Καταπολεμάμε το άγχος με τη βοήθεια των προσαρμογόνων βοτάνων!

καταπολεμάμε άγχος
3 λεπτά

«Το άγχος έχει πραγματικές συνέπειες στην υγεία», δήλωσε ο Arthur C. Evans Jr., CEO του American Psychological Association (APA), σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του περιοδικού TIME. Πρόσθεσε ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι – ακόμα και σε σχέση με πρόσφατες έρευνες του 2016 – αναφέρουν συμπτώματα άγχους, όπως πονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, αίσθημα αγωνίας ή συντριβής ή αίσθηση σα να μη μπορούν να φωνάξουν. «Όταν το άγχος γίνεται χρόνιο ή τα επίπεδα άγχους υπερβαίνουν την ικανότητα ενός ατόμου να τα αντιμετωπίσει, ανησυχούμε ιδιαίτερα.» «Είναι σημαντικό να βρούμε υγιείς τρόπους για τη διαχείριση του άγχους ώστε να καταφέρουμε τη μακροπρόθεσμη μείωση του στρες και επομένως τη μείωση του κινδύνου για άλλα προβλήματα υγείας», λέει ο Evans. Οι αποτελεσματικές καθημερινές πρακτικές για να καταπολεμάμε το άγχος περιλαμβάνουν σίγουρα τον επαρκή ύπνο, την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, τον περιορισμό της έκθεσης σε παράγοντες άγχους (όπως πχ. οι ειδήσεις) και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες / οργανώσεις που συνάδουν με τις αξίες ενός ατόμου, σημειώνει το APA.

Φυσικός σύμμαχος – Τι είναι τα προσαρμογόνα (Adaptogens) βότανα

Τα Adaptogens είναι μη τοξικά φυτά που έχουν την ικανότητα να βοηθούν το σώμα να αντιστέκεται σε όλους τους τύπους των στρεσογόνων παραγόντων, φυσικούς, χημικούς ή βιολογικούς. «Τα Adaptogens μπορούν να κάνουν για τα επινεφρίδια σας ότι κάνει η άσκηση για τους μύες σας» λέει η Brenda Powell, Medical Director of the Center for Integrative and Lifestyle Medicine at the Cleveland Clinic’s Wellness Institute.  «Όταν παίρνετε προσαρμογόνα, εκπαιδεύετε το σώμα σας ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις συνέπειες του στρες».

Πώς βοηθούν τα προσαρμογόνα στην αντιμετώπιση του άγχους;

Η Powell εξηγεί ότι τα προσαρμογόνα βότανα παρουσιάζουν την anti – stress δράση τους μέσω της αλληλεπίδρασης με τον άξονα του υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (ΗΡΑ) και το συμπαθητικό σύστημα, αμφότερα τα οποία εμπλέκονται στην αντίδραση του σώματος στο άγχος. Τα Adaptogens ομαλοποιούν/εξισορροπούν την παραγωγή ορμονών και τη φυσιολογική αντίδραση στο άγχος για να διασφαλιστεί ότι το σώμα – από τον εγκέφαλο  έως το ανοσοποιητικό σύστημα και τα ενεργειακά επίπεδα – λειτουργεί όπως πρέπει, λέει η Powell.

Ο τρόπος με τον οποίο τα προσαρμογόνα αποκαθιστούν την ισορροπία είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης «επινεφριδιακής κόπωσης», λέει η Dr. Deena Adimoolam, ενδοκρινολόγος και ειδική στα επινεφρίδια στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. «Το μοτίβο δράσης είναι ότι όταν το επινεφρίδιο ως αδένας δεν είναι σε θέση να παράξει αρκετή ορμόνη του στρες, δηλαδή κορτιζόλη, τότε αυτά τα adaptogens βοηθούν στην εξισορρόπηση του σώματος, έτσι ώστε η ποσότητα της ορμόνης που παράγεται να είναι αυτή που πραγματικά χρειάζεται το σώμα», εξηγεί. Ο υποθάλαμος και η υπόφυση ενός υγιούς ατόμου μπορούν να αισθανθούν πότε το αίμα περιέχει ή όχι αρκετή κορτιζόλη και ρυθμίζουν την ποσότητα της κορτιζόλης που απελευθερώνουν, δεδομένων των αναγκών που έχει ο οργανισμός την κάθε στιγμή – όπως είναι η αντίδραση στο άγχος, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η μείωση της φλεγμονής, ο έλεγχος του κύκλου του ύπνου και η αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Το προσαρμογόνο βότανο Ashwagandha (Ασβαγκάντα) βρίσκεται στο Stressveda

Το Ashwagandha είναι ένα από τα πλέον γνωστά και μελετημένα προσαρμογόνα φυτά. Το KSM-66® Ashwagandha είναι ένα κλινικά δοκιμασμένο & πολυβραβευμένο εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha. Είναι το καλύτερο Ashwagandha παγκόσμια, προέρχεται από οργανικές ρίζες που  εκχυλίζονται υδατικά χωρίς αλκοόλ και διαλύτες, έχει κατ’ ελάχιστο 5% περιεκτικότητα σε withanolides και κατέχει 24 διαφορετικές πιστοποιήσεις, ως «Οργανικό», «μη ΓΤΟ», «GMP», «ISO», «Χορτοφαγικό» και «GRAS».

To Stressveda είναι μια φόρμουλα για την αντιμετώπιση του στρες που περιέχει την πατενταρισμένη μορφή του βοτάνου KSM-66® Ashwagandha κι ένα φάσμα βιταμινών του συμπλέγματος Β από οργανικές φυτικές πηγές-γκουάβα, λεμόνια και holy basil.

  • Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης
  • Συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και την κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες
  • Περιέχει Βιταμίνες Β προερχόμενες από οργανικό γκουάβα (Guava), βασιλικό (Holy Basil) και λεμόνι καθώς και θρεπτικά συστατικά όπως χολίνη, ινοσιτόλη, βιοτίνη
  • 100% οργανική φόρμουλα πιστοποιημένη από το USDA, μη γενετικά τροποποιημένη (non-GMO), κατάλληλη για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη και χωρίς παρενέργειες
  • Με εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας (NPN) από την Health Canada, σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και της ανησυχίας, την υποστήριξη αθλητικής δραστηριότητας και της υγιούς παραγωγής τεστοστερόνης

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share