιάχνονται για να παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία τα παιδιά δεν καταναλώνουν συχνά, αποφεύγοντας παράλληλα τα περίεργα χημικά, τα κακά λίπη και το υπερβολικό νάτριο -που περιέχουν οι έτοιμες τροφές.

Γιατί να κάνετε κοτομπουκιές;

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι είναι συχνά ικανοποιημένα όταν τρώνε οτιδήποτε χρυσαφένιο, τραγανό και χειροποίητο.

Στην πραγματικότητα, πριν από αρκετά χρόνια, ο Jamie Oliver έκανε την συγκλονιστική και απογοητευτική ανακάλυψη ότι κάποια μικρά παιδιά τρώνε σχεδόν οτιδήποτε με τη μορφή κοτομπουκιάς, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι έγινε με κακής ποιότητας κοτόπουλα.

Το κύριο κίνητρο είναι τα παιδιά να μάθουν να απολαμβάνουν μια ποικιλία από θρεπτικά σπιτικά φαγητά και γεύσεις.

Οι διατροφικές ελλείψεις των παιδιών

Οι κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι ανησυχούν για την έλλειψη τεσσάρων θρεπτικών συστατικών σε ενήλικες και παιδιά: κάλιο, ίνες, ασβέστιο και βιταμίνη D. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποβάλλονται σε τακτική κατανάλωση από τον γενικό πληθυσμό. Η Health Canada διαπιστώνει ότι τα παιδιά στον Καναδά δεν έχουν επαρκή πρόσληψη καλίου, ασβεστίου και ινών, ενώ καταναλώνουν υπερβολικό νάτριο. Σε άλλες χώρες υπο-καταναλώνουν φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Β12.

Τι προσφέρει η κάθε μερίδα

Κάθε μερίδα αυτής της συνταγής σε μορφή κοτομπουκιάς- που στην ουσία είναι ένας πειραγμένος ρεβυδοκεφτές- falafel- έχει:  ½ φλιτζάνι ρεβίθια και ¼ κουταλιά  Beyond Greens της Flora, έτσι ώστε να αποδώσουν το 25% καλίου, το 27% ασβεστίου, το 35% φυλλικού οξέος και το 21% σιδήρου της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Δεν είναι κι άσχημα! Το Beyond Greens της Flora είναι ένα μίγμα από πράσινες οργανικές υπερτροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Η επιλογή της προσθήκης δύο κουταλιών διατροφικής μαγιάς προσφέρει Β12 και συνδυάζει μια γεύση τυριού. Εάν δεν το έχετε, μπορείτε απλά να το αφήσετε απέξω.

Ψήνονται αντί να τηγανίζονται και ταιριάζουν πολύ σερβιρισμένα με σπιτική σάλτσα μέλι-μουστάρδας στο πλάι.

Υγιεινές κοτομπουκιές-Συνταγή

Συστατικά για 4 μερίδες

2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

1/2  ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας κοτόπουλο

1 κουταλιά σούπας Beyond Greens της Flora

2 κουταλιές σούπας διατροφική μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι αλεύρι (κοινό ή μείγμα αλεύρου ρεβιθιών)

1 φλιτζάνι φρυγανιά ή panko

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα πολυκόφτη μίξερ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μετά προσθέστε το 1 αυγό, το κοτόπουλο, το Beyond Greens της Flora, τη μαγιά, το μπέικιν, τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού και το λάδι και πολτοποιείστε.

Βάλτε το περιεχόμενο  σε ένα μπολ και ανακατέψτε το αλεύρι στο μείγμα λίγο-λίγο, έως ότου γίνει μια  ζύμη. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο αλάτι στη φρυγανιά. Φτιάξτε μικρούς κεφτέδες από τη ζύμη.

Κτυπήστε το εναπομείναν αυγό σε ένα μικρό πιάτο. Τοποθετήστε αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα παρόμοιο πιάτο.

Βουτήξτε διαδοχικά τους κεφτέδες στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό, και τέλος, στη φρυγανιά. Τοποθετήστε τους σε ένα δίσκο ψησίματος.

Ψήστε τους κεφτέδες μέχρι να σταθεροποιηθούν λίγο, περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα μέλι-μουστάρδας.

Dana Green Remedios

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share