Καθημερινές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε το στρες!

συμβουλές για στρες
2,5 λεπτά

Οι επιπτώσεις του στρες ταλαιπωρούν την υγεία μας και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας. Είναι γεγονός πως στην πιεστική και απαιτητική καθημερινότητα, το άγχος είναι συχνό φαινόμενο. Ανεξάρτητα από το ποιοι είστε ή τι συνεπάγεται το καθημερινό πρόγραμμά σας, κατά πάσα πιθανότητα έχετε άγχος για την προσωπική σας ζωή, τη σταδιοδρομία ακόμα και για περιστατικά της παγκόσμιας σκηνής. Μερικές συμβουλές για τη διαχείριση του στρες μπορεί να είναι κοινές για όλους μας!

Η “άσχημη όψη” της ανησυχίας

Όταν τα επίπεδα άγχους είναι μόνιμα υψηλά, τότε πιθανότατα εμφανίζεται η “άσχημη όψη” της ανησυχίας. Ως απόκριση τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, η ανησυχία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και την ταχεία αναπνοή. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση της κορτιζόλης από το σώμα, γνωστής και ως ορμόνη του στρες. Δυστυχώς, οι συχνές και παρατεταμένες αιχμές της παραγωγής κορτιζόλης είναι εξαιρετικά επιζήμιες για τη γενική υγεία, οδηγώντας πιθανά σε κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις, διαταραχές πανικού και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, η γνώση για την αντιμετώπιση του στρες και τον έλεγχο των σωματικών αντιδράσεων σε αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε το στρες

Α. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

Όταν αντιμετωπίζετε σοβαρό άγχος και ανησυχία, η χρήση τεχνικών χαλάρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να προκαλέσετε μια αίσθηση ηρεμίας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων τεχνικών, όπως είναι η βαθιά αναπνοή, η χαλάρωση των μυών και η θετική οπτικοποίηση και επιβεβαίωση. Για να αποτρέψετε το στρες να κάνει όλη τη διαδρομή του και να προκαλέσει βλάβες, δοκιμάστε τα εξής:

  1. Εστίαση και επιβράδυνση της αναπνοής σας. Καταρχήν, εισπνεύστε βαθιά μέσα από τη μύτη σας, γεμίζοντας το σύνολο των πνευμόνων σας. Στη συνέχεια, κάντε παύση στην κορύφωση της αναπνοής σας, κρατώντας στον αέρα λίγο πριν εκπνεύσετε αργά μέσα από το στόμα σας.
  2. Χαλαρώστε τους μυς σας. Επικεντρωθείτε στον τρόπο που αισθάνεστε το σώμα σας, εντοπίζοντας όποιες περιοχές νιώθετε ότι βρίσκονται σε ένταση. “Ξετυλίξτε” και απελευθερώστε τις περιοχές αυτές, επιτρέποντάς τους να γίνουν χαλαρές και βαριές.
  3. Αλλάξτε τις σκέψεις σας. Απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα αντικαθιστώντας τα με θετικές βεβαιότητες. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να σβήσετε από το μυαλό σας το άγχος και την απαισιοδοξία.
Β. ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικές φορές, η καταπολέμηση του στρες είναι τόσο απλή όσο κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής – ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή. Προκειμένου να διατηρήσετε το στρες υπό έλεγχο, βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι επαρκής σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον, μην παραλείπετε τα γεύματα: αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει οποιοδήποτε υποκείμενο άγχος και ανησυχία.

Ορισμένες θρεπτικές ουσίες έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος. Συγκεκριμένα, τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, το σπανάκι, τα όσπρια, τα καρύδια, οι σπόροι και τα δημητριακά ολικής άλεσης, έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας. Τα πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα, όπως τα τουρσιά, το ξινολάχανο και το κεφίρ, έχουν επίσης δείξει ότι μειώνουν την σηματοδότηση του στρες στο σώμα μέσω του άξονα του εντέρου. Επιπλέον, τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μήλα, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ, διευκολύνουν την αντιμετώπιση του άγχους.

Γ. Η ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Αν ψάχνετε για κάποια επιπλέον βοήθεια ενάντια στο άγχος και την ανησυχία, δείτε σοβαρά ένα αξιόπιστο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής. Το Stressveda της Flora περιέχει το KSM-66® Ashwagandha- ένα μοναδικό συστατικό που λειτουργεί για την καταπολέμηση του άγχους, τη μείωση της ανησυχίας και την ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας- κι ένα ευρύ φάσμα βιταμινών Β από οργανικές πηγές:

  • Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης
  • Βοηθά στην υποστήριξη της νοητικής υγείας, της ψυχικής εστίασης και της μνήμης εργασίας
  • Βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών
  • Περιέχει το κλινικά αποδεδειγμένο εκχύλισμα KSM-66® Ashwagandha
  • Περιέχει Βιταμίνες Β προερχόμενες από οργανικό γκουάβα, βασιλικό (holy basil) και λεμόνια
  • Οι βιταμίνες Β περιλαμβάνουν τους φυσικά ευρισκόμενους (στις τροφές από τις οποίες προέρχονται) παράγοντες και θρεπτικά συστατικά όπως χολίνη, ινοσιτόλη και βιοτίνη
  • Κατάλληλο για χορτοφάγους, non GMO, χωρίς γλουτένη

Εκτός τις γενικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του στρες που αναφέρθηκαν, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξέρει τι είναι αυτό που τον αποφορτίζει και μπορεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share