Λεκιθίνη Σόγιας Μη Γενετικά Τροποποιημένη (non GMO): Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Λεκιθίνη Σόγιας
2 λεπτά

Επιστημονική ονομασία για τη Λεκιθίνη Σόγιας: Glycine max (L.) Merrill [Fam. Fabaceae]

Παραδοσιακά η Λεκιθίνη Σόγιας  χρησιμοποιείται για:

  • Μείωση της χοληστερόλης LDL

Επισκόπηση:

Η λεκιθίνη Σόγιας εξάγεται από τη σόγια, η οποία είναι ένα όσπριο της οικογένεια των φυτών, Fabaceae, από τις ίδιες καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σάλτσας σόγιας και tofu (τυρί σόγιας). Η λεκιθίνη είναι μια κηρώδης ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως ως γαλακτωματοποιητής σε μαργαρίνη και άλλα τρόφιμα. Οι λεκιθίνες του εμπορίου προέρχονται κυρίως από τη σόγια. Η λεκιθίνη σόγιας είναι πλούσια σε λινολεϊκό οξύ (Ω-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα) κατά 40,2% και επίσης περιέχει ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9 μονοακόρεστα λίπη) κατά 10,6%, λινολενικό οξύ Ω-3 απαραίτητα λιπαρά οξέα κατά 5,1%, βιταμίνη Ε (5.2mg / 100g), φωσφατιδυλοχολίνη, λινελαϊκό και τριγλυκερίδια.  Τα ίχνη πρωτεΐνης που βρίσκονται επίσης στη λεκιθίνη σόγιας, είναι μη αλλεργιογόνα για τα αλλεργικά άτομα σε σόγια.

Η λεκιθίνη σόγιας είναι γνωστή ως μια ουσία που μειώνει την υψηλή χοληστερόλη. Επειδή συνδέεται χημικά με τη χοληστερόλη, βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτή η  επίδραση της και ειδικότερα, οι αντι-αθηρογόνες ιδιότητες της, μπορούν να αποδοθούν σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι αποκλειστικά στο περιεχόμενο της σε λινολεϊκό οξύ.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ηπατικής νόσου, όπως την απώλεια της όρεξης και το αίσθημα πίεσης στην περιοχή του ήπατος. Στην ασιατική ιατρική, το προϊόν θεωρείται ότι θεραπεύει το φούσκωμα στο στήθος, τον πυρετό, τη νευρικότητα και τον πονοκέφαλο. Η λεκιθίνη σόγιας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε προϊόντα για τη χορήγηση θρεπτικών ουσιών ενδοφλεβίως σε ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Η λεκιθίνη βοηθά στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, προάγει την αποβολή των αποβλήτων και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, ιδιαίτερα αν οφείλεται σε κακό μεταβολισμό του λίπους. Μελέτες δείχνουν μια διεγερτική επίδραση της λεκιθίνης σόγιας στη συγκόλληση των αιμοπεταλίων στο αίμα και ως εκ τούτου η λεκιθίνη σόγιας θα πρέπει να ληφθεί ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs).

Ενεργά συστατικά:

Η λεκιθίνη σόγιας περιέχει: Σύνολο λιπιδίων 100gr g / 100g, Υδατάνθρακες 0.0g, Φυτικές ίνες, ολικές διαιτητικές 0.0g, Ash 0g, Βιταμίνη Ε (ΑΤΕ) 5.2mg / 100g, Λιπίδια: Σύνολο κορεσμένων λιπαρών οξέων 15,0 g / 100g, Σύνολο μονοακόρεστων λιπαρών οξέων 11,0 g / 100g, Σύνολο πολυακόρεστων λιπαρών οξέων 45.3g / 100g. Η λεκιθίνη σόγιας περιέχει επίσης ένα πολύπλοκο μίγμα από φωσφατίδια αδιάλυτης ακετόνης, που συμπεριλαμβάνει κυρίως, φωσφατιδυλοχολίνη, φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη, λινελαϊκό οξύ και τριγλυκερίδια.
(Οι πληροφορίες λαμβάνονται από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Γεωργικής Βιβλιοθήκης USDA για τα Διατροφικά Πρότυπα Αναφοράς http://www.nal.usda.gov).

Προτεινόμενη Ποσότητα:

Μια τυπική δόση είναι 1200mg λεκιθίνης σόγιας με κάθε γεύμα, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Οι μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης καφέ μπορούν να μειώσουν τα αποθέματα της ινοσιτόλης του οργανισμού και αυξάνουν τις απαιτήσεις σε λεκιθίνη. Η λεκιθίνη σόγιας είναι πλούσια σε Ωμέγα-6 και 9 λιπαρά οξέα αλλά χαμηλή σε Ω-3 EFAs. Ως εκ τούτου δε λαμβάνεται μόνο του ως ένα αυτοτελές συμπλήρωμα διατροφής, αλλά χρησιμοποιείται σαν επιμέρους συστατικό ενός ισορροπημένου μίγματος ελαίων.

Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων:

Καμία γνωστή.

Παρενέργειες:

Όταν η λεκιθίνη σόγιας, λαμβάνεται ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, δε προκαλεί παρενέργειες. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ναυτία και σποραδικές ήπιες πεπτικές διαταραχές, όπως  πόνο στο στομάχι και διάρροια.

Η λεκιθίνη σόγιας  είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share