Καρδιαγγειακές ασθένειες: Έρευνα δείχνει κλινική βελτίωση σε άτομα που λαμβάνουν συμπλήρωμα με Ubiquinol (η ενεργή μορφή του Συνένζυμου Q10)

Καρδιαγγειακές ασθένειες,Ubiquinol Ουμπικινόλη Inno-Q-Nol Q10
4 λεπτά

[Απόσπασμα Συνέντευξης του Δρα. Ross Walker στον δημοσιογράφο Υγείας Wayne Bucklar από την αυστραλιανή ραδιοφωνική εκπομπή Health Professional Radio, για το πώς ευεργετούνται άτομα με καρδιαγγειακές ασθένειες με τη λήψη συμπληρώματος Συνενζύμου Q10]

Βιογραφικό: Ο Δρ. Walker είναι ένας από τους κορυφαίους καρδιολόγους της Αυστραλίας, με εξειδίκευση στους υπέρηχους καρδιάς, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 15.000 μελέτες, ενώ έχει διεξάγει περίπου 30.000 υπερηχογραφήματα θώρακος και 2.000 οισοφάγου. Έχει εκδώσει επτά βιβλία (τα οποία είναι best sellers) για την προληπτική καρδιολογία και δίνει διαλέξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για το θέμα αυτό. Επίσης, θεωρείται εμπειρογνώμονας στον τομέα της προληπτικής καρδιολογίας και τον αρτηριακό έλεγχο.

Ο Δρ. Walker υποστήριξε πρόσφατα ότι το Ubiquinol, η δραστική μορφή του συνενζύμου Q10, μπορεί σύντομα να είναι πρότυπο πρωτόκολλο για τους Αυστραλούς επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης στην αντιμετώπιση ασθενών με καρδιαγγειακή νόσο και, ενδεχομένως, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θεραπείας υπόσχεται πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα για χιλιάδες Αυστραλούς που ζουν με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση, μυοπάθεια λόγω στατινών και για εκείνους που έχουν υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Απόσπασμα Συνέντευξης

Δημοσιογράφος Wayne Bucklar: Σήμερα  καλεσμένος είναι ο Δρ. Ross Walker  ένας από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες Καρδιολογίας της Αυστραλίας και πρόσφατα έκανε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το Ubiquinol, τη δραστική μορφή του συνενζύμου Q10. Έτσι, σήμερα θα μιλήσουμε για ό, τι έχει ανακοινώσει και τι τον οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Ross, σε καλωσορίζουμε στο Health Professional Radio.

Δρ. Ross Walker: Ευχαριστώ πολύ Wayne.

W: Τώρα πείτε μας για το Ubiquinol.

R: Λοιπόν, ασχολούμαι με το Συνένζυμο Q10 επί σειρά ετών. Αλλά με πρόσφατη έρευνα γύρω από το θέμα, συνειδητοποίησα ότι ένα από τα προβλήματα που έχουμε με τη  συνταγογράφηση του συνένζυμου Q10 είναι ότι δεν είναι αυτό το ενεργό συστατικό. Και καθώς γερνάμε, χάνουμε ένα συγκεκριμένο ένζυμο που ονομάζεται διαφοράση το οποίο μετατρέπει το Ubiquinone – την ανενεργό ή οξειδωμένη μορφή του συνενζύμου Q10 – στη μειωμένη ή δραστική μορφή του, το Ubiquinol. Έτσι, η πραγματικότητα είναι ότι, αν θέλετε πραγματικά να ωφεληθείτε από τα συμπληρώματα Συνένζυμου Q10, θα πρέπει να λαμβάνετε την ενεργό μορφή του – δηλαδή το Ubiquinol.

W: Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον… και το Ubiquinol ακούγεται σαν ένα από αυτά τα συμπληρώματα που προτείνετε να ενταχθούν άμεσα στην επικρατούσα πρακτική συνταγογράφησης.

