“Μαμά πονάει η κοιλιά μου!” – Από τα γιατροσόφια της γιαγιάς στο σήμερα

πονάει η κοιλιά προβιοτικά γιατροσόφια ευαίσθητο έντερο
3 λεπτά

Σας έχει συμβεί: το παιδί σας έρχεται και σας παραπονιέται ότι πονάει η κοιλιά του. Θέλετε να του περάσει… εύκολα και γρήγορα! Πώς μπορείτε να το βοηθήσετε;

Τα πιο κοινά πεπτικά προβλήματα είναι τα αέρια, το φούσκωμα και ο πόνος στο στομάχι. Οι πιθανοί ένοχοι είναι η διατροφή, το άγχος και ένα ευαίσθητο έντερο.

Το καλό ​​είναι ότι υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες, που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι και λειτουργούν. Την επόμενη φορά που το παιδί σας έχει μια ενόχληση στην κοιλιά, εξετάστε αυτές τις επτά σπιτικές συμβουλές.

1.Φρέσκο ​​τζίντζερ

Είναι ένα από αυτά τα παλιομοδίτικα μέτρα που πραγματικά λειτουργεί. Η ουσία που περιέχει το τζίντζερ και λέγεται Gingerol είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες που καταπραΰνει τον πόνο στο στομάχι και μειώνει τη ναυτία.

Ωστόσο, να γνωρίζετε, ότι το τσάι με πιπερόριζα είναι απλώς αρωματισμένο με τζίντζερ – σπάνια έχει λίγη πραγματική πιπερόριζα. Αντ’ αυτού, πάρτε φρέσκο ​​τζίντζερ και κόψτε μια-δυο λεπτές φέτες, που θα τις αφήσετε σε ζεστό νερό για 15 έως 30 λεπτά. Ακολούθως, αφαιρέστε τις φέτες τζίντζερ κι αν χρειάζεστε κάτι γλυκαντικό, προσθέστε λίγο μέλι.  Μπορείτε επίσης να δώσετε στο παιδί σα ς να μασήσει μια φέτα  ζαχαρωμένης πιπερόριζας, απλά βεβαιωθείτε ότι ό, τι επιλέγετε περιέχει καθαρό τζίντζερ κι όχι μόνο την γεύση πιπερόριζας.

2.Αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα

Εάν οι πόνοι του παιδιού σας είναι πιο συχνοί, θα μπορούσε να οφείλεται σε κάτι που περιέχει η διατροφή του. Τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα είναι τα πικάντικα, τα τηγανητά, αεριούχα ποτά, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε αυτά τα τρόφιμα από τη διατροφή του παιδιού σας και να δείτε αν το πρόβλημα απομακρύνεται. Στη συνέχεια επανεισαγάγετε κάθε είδος φαγητού – ένα κάθε φορά -για να ανακαλύψετε αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.

3.Προβιοτικά για τα παιδιά

Εάν το παιδί σας έχει πεπτικά προβλήματα, ένας λόγος μπορεί να είναι ένα μη υγιές έντερο. Αυτό συμβαίνει όταν οι πληθυσμοί των υγιών βακτηρίων, ή χλωρίδα του εντέρου στο γαστρεντερικό σωλήνα του παιδιού σας έχει διαταραχτεί. Οι βλάβες στη χλωρίδα του εντέρου μπορεί να προκληθούν από αντιβιοτικά, από μη επαρκείς ίνες στη διατροφή του παιδιού σας και πολλά άλλα. Τα προβιοτικά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν παρέχοντας υγιή βακτήρια για να υποστηρίξουν την υγιή πέψη του παιδιού σας.

