Η υγιεινή διατροφή… απλή!

υγιεινή διατροφή
2,5 λεπτά

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μετατραπεί σε άλυτο γρίφο όταν οι σύγχρονες διατροφικές συμβουλές αλλάζουν συνεχώς. Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να ακολουθείτε κάθε φορά όποια διατροφική μόδα προκύπτει –και μάλλον δεν θα πρέπει! Απλά φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτά τα παρακάτω πέντε διατροφικά «αστέρια» στην καθημερινότητά σας και… και θα είστε πάντα εντός υγιεινή διατροφής!

Καταλώνετε τακτικά τις παρακάτω 5 κατηγορίες τροφίμων για μια υγιεινή διατροφή

  1. Φρούτα και Λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε. Είναι γεμάτα θρεπτικές βιταμίνες, προστατευτικά αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες – όλα σε ένα πακέτο χαμηλών θερμίδων.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγάλο εμπόδιο στην κατανάλωση περισσότερων φρουτολαχανικών είναι ο χρόνος προετοιμασίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μερικά λαχανικά που δε θέλουν πολύ κόπο για ένα γρήγορο σνακ και γεύμα: καρότα, κόκκινη πιπεριά, σέλινο, αρακά, τριμμένα παντζάρια, φύλλα μαρουλιού και ντοματάκια είναι εξαιρετικές επιλογές.

  1. Τρόφιμα ολικής αλέσεως

Οι ολικές τροφές είναι μια έξοχη πηγή ινών. Καθώς οι ίνες δε μπορούν να αφομοιωθούν πλήρως, συνδέονται με τα απόβλητα και τα βοηθούν να μετακινούνται μέσα στο έντερο και να απορρίπτονται με ευκολία. Οι άπεπτες ίνες χρησιμεύουν επίσης ως πηγή τροφής για τα ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στο έντερο σας, βελτιώνοντας την πεπτική και γενική υγεία σας. Συν το ότι ωφελούν και στην καρδιακή υγεία!

Δεν έχετε χρόνο για ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες με βρώμη το πρωί; Ετοιμάστε τη βρώμη από την προηγούμενη νύχτα.

Προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές πλούσιες σε ίνες όπως αγκινάρες ή αβοκάντο που περιέχουν 10 γραμμάρια ίνας το καθένα.

Η εύκολη λύση όταν δεν έχετε καθόλου χρόνο για αγορά και προετοιμασία φρέσκων λαχανικών ακούει στο όνομα Beyond Greens, ένα κοκτέιλ βιολογικών σούπερ τροφών, με πολλές φυτικές ίνες: η μια δόση αντιστοιχεί σε 2 μερίδες φρούτων και λαχανικών, με μόλις 21 θερμίδες!

Υπάρχουν πολλές συνταγές και κάποιες από αυτές μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

  1. Πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες λειτουργούν σαν τα τουβλάκια Legos® για το σώμα σας. Χτίζουν σχεδόν τα πάντα: το αίμα, τα οστά, τους χόνδρους, τους μύες, το δέρμα, τα ένζυμα και τις ορμόνες.

Τα ψάρια, τα πουλερικά και τα αυγά είναι καλές πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Αλλά τα φασόλια, τα καρύδια, οι σπόροι, το tofu και το tempeh (ένα προϊόν σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση) έχουν διπλό ρόλο: είναι γεμάτα πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

  1. Τα υπερλειτουργικά Ωμέγα Λιπαρά

Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα ωφελούν στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τις αρθρώσεις. Αν περιμένετε παιδί, η λήψη αρκετών από αυτά τα υγιεινά λίπη μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο και τα μάτια του παιδιού σας να αναπτυχθούν σωστά. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι αντσούγιες, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο τόνος αποτελούν καλές πηγές. Οι χορτοφάγοι μπορούν να πάρουν Ωμέγα από καρύδια, φύκια, σπόρους τσία και λιναρόσπορους. Το βραβευμένο μας Udo’s Oil® 3 6 9 Blend παρέχει 100% μη επεξεργασμένα, πιστοποιημένα οργανικά, βασικά ωμέγα-3 και -6 έλαια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας σε ωμέγα.

  1. Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Τι κοινό έχει το γιαούρτι, το κεφίρ, το kimchi, το λάχανο και τα τουρσιά; Είναι ζυμωμένα, που σημαίνει ότι είναι παρασκευασμένα με τη βοήθεια αόρατων μικροοργανισμών. Όταν καταναλώνετε αυτές τις τροφές, βοηθάτε στην επιβίωση των ευεργετικών βακτηρίων.

Αν δεν τρώτε ζυμωμένα τρόφιμα κάθε μέρα, τα προβιοτικά της Flora σας έχουν καλύψει. Έχουμε μια φόρμουλα για κάθε ηλικία: από τα μικρά παιδιά έως τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους, καθώς και ειδικές συνθέσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Προσθέτοντας λοιπόν στο καροτσάκι με τα ψώνια σας αυτά τα πέντε τρόφιμα, η υγιεινή σας διατροφή γίνεται εύκολη υπόθεση!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share