Μήπως λείπουν τα Ω-λιπαρά από τον οργανισμό σας;

λείπουν Ω-λιπαρά, έλλειψη Ω λιπαρών
2 λεπτά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως το DHA και το EPA έχουν συνδεθεί με την υγεία του εγκεφάλου, την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία των ματιών και την υγεία των αρθρώσεων. Τα υψηλότερα επίπεδα των DHA / EPA συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι χρειάζονται ωμέγα-3 στη διατροφή τους. Υπάρχουν κάποια πιθανά συμπτώματα που εμφανίζονται όταν υπάρχει έλλειψη Ω-λιπαρών και μας βοηθούν να την αντιληφθούμε. Πώς αλλιώς μπορούμε να μάθουμε αν μας λείπουν τα Ω-λιπαρά κι αν αυτά που διαθέτουμε είναι αρκετά;

Ο δείκτης των Ωμέγα-3

Ο δείκτης των ωμέγα-3 προέρχεται από ένα τεστ που δείχνει πόσα EPA και DHA έχουμε στις μεμβράνες των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας συσκευής που παίρνει μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο, παρόμοια με τις εξετάσεις σακχάρου  για το διαβήτη. Οι ποσότητες EPA και DHA στα ερυθρά αιμοσφαίρια δρουν ως δείκτης που αντιπροσωπεύει τα επίπεδα των  ω-λιπαρών που υπάρχουν και σε άλλα κύτταρα και ιστούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποσοστό, με ιδανική βαθμολογία 8+. Τα περισσότερα άτομα βρίσκονται στην περιοχή 4-6. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 4-6% DHA / EPA στις μεμβράνες των ερυθρών αιμοσφαιρίων τους. Η κατανάλωση κατάλληλων τροφών πλούσιων σε ω-λιπαρά, η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3, η ηλικία, τα γονίδια και ο τρόπος ζωής είναι όλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον δείκτη των ωμέγα-3.

Τα ω- λιπαρά λείπουν από τον δυτικό κόσμο

Μια καναδική έρευνα διαπίστωσε ότι η μέση βαθμολογία για ενήλικες (ηλικίας 20-79 ετών) ήταν μόλις 4,5%. Μόνο το 2,6% των Καναδών πληρούσε το επίπεδο του δείκτη Ωμέγα -3 που σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ το 43% ήταν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Αυτό είναι συγκρίσιμο με άλλες μελέτες όπως του Κάνσας Σίτι με μέσο όρο 4,9% και του Framingham από τη Μασαχουσέτη με μέσο όρο 5,6%. Άλλοι πληθυσμοί έχουν σημειώσει λίγο υψηλότερη βαθμολογία (6,96% στην Ευρώπη) ή πολύ υψηλότερη βαθμολογία (11,81% στην Κορέα και 9,58% στην Ιαπωνία).

Μια έρευνα του 2019 εξέτασε πόσα ωμέγα-3 πρέπει να λαμβάνουν τα άτομα που θέλουν να αυξήσουν τον δείκτη ωμέγα-3 σε ένα πιο υγιές εύρος. Διαπίστωσε ότι 850 mg DHA-EPA για 13 εβδομάδες ήταν αρκετά για τους περισσότερους ανθρώπους να πάνε από το 5% στο 6,5% και 1750 mg DHA-EPA ήταν αρκετά για να πάει από 5% σε 8%. Αυτές οι ποσότητες αφορούν τα ωμέγα λιπαρά των ιχθυελαίων που βρίσκονται συνδεμένα με τριγλυκερίδια, ενώ για άλλες μορφές ιχθυελαίου όπως οι αιθυλεστέρες χρειάζονταν περισσότερο.

Πηγές ωμέγα-3 από krills ( γαρίδες της Ανταρκτικής)

Με βάση αυτές τις μελέτες φαίνεται ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δε λαμβάνει αρκετά ωμέγα-3 στη διατροφή του και θα ωφεληθεί από τη συμπλήρωση.

Το O Krill -3 Cardio Support της Flora περιέχει DHA-EPA από έλαιο krill που είναι συνδεμένα σε φωσφολιπίδια για αυτό και απορροφώνται πολύ περισσότερο από τα ιχθυέλαια, συνιστώντας ότι 2 κάψουλες των 159 mg την ημέρα είναι υπεραρκετές. Επιπρόσθετα περιέχει αντιοξειδωτική ασταξανθίνη και χολίνη που είναι φυσικώς ευρισκόμενα στο έλαιο krill και δρουν συνεργικά.

Πηγές ωμέγα-3 με βάση τα φυτά

Άλλες υπέροχες φυτικές πηγές των ωμέγα-3 περιλαμβάνει το Udo’s Oil 3.6.9 της Flora. Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα οργανικά συστατικά με ψυχρή συμπίεση ελαιούχων σπόρων από λινάρι, νυχτολούλουδο, σουσάμι κ.ά., αυτά τα ωμέγα-3 είναι παρασκευασμένα με όλη την ποιότητα που θα περίμενε κανείς από τις δεκαετίες της εμπειρίας πάνω στα φυτικά ωμέγα-3 της Flora.

Τα Ω-λιπαρά που προέρχονται από φυτικές πηγές δεν είναι μεταβολισμένα στα παράγωγά τους DHA-EPA, αλλά μεταβολίζονται εντός του ανθρώπινου οργανισμού, ο οποίος έχει τον απόλυτο μεταβολικό έλεγχο τους. Γεγονός που τα καθιστά μια καθαρή, ασφαλή, βιολογική πηγή των Ω-λιπαρών ιδανική για καθημερινή χρήση για όλη την οικογένεια και για όλη μας τη ζωή.

Τα συμπληρώματα των Ω-λιπαρών  της Flora βοηθούν στην εκτόξευση των επιπέδων των ωμέγα-3 που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, την καρδιαγγειακή υγεία, τις αρθρώσεις, τη διάθεση, την επιδερμίδα.

Robert Dadd 

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share