Το Toddlers Probiotic της Flora σχεδιάστηκε για να παρέχει φιλικά βακτήρια ειδικά για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Αυτή η εύχρηστη σκόνη μπορεί να προστεθεί σε χυμούς, γιαούρτι ή συνταγές. Εάν το παιδί σας είναι μεταξύ 5 και 15 ετών, το Kids Probiotic της Flora σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει την υγιή εντερική χλωρίδα τους καθώς μεγαλώνουν. Και τα δύο προβιοτικά περιέχουν καλλιέργειες που επιβιώνουν με επιτυχία στα οξέα του στομάχου για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Δείτε ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της χλωρίδας των παιδιών

4.Μικρότερα γεύματα

Κάποιες φορές, σερβίρουμε στο πιάτο παιδιού μας την ίδια μερίδα με τη δική μας, χωρίς να σκεφτόμαστε. Τα μεγάλα γεύματα μπορεί να είναι πάρα πολύ για το αναπτυσσόμενο πεπτικό σύστημα του παιδιού σας. Αντ’ αυτού, τα μικρότερα γεύματα που καταναλώνονται συχνότερα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του υπερβολικού οξέος στο στομάχι. Σκεφτείτε τρία γεύματα συν δύο σνακ.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μασούν τα τρόφιμά τους αργά και σχολαστικά, αντί να καταπίνουν γρήγορα τα γεύματά τους. Αυτό επιτρέπει στο πεπτικό σύστημα να δουλεύει σωστά.

5.Τσάι από μέντα

Το τσάι μέντας δεν είναι μόνο αναζωογονητικό, αλλά και μαλακτικό ταυτόχρονα. Η μενθόλη στη μέντα χαλαρώνει τους μυς της γαστρεντερικής οδού για να μας ανακουφίσει γρήγορα όταν πονάει η κοιλιά. Διεγείρει επίσης την παραγωγή χολής, βοηθώντας την πέψη του παιδιού σας να λειτουργήσει άριστα.

Εκτός από τους πόνους στην κοιλιά, η μέντα βοηθά στην ανακούφιση από ναυτία, καούρα και φούσκωμα. Ωστόσο, επιφυλάξτε αυτού του είδους το σπιτικό γιατρικό για τα παιδιά της σχολικής ηλικίας ή τα μεγαλύτερα παιδιά. Η μενθόλη στο τσάι μέντας μπορεί να κάνει τα μωρά και τα νήπια να βήξουν.

6.Θερμότητα

Ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή μια θερμοφόρα μπορεί να είναι αρκετό από μόνο του για να κατευνάσει τον πόνο στο στομάχι. Τοποθετείστε το παιδί σας ξαπλωμένο με την πηγή θερμότητας στην κοιλιά του. Η θερμότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στην κοιλιακή περιοχή, γεγονός που βοηθά στη μείωση της κράμπας και του πόνου.

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πόνους που σχετίζονται με το στρες. Η χαλάρωση με την ανακουφιστική πηγή θερμότητας στην κοιλιά μπορεί να μειώσει το άγχος του παιδιού σας και να βοηθήσει τον πόνο στην κοιλιά και το στομάχι να περάσει.

7.Μαγειρική σόδα

Ορισμένοι πόνοι στο στομάχι των παιδιών προκαλούνται από υπερβολικά οξέα. Η πιο προφανής επιλογή, στην περίπτωση αυτή, είναι τα αντιόξινα. Αλλά δε χρειάζεται να δώσετε στο παιδί σας ένα ισχυρό εμπορικό αντιόξινο, όταν αυτό που έχετε  στο ντουλάπι της κουζίνας σας λειτουργεί εξίσου καλά: η μαγειρική σόδα!

Η σόδα ή το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι το ενεργό συστατικό στα περισσότερα αντιόξινα  φάρμακα. Λειτουργεί γρήγορα για την ανακούφιση στο στομάχι από καούρα και την όξινη δυσπεψία. Απλά ανακατεύετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα με ζεστό νερό για να πιει το παιδί σας.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις φυσικές θεραπείες στο σπίτι, η κοιλιά του παιδιού σας θα αισθανθεί καλύτερα, γρήγορα!

Αν αναζητάτε προβιοτικά για μεγαλύτερες ηλικίες ή για εξειδικευμένα προβλήματα υγείας όπως: δυσκοιλιότητα, κακή κινητικότητα του εντέρου, ουρολοιμώξεις ή/και μυκητιάσεις, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, φλεγμονές στο έντερο, στοματίτιδες κλπ. αναζητείστε τη βέλτιστη βοήθεια στη σειρά των προβιοτικών της Flora.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share