Οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά μας γερνάνε!

δίαιτες με χαμηλά λιπαρά
2 λεπτά

Γνωρίζουμε όλοι τη ζημιά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, το κάπνισμα και η ρύπανση στο δέρμα μας, ενώ η κατανάλωση ζάχαρης, ειδικά της φρουκτόζης, που έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι παράγοντας γήρανσης και εμποδίζει την δράση του κολλαγόνου. Ταυτόχρονα υπάρχουν και μερικές δίαιτες που επίσης μας γερνάνε, όπως αυτές με χαμηλά καλά λιπαρά. Τι ακριβώς όμως συμβαίνει στην επιδερμίδα μας όταν γερνάει και γιατί τα Ωμέγα λιπαρά προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη διαδικασία αντιγήρανσης;

Κατά τη διάρκεια της επιδερμικής γήρανσης:

  • Τα διαστήματα ανάμεσα στα στρώματα της επιδερμίδας γίνονται επίπεδα
  • Οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν λιγότερο σμήγμα
  • Οι ιδρωτοποιοί αδένες γίνονται λιγότεροι
  • Λιγότερα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο δέρμα
  • Οι γυναίκες που περνούν από την εμμηνόπαυση έχουν μια τεράστια πτώση στην παραγωγή κολλαγόνου
  • Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση μεταβολίζουν σε μικρότερο βαθμό το GLA των λιπαρών οξέων
  • Το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μπορεί να γίνουν αδύναμα, ξηρά, εύθραυστα και λιγότερο ανθεκτικά

Μήπως είναι ώρα να εκτιμήσουμε περισσότερο την επιδερμίδα μας;

– Οι κύριες βιολογικές λειτουργίες της επιδερμίδας λειτουργούν ως προστατευτικό φράγμα, παίζουν ενεργό ρόλο στην ανοσία μας, συλλέγουν αισθητηριακές πληροφορίες από το περιβάλλον και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος.

– Το δέρμα είναι ενεργό – ανταποκρίνεται στο άγγιγμα ή στον καιρό – και ξεκινά μια ευχάριστη εφίδρωση μόλις βρεθούμε σε τροπικά κλίματα.

– Είναι επίσης μεταβολικά ενεργό, συνθέτοντας ή τροποποιώντας κορεσμένα λιπαρά οξέα, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, κολλαγόνο, χοληστερόλη και κεραμίδια.

– Το δέρμα μας αλλάζει με βάση τον ήλιο, τα βακτήρια στο έντερο μας, τα τρόφιμα και το νερό που καταναλώνουμε και τη γήρανση

Ευτυχώς, είναι δυνατή η αύξηση της ποσότητας νερού και λίπους στο δέρμα. Αποδεικνύεται ότι η σύνθεση των λιπαρών οξέων του δέρματος μπορεί να τροποποιηθεί σημαντικά από τη διατροφή. Και γι’ αυτό είναι σημαντικό να τρώμε τα σωστά λίπη, καθώς οι δίαιτες με χαμηλά καλά λιπαρά δεν βοηθούν.

Τα απαραίτητα Ω-λιπαρά οξέα (ΕFA’s) είναι σημαντικά στην καθημερινή μας διατροφή:

  • Για μαλακό, βελούδινο, υγιές δέρμα
  • Για υγιή συνδετικό ιστό και μαλλιά.
  • Για τις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες τους για τη μείωση της ξηρότητας, της ελαστικότητας και της ευερεθιστικότητας, καθώς επίσης και της θετικής τους επίδρασης στην ψωρίαση, την ακμή και το έκζεμα.
  • Για τη μείωση των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος, καθώς προστατεύουν από τη ζημία που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία και ρυθμίζουν την προκαλούμενη από την ακτινοβολία UVR φλεγμονώδη απόκριση στο δέρμα.
  • Τα ωμέγα λιπαρά οξέα ενισχύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, έτσι ώστε οι τοξίνες και οι ρύποι να μη μπορούν να εισχωρήσουν.

“Αποφύγετε το κάπνισμα, τη ρύπανση, τη ζάχαρη και τον υπερβολικό ήλιο και τρώτε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Και κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη: συμπεριλάβετε πολλά καλά λιπαρά στη διατροφή σας.” Όπως εξήγησε ο Dr. Udo Erasmus σε ένα μεγάλο άρθρο από το 2015, το ξηρό δέρμα είναι αξιόπιστος δείκτης της έλλειψης των Ω-λιπαρών, τα οποία πηγαίνουν πρωτίστως στα ζωτικά όργανα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση. Το δέρμα τα λαμβάνει τελευταίο!

Τροφοδοτήστε λοιπόν την επιδερμίδα και τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα Ωμέγα λιπαρά, επιλέγοντας το διάσημο Udo’s Oil 3 . 6. 9 της Flora.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share