Κόπωση και Ουμπικινόλη

κόπωση και ουμπικινόλη
1.5 λεπτό

Αναρωτιέστε συχνά γιατί επιμένει αυτό το αίσθημα κόπωσης, ανεξάρτητα από το πόσο ξεκουράζεστε και πόσο καλός είναι ο ύπνος σας; Η απάντηση στη διαρκή κόπωση μπορεί να βρίσκεται στα χαμηλά ή ακόμα και εξαντλημένα επίπεδα του οργανισμού σε ουμπικινόλη ( δραστική μορφή του Συνένζυμου Q10).

Κόπωση και Ουμπικινόλη

Το σώμα χρειάζεται ουμπικινόλη για να παράγει ενέργεια. Η ουμπικινόλη είναι σαν το «μπουζί» ενός κινητήρα που παράγει ενέργεια: στον οργανισμό μας η ενέργεια παράγεται στα μιτοχόνδρια των κυττάρων. Συγκεκριμένα, «δίνει» ηλεκτρόνια στο μόριο ΑΤΡ που μεταφέρει χημική ενέργεια εντός των κυττάρων για τον μεταβολισμό.

Καθώς τα κύτταρα της καρδιάς και όλων των οργάνων έχουν αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, τα επαρκή επίπεδα της ουμπικινόλης παίζουν μεγάλο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά. Η απάντηση στη χρόνια κόπωση είναι η ουμπικινόλη.

Ο ιδιαίτερος αντιοξειδωτικός ρόλος της ουμπικινόλης

Εκτός της συμβολής της στην παραγωγή ενέργειας, η ουμπικινόλη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οι ερευνητές θεωρούν πλέον τα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά της ουμπικινόλης (που δεν υπάρχουν στην ουμπικινόνη, την οξειδωμένη μορφή του  Συνένζυμου Q10), ως εξαιρετικά σημαντικά για τις κυτταρικές λειτουργίες του σώματος συνολικά.

Η έρευνα δείχνει ότι καθώς μεγαλώνουμε, τα ενδογενή επίπεδα της ουμπικινόλης μειώνονται όπως και η ικανότητα του οργανισμού μας να αποκαθιστά αυτά τα επίπεδα. Το ίδιο συμβαίνει όσο μεγαλώνουμε ή όταν είμαστε κάτω από συνεχές άγχος λόγω ζωής, διατροφής ή περιβαλλοντικών παραγόντων. Επιπλέον, η δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών και το μεταβολικό οξειδωτικό στρες που φυσιολογικά συμβαίνει στο σώμα μας, ακόμη και σε υγιή άτομα, αυξάνεται καθώς γερνάμε.

Ένας από τους κύριους ρόλους των αντιοξειδωτικών στο σώμα είναι η καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και του οξειδωτικού στρες. Ως εκ τούτου, η συμπλήρωση με ουμπικινόλη  αποκαθιστά τα υγιή επίπεδα στο σώμα και βοηθά στην ελαχιστοποίηση της βλάβης των λειτουργικών κυττάρων και την υποστήριξη της υγιούς γήρανσης.

Όταν η παραγωγή κυτταρικής ενέργειας είναι χαμηλή, επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των οργάνων, όπως η καρδιά και το ήπαρ, γεγονός που οδηγεί μεσο-μακροπρόθεσμα σε προβλήματα. Αυτός μπορεί να είναι σοβαρός λόγος για να αισθανόμαστε διαρκώς μαλθακοί και γενικότερα κουρασμένοι.

Αποκατάσταση των υγιών επιπέδων ουμπικινόλης με το Inno-Q-Nol®

Το προϊόν Inno-Q-Nol® της Innovite περιέχει ουμπικινόλη, την πιο βιοενεργή μορφή του συνενζύμου Q10 (CoQ10). Με την υποστήριξη κλινικής έρευνας άνω των 30 ετών, το Inno-Q-Nol® παρασκευάζεται με τη μοναδική πατενταρισμένη διαδικασία Q-Nol®. Αυτή η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει παλμιτικό ασκορβύλιο (βιταμίνη C), τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας και εκχύλισμα σπόρων annatto. Αυτή η προσέγγιση 3 βαθμίδων διασφαλίζει ότι η ουμπικινόλη στο Inno-Q-Nol® παραμένει όχι μόνο ενεργή αλλά εγγυημένα σταθερή για μέγιστη ισχύ και αποδεδειγμένα μπορεί να αποκαταστήσει τα απαιτούμενα επίπεδα ουμπικινόλης στον οργανισμό.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share