Κάντε ειρήνη με τους μύκητες με τα προβιοτικά Udo’s Choice

προβιοτικά μύκητες super 8
2,5 λεπτά

Είστε σε σύγχυση σχετικά με τους μύκητες; Είστε στο κατάλληλο μέρος για να λύσετε τις απορίες σας. Οι ζυμομύκητες που προκαλούν μολύνσεις έχουν 177 διαφορετικά ονόματα. Οι ιατρικοί ερευνητές για αιώνες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια ταξινόμηση, γιατί οι κλινικοί γιατροί έβλεπαν και περιέγραφαν πολύ διαφορετικές εικόνες. Η εξήγηση; Για παράδειγμα, ο μύκητας, τον οποίο τώρα ονομάζουμε Candida albicans,  μετασχηματίζεται! Μάθετε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους μύκητες καθώς και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν τα προβιοτικά Udo’s Choice της Flora

Η κακή πλευρά των μυκήτων

Οι οργανισμοί που μορφοποιούνται είτε σε στρογγυλά είτε σε σπειροειδή κύτταρα, περιγράφονται ως διμορφικοί. Αν αυτό δείχνει μια προσαρμοστικότητα ισχύει μόνο κατά το 50%. Η Candida μπορεί να σχηματίσει τέσσερα είδη κυττάρων. Πάνω από 200 ανατριχιαστικά είδη που αλλάζουν σχήμα ανήκουν στο γένος Candida. Είκοσι από αυτά μολύνουν ανθρώπους. Το Candida auris είναι ανθεκτικό σε πολύ ισχυρά φάρμακα- δολοφόνους. Το Candida albicans, το πιο διαδεδομένο παθογόνο, προκαλεί κολπικές μολύνσεις, άφθες και διηθητική καντιντίαση.

Ναι, αυτές είναι μυκητιακές μολύνσεις. Είναι μικρόβια, αλλά δεν είναι βακτηρίδια, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό επιστημονικό βασίλειο. Πρόκειται για μικροσκοπικούς μύκητες, που ανήκουν στο ίδιο είδος που αναπτύσσεται σε μανιτάρια. Τα συμπτώματα της επεμβατικής καντιντίασης είναι τα χειρότερα. Αυτή η υπερανάπτυξη επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Γιατί λοιπόν να συμβιβαστείτε με το να “να συνθηκολογήσετε με τους μύκητες” ή να διατηρήσετε “υγιή ισορροπία μυκήτων”; Γιατί να μην έχετε καθόλου μύκητες;

Δεν είναι πάντα κακοί οι μύκητες

…και όχι μόνο επειδή με ζυμομύκητες φτιάχνουμε το ψωμί και τη μπύρα. Πάνω από το 62% των υγιών ανθρώπων τους έχουν στο μικροβίωμά τους. Ζουν στο στόμα, στο δέρμα, στα γεννητικά όργανα και στα έντερά μας. Οι μύκητες μπορούν να κάνουν τα μεταλλικά στοιχεία πιο βιοδιαθέσιμα, να δράσουν σαν προβιοτικά, να εξουδετερώσουν το τοξικό φορτίο, να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα φυτά και τις φυτικές ίνες, να ενισχύσουν την ανοσία, να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν τις παθήσεις του εντέρου. Επίσης, οι μύκητες αποτελούν πηγή σημαντικών χημικών ουσιών για την ιατρική. Οι χρήσιμοι μύκητες προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες. Ακόμα και η Candida μπορεί να βοηθήσει κάνοντας όξινες ενώσεις που εμποδίζουν την αναπαραγωγή επιβλαβών βακτηρίων. Ναι, η Candida μολύνει (εισβάλλει και αναπαράγεται) τους ανθρώπους εύκολα. Συχνά όμως είναι συμβιωτική /ουδέτερη.

Η ενεργοποίηση της Candida

Όταν ενεργοποιείται, η Candida μπορεί να μετασχηματιστεί σε μια πιο μολυσματική (και παθογόνο) κυτταρική μορφή και να αναπτυχθεί. Η χρήση αντιβιοτικών, οι βλάβες στα εντερικά τοιχώματα, οι χειρουργικές επεμβάσεις, η σύγχρονη διατροφή, το χλωριωμένο νερό, το άγχος, οι αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος και η φαρμακευτική αγωγή μπορούν να προκαλέσουν υπερανάπτυξη Candida. Μπορεί να προκύψουν συμπτώματα όπως κόπωση, χαμηλή ανοσία και δερματικά προβλήματα.

Πως προστατευόμαστε από τους μύκητες, υποστηρίζοντας τα καλά βακτήρια-προβιοτικά που ζουν στον οργανισμό μας

Διατηρώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό, το μεταβολισμό μας υγιή και το μικροβίωμά μας ισορροπημένο, ελαχιστοποιούμε τους παράγοντες ενεργοποίησης των επιβλαβών μυκήτων. Τα προβιοτικά βακτήρια και οι ωφέλιμοι μύκητες συνυπάρχουν και πλήττουν τα επιβλαβή μικρόβια που προσπαθούν να εγκατασταθούν. Η κατανάλωσή τους δε θα τροφοδοτήσει τους παθογόνους μύκητες, αντίθετα θα εξαλείψει τα βακτήρια σας. Υποστηρίξτε τα καλά βακτήρια με μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, πλούσια σε λαχανικά και φυτικές ίνες και αποφύγετε τα κάθε λογής επεξεργασμένα τρόφιμα.

Θέλουμε μια ισορροπημένη, υγιή σχέση με τους μύκητες και τα βακτήρια

Τα προβιοτικά – φιλικά βακτήρια και μύκητες- συστήνονται ευρέως κι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα. Κάποια από τα προβιοτικά βακτήρια αναστέλλουν το μετασχηματισμό του Candida albicans. Τα προβιοτικά επίσης παράγουν αντιβιοτικές ενώσεις. Μπορούν να λειτουργούν συμβιωτικά και αλληλοεξαρτώμενα. Τα προβιοτικά  βοηθούν την αποκατάσταση  μετά από αντιβιώσεις, την αντιμετώπιση των μυκητιακών λοιμώξεων (όπως το πόδι του αθλητή) και των βακτηριακών μολύνσεων (κολπική, συστηματική, άφθες κλπ.). Επίσης, καταπολεμούν τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος.

Η Flora διαθέτει το προβιοτικό συμπλήρωμα Super 8 Microbiota ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των παθογόνων μυκήτων που προκαλούν μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις. Το είναι ένα από τα 7 προβιοτικά μίγματα της Flora, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας, ώστε να επιλέξετε ποιο είναι το κατάλληλο για σας. Τα προβιοτικά Flora της σειράς Udo’s Choice έχουν εγγυημένο αριθμό ζωντανών βακτηρίων μέχρι και τη λήξη τους και διασφαλίζουν την εγκατάσταση και τον αποικισμό τους στις ανθρώπινες βλεννογόνους. Ανακαλύψτε τα και… είστε έτοιμοι να κάνετε ειρήνη με τους μύκητες!

Dana Remedios
Holistic Nutritionist Dana Green Remedios, RHN, RNCP

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share