Κομψές/κομψοί πριν και μετά τις γιορτές με προβιοτικά

κομψοί με προβιοτικά
2 λεπτά

Κανένας δε θέλει, όταν έρθει η ώρα του ρεβεγιόν, να είναι με πρησμένη κοιλιά αλλά ούτε και να μείνει με το πρήξιμο μετά τις υπερβολές των γιορτών. Όλοι θέλουμε να είμαστε κομψοί!

Βέβαια πολλοί από μας τιμούμε ήδη τα πρώτα μελομακάρονα ή τα κρασάκια συνοδεία μεζέδων τα βράδια. Ωστόσο, αυτό το διάστημα με τους πολλούς εορτασμούς έχει μεγάλη διάρκεια και βάζει σε δοκιμασία το ταλαιπωρημένο πεπτικό μας σύστημα, το οποίο πρέπει να δουλεύει «υπερωρίες» για να χωνέψει όλα τα υπερβολικά γεύματα που έχουμε φάει.

Σε τέτοιες περιόδους, τα προβιοτικά φιλικά βακτήρια αποτελούν μια σημαντική βοήθεια.

Πώς επιλέγουμε τα σωστά προβιοτικά ώστε να βοηθήσουν στην επαναφορά της ισορροπίας στη μικροχλωρίδα μας;

-Πρέπει να επιλέξουμε μόνο λειτουργικά στελέχη προβιοτικών που υποστηρίζονται από μελέτες και κλινικές δοκιμές για τα οφέλη τους στον άνθρωπο.

-Πρέπει επίσης τα συγκεκριμένα στελέχη να έχουν την ικανότητα να αποικίζουν το πεπτικό σύστημα και να αναπαράγονται.

-Αποφεύγουμε «προβιοτικά» προϊόντα με σκληρές κάψουλες  εντερικής επικάλυψης (δηλαδή πλαστικοποιητές…) κι επιλέγουμε προβιοτικά στελέχη υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα για την αντοχή τους στα οξέα του στομάχου και τη χολή.

-Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η δυνατότητα των προβιοτικών που λαμβάνουμε, ως συμπλήρωμα, να συμβιώνουν μεταξύ τους και με τα υπόλοιπα φιλικά βακτήρια στο έντερό μας.

Οι φυτικές ίνες και ο ρόλος τους

Οι φυτικές ίνες διαδραματίζουν επίσης ένα σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας καθώς βοηθούν την υγιή και ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και των οργάνων απέκκρισης/αποβολής. Οι ίνες είναι ουσιαστικά το άπεπτο συστατικό των υδατανθράκων και χωρίζονται σε 2 ομάδες: τις αδιάλυτες και τις διαλυτές ίνες.

Οι διαλυτές ίνες απορροφούν νερό, έχουν μια μαλακή, ζελατινώδη υφή και βοηθούν στην αποσκλήρυνση των κοπράνων. Επίσης,  δεσμεύουν τα χολικά οξέα στο έντερο και τα αποβάλλουν γρήγορα από το σώμα βοηθώντας στη μείωση της χοληστερόλης, αντί να απορροφώνται ξανά από τον οργανισμό, μέσω των εντέρων. Τέλος, οι διαλυτές ίνες αποτελούν τροφή για τα προβιοτικά μας.

Από την άλλη πλευρά, οι αδιάλυτες ίνες χρησιμοποιούνται συχνά ως καθαρτικό, καθώς διευκολύνουν την απέκκριση των κοπράνων αντλώντας περισσότερο νερό στο κόλον κατά τη διάρκεια της πέψης. Οι ίνες βοηθούν στην επιτάχυνση του χρόνου διέλευσης των τροφίμων που περνούν μέσα από το πεπτικό μας σύστημα. Επίσης βοηθούν στην προώθηση της κανονικότητας και τη μείωση στη συχνότητα της δυσκοιλιότητας.

Τα Προβιοτικά Flora

Όταν επιλέγετε ένα μείγμα εξειδικευμένων προβιοτικών κατάλληλων για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας, που τηρούν όλες τις προαναφερθείσες προδιαγραφές, όπως είναι τα 7 προβιοτικά της Flora, είστε εξοπλισμένοι με μια ισχυρή δύναμη  μικροσκοπικών στρατιωτών έτοιμων για μάχη, για την αποκατάσταση της υγείας και την αποτοξίνωση όλου του πεπτικού συστήματος, χωρίς προβλήματα δυσπεψίας όπως τα αέρια, το φούσκωμα, τον μετεωρισμό, τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share