R: Λοιπόν κατά την άποψή μου, αυτό ισχύει. Και επιτρέψτε μου να σας πω το γιατί. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν τα «μιτοχόνδρια». Τα μιτοχόνδρια κουβαλούν το μικρό φορτίο καυσίμου που υπάρχει σε κάθε κύτταρο και αποδίδει ενέργεια. Αναλογικά αν δεν έχετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας, το αυτοκίνητό σας δεν θα λειτουργήσει. Η ΑΤΡ, που είναι η «μονάδα ενέργειας», είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί το κύτταρο. Η ATP προέρχεται από την αντίδραση του οξυγόνου και της γλυκόζης μέσα στα μιτοχόνδρια. Τώρα, ένα από τα σημαντικότερα ένζυμα στα μιτοχόνδρια είναι το συνένζυμο Q10 στη μορφή Ubiquinol. Το Ubiquinol εμπλέκεται σε τρία σημαντικά βήματα στην παραγωγή του ATP. Όσο μεγαλώνουμε όμως δεν παράγουμε Ubiquinol. Η διατροφή μας επίσης είναι πολύ χαμηλή σε Ubiquinol, πχ. από 1 κιλό σαρδέλες παίρνουμε περίπου 10mg Ubiquinol. Και οι περισσότεροι από εμάς δεν θα φάμε ένα κιλό σαρδέλες κάθε μέρα…   Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι από την ηλικία των 40 και μετά, τα επίπεδα Ubiquinol στα μιτοχόνδρια πέφτουν κάθετα και πολλοί άνθρωποι ηλικίας άνω των 40 και ειδικότερα πάνω από την ηλικία των 50 ετών αισθάνονται κουρασμένοι… Λοιπόν, να τι κάνω για όλους τους ασθενείς μου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για κόπωση: τους βάζω σε αγωγή με Ubiquinol και μπορώ να το συνδυάσω με οροτικό μαγνήσιο… Γι’ αυτούς που παίρνουν στατίνες: οι στατίνες επηρεάζουν το μεταβολισμό του Ubiquinol και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περίπου το 10 έως 20% όσων  παίρνουν στατίνες υποφέρει είτε από μυϊκούς πόνους, είτε από δυσκαμψία, αδυναμία, κράμπες, και μερικές φορές ακόμη και ατροφία των μακριών μυών. Έτσι, ο τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να λαμβάνουν κάθε μέρα Ubiquinol. Η δεύτερη ομάδα ανθρώπων που είναι σημαντικό να λαμβάνει Ubiquinol είναι οι άνθρωποι που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια. Μια μελέτη που έγινε πριν λίγα χρόνια και ονομάζεται “Q-Symbio” έδειξε ότι, παρέχοντας Ubiquinone στη δόση των 300 mg την ημέρα, υπήρξε  μείωση κατά 50% των καρδιακών συμβάντων σε περίοδο 2 χρόνων. Αλλά αυτή είναι μια μεγάλη δόση Ubiquinone. Ενώ με 150mg Ubiquinol, θα αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα Ubiquinol στο αίμα και οι άνθρωποι με καρδιακή ανεπάρκεια, θα έχουν τη μέγιστη ωφέλεια.

W: Όλα τα παραπάνω αποδεικτικά στοιχεία είναι αξιοσημείωτα, έτσι δεν είναι;

R: Πράγματι είναι. Και συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερα στοιχεία στην πορεία, το Ubiquinol γίνεται ακόμα σημαντικότερο. Έτσι, το θέμα των στατινών είναι μια μεγάλη υπόθεση, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια άλλη περιοχή που είναι πολύ σημαντική αλλά έχουμε και μια τρίτη ομάδα: αυτή των ανθρώπων που δαπανούν μεγάλα ποσά ενέργειας όπως οι αθλητές για παράδειγμα, που σε μελέτες που έγιναν στη Γερμανία έδειξαν ότι οι αθλητές ανταπεξέρχονται καλύτερα όταν λαμβάνουν Ubiquinol.

W: Ναι. Και νομίζετε ότι το Ubiquinol μπορεί να γίνει μέρος της ρουτίνας για τη θεραπεία των ασθενών με στεφανιαία νόσο;

R: Ασφαλώς, ειδικά όταν βρίσκονται σε αγωγή με στατίνες ή έχουν οποιοδήποτε βαθμό καρδιακής ανεπάρκειας. Αλλά κοιτάξτε παίρνω τον εαυτό μου σαν παράδειγμα γιατί επιθυμώ απλά να διατηρήσω τα επίπεδα αντιγήρανσης υψηλά. Έχω μια πολυάσχολη ζωή και παίρνοντας Ubiquinol έχω πολλή ενέργεια. Παράλληλα προσπαθώ να ζω έναν υγιή τρόπο ζωής όπως ενδεχομένως με άσκηση, είμαι ευτυχισμένος, σκέπτομαι κάθε μέρα – όπως κάθε ανθρώπινο ον πρέπει – προσπαθώ να τρώω καλά, ενώ σίγουρα δε χρησιμοποιώ ναρκωτικές ουσίες ή υψηλές δόσεις αλκοόλ και προσπαθώ να κοιμηθώ όσο πιο καλά μπορώ.

W: Εκτιμώ πολύ τη διορατικότητα σας και το πάθος σας για το θέμα… Σας ευχαριστώ πολύ!

W: Θα πρέπει να πω ότι η συνέντευξη με τον Δρ. Ross Walker δεν υποκαθιστά τις ιατρικές συμβουλές του θεράποντος ιατρού σας. Και δεν πρέπει να τροποποιήσετε την αγωγή σας χωρίς τις εξειδικευμένες, ιατρικές συμβουλές από το δικό σας γιατρό.

Πηγή: https://www.girl.com.au/dr-ross-walker-coq10-and-ubiquinol-interview.htm

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share