Κουκούτσια σταφυλιών: ενισχύουν την υγεία μας!

Κουκούτσια σταφυλιών: ενισχύουν την υγεία μας!
2 λεπτά

Στα κουκούτσια των σταφυλιών βρίσκονται κάποια πολύτιμα φλαβονοειδή, τα OPCs ή αλλιώς Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες, τα οποία σε συνδυασμό με cranberries και μύρτιλλα κάνουν το Beyond Grape Seed® το Νο 1 Αντιοξειδωτικό που ενισχύει την υγεία μας!

60 χρόνια έρευνας για την Αντιγήρανση στη διάθεσή σας

Τα OPCs είναι μοναδικά μεταξύ άλλων βιολογικών θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε συμπληρώματα διατροφής ως προς το ότι εκτεταμένη εργαστηριακή και κλινική έρευνα είναι σε εξέλιξη για σχεδόν εξήντα χρόνια αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη τους στην υγεία. Περιληπτικά εδώ αναφέρονται* μερικά ενδεικτικά οφέλη των OPC, που σχετίζονται με την αντιγήρανση, την αντιοξείδωση, την αποτροπή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, την υγεία των αγγείων, του κυκλοφορικού, του κολλαγόνου, της όρασης και πολλά ακόμα:

*όπως παρατίθενται σε περισσότερα από 100 ερευνητικά άρθρα, στο βιβλίο του Glen A. Halvorson M. D. “OPC: The Real Story About Nature’s Most Powerful Antioxidant” (OPC: Η πραγματική ιστορία για τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης”

-Τα OPC προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων (Rong) από τις καταστροφικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών  (Jonadet) και τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, δύο λειτουργίες που σχετίζονται με καρδιακές ασθένειες.

-Τα OPC βελτίωσαν τη φλεβική ανεπάρκεια στο 80% των ασθενών που ήταν υπό αγωγή για 10 μέρες μόνο με 100mg OPC. Ο κνησμός, η αίσθηση βάρους και ο πόνος εξαφανίστηκαν με γρήγορη μείωση του πρηξίματος στα κάτω άκρα. Η βελτίωση των συμπτωμάτων συσχετίστηκε με αντικειμενικές αλλαγές σε εξέταση τριχοειδοσκοπικής μαγνητοσκόπησης της ροής του αίματος. (Constantini)

-Tα OPC εμποδίζουν τη λιπιδική υπεροξείδωση των λιπών του αίματος πιο αποτελεσματικά από τη Βιταμίνη Ε, αποτρέποντας έτσι το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. (Bagchi)

-Τα OPC αυξάνουν την αντίσταση των τριχοειδών, καταλήγοντας σε χαμηλότερη συστολική πίεση του αίματος. (Lagrue)

-Τα OPC με ένα ρυθμό δοσολογίας των 100mg σε καπνιστές δύο ώρες μετά το κάπνισμα, εμπόδισαν την πήξη των αιμοπεταλίων περισσότερο αποτελεσματικά και γρήγορα από ό,τι 500mg ασπιρίνης. Μια δόση 200 mg OPC ήταν ακόμα περισσότερο αποτελεσματική με τα αποτελέσματα να διαρκούν μια εβδομάδα μετά τη λήξη των OPC. (Watson, Putter)

-Τα OPC διορθώνουν κάποιες μορφές στειρότητας σε άντρες αυξάνοντας τον αριθμό των δομικά φυσιολογικών σπερματοζωρίων (Roseff)

-Τα OPC είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά της φύσης, πιο αποτελεσματικά από τη Βιταμίνη C ή Ε. (Bagchi)

-Τα OPC μειώνουν το περιφερειακό οίδημα σε διάφορες μελέτες όπου συμμετείχαν πάνω από 4000 ασθενείς. (Henreit)

-Τα OPC προσαρτώνται τόσο σε ίνες κολλαγόνου όσο και ελαστίνης στο συνδετικό ιστό έτσι ώστε να μειώσουν το ρυθμό αποικοδόμησής τους μέσω φλεγμονωδών ενζύμων. (Tixier).

-Τα OPC παρεμποδίζουν τον υπερβολικό μεταβολισμό του νιτρικού οξειδίου, μια διαδικασία που συνδέεται με φλεγμονές, αρθριτικά και τη νόσο του Alzheimer. (Fitzpatrick)

-Τα OPC μειώνουν τη διαβητική αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς και βελτιώνουν την όραση μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη λήψης 100 mg την ημέρα. (Froantin)

-Τα OPC μειώνουν τη δριμύτητα και διάρκεια των τραυματισμών των μαλακών ιστών σε ποδοσφαιριστές που αμέσως μετά τον τραυματισμό τέθηκαν υπό αγωγή των 400 mg ανά μέρα ελαττώνοντας σταδιακά τη δόση μετά από αρκετές εβδομάδες στα 200mg OPC από εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. (Parienti)

-Τα OPC μειώνουν τα συμπτώματα σε γαστρικά έλκη. (Saito)

-Τα OPC εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των φυσιολογικών ανθρωπίνων γαστρικών βλεννογόνων κυττάρων. (Ye)

Το Beyond Grape Seed περιέχει τα αυθεντικά Masquelier’s OPC εμπλουτισμένα με cranberries και μύρτιλλα

Το Beyond Grape Seed της Flora είναι ένας ασφαλής κι εξαιρετικός σύμμαχος για να διατηρείτε τη νεότητά σας και την υγεία σε αγγεία, φλέβες, καρδιά, κολλαγόνο, όραση, ουροποιητικό, εγκέφαλο και πολλά περισσότερα. Ανακαλύψτε το σήμερα!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share