Μύρτιλο και νευρικό σύστημα

μύρτιλο και νευρικό σύστημα μπλουμπερι
1,5 λεπτό

Μύρτιλο και νευρικό σύστημα -Οι Νευροπροστατευτικές ιδιότητες του

Οι αγγειοδιασταλτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μύρτιλου φέρνουν  σημαντικά αποτελέσματα σε σχέση με τη διατήρηση της γνωστικής και της νευροκινητικής λειτουργίας λόγω του μειωμένου κινδύνου αιμορραγικών και θρομβωτικών εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον, ο νευρωνικός ιστός, συμπεριλαμβανομένου του αμφιβληστροειδούς, είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των ανθοκυανινών μπορούν να προστατεύσουν αυτά τα ευαίσθητα στην οξείδωση λιπαρά και, ως εκ τούτου, να διατηρήσουν τη υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και του αμφιβληστροειδούς. Τα μούρα και οι πολυφαινόλες αναφέρονται ως νευροπροστατευτικά, ενισχύουν την απελευθέρωση ντοπαμίνης και βελτιώνουν την επικοινωνία των νευρώνων.

Έρευνα για τα μύρτιλα

Ένα εμπορικό εκχύλισμα μύρτιλων που δόθηκε σε αρουραίους αναφέρθηκε ότι αυξάνει τη μεταφορά της τριιωδοθυρονίνης σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου. Η χορήγηση εκχυλίσματος μύρτιλου δείχνει ότι προάγει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και την όραση σε ζώα. (4)

4.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92770/#ch4_sec5

Μύρτιλο-πηγή  ανθοκυανινών

Το Μύρτιλο αποτελεί μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές ανθοκυανινών -μια συγκεκριμένη κατηγορία φλαβονοειδών,  πολυφαινολικών ενώσεων- η οποία του χαρίζει το μπλε/ μαύρο χρώμα του και την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Αν και το μύρτιλο είναι συνήθως γνωστό για τη βελτίωση της όρασης, τη μείωση της αγγειακής διαπερατότητας και της ευθραυστότητας των τριχοειδών αγγείων, στα οφέλη του έχουν αναφερθεί ότι: μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιλιπιδαιμική δράση και προάγει την αντιοξειδωτική άμυνα και τη μείωση του οξειδωτικού στρες. Επομένως, το μύρτιλο έχει δυνητική αξία στη θεραπεία ή πρόληψη καταστάσεων που σχετίζονται με φλεγμονή, δυσλιπιδαιμία, υπεργλυκαιμία ή αυξημένο οξειδωτικό στρες, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη, άνοια και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το μύρτιλο έχει αντιμικροβιακή δράση¹.

1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22593936/

Beyond Grape Seed : μια βόμβα ανθοκυανιδών

Το Beyond Grape Seed της Flora είναι μια φόρμουλα από τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού (OPC’s), μύρτιλων και κράνμπερις.

To πλήρες φάσμα των φλαβονοειδών του, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό, υποστηρίζει την υγεία των αγγείων, της όρασης, του ουρογεννητικού, προφυλάσσει το DNA από φθορές και δρα αντιγηραντικά.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share