Η υγεία είναι ομορφιά!

Η υγεία είναι ομορφιά
4 λεπτά

Η διατροφή μας αποτυπώνεται σε όλο το πρόσωπό μας. Αν και ακούγεται ακραίο, παραμένει γεγονός. Ναι μεν τα γονίδια διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, αλλά η τονικότητα του δέρματος, η σύσταση και η ενυδάτωσή του βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, μέσω της διατροφής μας ενώ, έχουν πολλή μεγαλύτερη σημασία για την επιδερμίδα οι τροφές που τρώμε, παρά ότι βάζουμε εξωτερικά στην επιδερμίδα μας. Τελικά, η εσωτερική υγεία είναι ομορφιά!

Μπορούμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για τα πιο καινούργια και καλύτερα προϊόντα ομορφιάς και τις θεραπείες δέρματος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που τρώμε. Μπορούμε, πολύ γρήγορα, να ανακαλύψουμε την ποιότητα της διατροφής κάποιου κοιτάζοντας μόνο τα ροδαλά μάγουλα και τον τόνο του δέρματός του.

Η εσωτερική υγεία αντανακλά σε εξωτερική ομορφιά

Τα κύτταρα στο δέρμα δημιουργούνται μέσω της διατροφής. Εάν η διατροφή μας είναι γεμάτη από επεξεργασμένα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονές, τότε το δέρμα μας θα είναι επίσης κόκκινο, πρησμένο και φλεγμαίνον. Η παραμέληση της διατροφής μας εμφανίζεται στο δέρμα μας.

«Η διατροφή μου ήταν γεμάτη από επεξεργασμένα, ζαχαρούχα τρόφιμα και το δέρμα μου ήταν θαμπό. Δεν κατάλαβα ότι η κακή μου επιδερμίδα προκλήθηκε από τη διατροφή μου μέχρι που έκανα μερικές πιο υγιεινές επιλογές. Πρόσθεσα μερικά πράσινα λαχανικά και μερικά φρούτα στη διατροφή μου και μέσα σε λίγους μήνες, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου, μου ζήτησαν συμβουλές.  Ήθελαν να μάθουν τι άλλαξε το γκρίζο δέρμα μου σε ένα λαμπερό ρόδινο!»

Ευτυχώς, δε χρειάζεστε μια «τέλεια» δίαιτα για να λάμψει το δέρμα σας… απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι γεμάτη από μερικά πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Η επιδερμίδα μας αγαπά τα υγιή λίπη

Η καλή ποιότητα των λιπαρών και τα μη επεξεργασμένα, υγιεινά λιπαρά είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για το υγιές δέρμα. Η ποιότητα του λίπους στη διατροφή εμφανίζεται γρήγορα στο δέρμα μας.

Τα επεξεργασμένα έλαια και η μαργαρίνη μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα και ρυτίδες. Ενώ τα μη επεξεργασμένα έλαια και τα θεμελιώδη Ω-λιπαρά, όπως του Udo’s Oil®, μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα υγιή κύτταρα μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Θέλετε λαμπερό δέρμα; Προσθέστε περισσότερα μη επεξεργασμένα υγιή λίπη στη διατροφή σας.

Απενεργοποιήστε τη ραφιναρισμένη ζάχαρη για μη ραφιναρισμένες επιλογές

Η διατροφή μου είχε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένη ζάχαρη και αυτό προκάλεσε πολλά προβλήματα στο σώμα μου, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων.

Η αλλαγή των επεξεργασμένων λευκών ζαχαρούχων τροφίμων σε ολικές τροφές και χρήση φρούτων, μελιού ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκαντικά, έκαναν τεράστια διαφορά στη διάθεσή μου, τη σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα μου και το υπέροχο δέρμα μου.

Προσθέστε λίγο Πυρίτιο

Το πυρίτιο είναι ένας ανώνυμος ήρωας για το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια μας, ακόμη και τα οστά μας. Το πυρίτιο είναι ένα άφθονο μέταλλο στο σώμα μας… αλλά δεν είναι τόσο άφθονο στη διατροφή μας. Και, ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για το διοξείδιο του πυριτίου είναι ότι μας κάνει να διατηρούμαστε και να φαινόμαστε νέοι.

Όταν είμαστε νέοι, έχουμε τόνους διοξειδίου του πυριτίου και αυτό μας δίνει εξαιρετικά εύκαμπτες αρθρώσεις, δέρμα χωρίς ρυτίδες και υπέροχα μαλλιά. Όμως, καθώς μεγαλώνουμε οι πόροι του πυριτίου του σώματός μας εξαντλούνται και αυτό συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα κολλαγόνου μας. Το Πυρίτιο απαιτείται για την παραγωγή του πολύ σημαντικού πρωτεϊνικού κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί το δέρμα μας ελαστικό και χωρίς ρυτίδες.

Θα βρείτε λίγο πυρίτιο σε τροφές, όπως η βρώμη και οι μπανάνες, αλλά η καλύτερη πηγή πυριτίου είναι στο βότανο Horsetail. Τα υδατοδιαλυτά εκχυλίσματα του Horsetail, που βρίσκονται στο συμπλήρωμα FloraSil®, έχουν μακρά ιστορία χρήσης και πολλές έρευνες που δείχνουν ότι αυτή η μορφή του πυριτίου απορροφάται εύκολα και χρησιμοποιείται στο σώμα.

Πίνετε περισσότερο νερό

Το να είναι πλήρως ενυδατωμένο το δέρμα είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να αλλάξετε την εμφάνισή του. Ο καφές, το αλκοόλ και τα ραφιναρισμένα επεξεργασμένα τρόφιμα αφυδατώνουν γρήγορα το δέρμα και μπορούν να προσθέσουν 5 – 10 χρόνια στην εμφάνισή του.

Πίνοντας αρκετό νερό κάθε μέρα, μπορούμε να αναζωογονήσουμε γρήγορα το αφυδατωμένο δέρμα μας και να ξυπνήσουμε όλα τα κύτταρά μας. Κάθε κύτταρο στο σώμα ευδοκιμεί όταν είμαστε ενυδατωμένοι!

Ελέγξτε τα ούρα σας για να μάθετε το επίπεδο ενυδάτωσης. Ενυδατώνεστε πλήρως όταν τα ούρα σας είναι ωχροκίτρινα μέχρι το μεσημέρι. Θα είναι πάντα λίγο σκούρα το πρωί και λαμπερό κίτρινο μετά τις βιταμίνες Β, οπότε στη μέση της ημέρας είναι η καλύτερη εικόνα για την ενυδάτωση.

Προσθέστε μερικά βιοφλαβονοειδή

Μερικές φορές είναι ανησυχητική η εικόνα της επιδερμίδας στο πρόσωπό μας με τις εμφανείς λεπτές φλέβες και τους κιρσούς στα πόδια μας, καθώς αυτοί μπορεί να είναι επώδυνοι, ενώ… τα πόδια μας βαριά και δυσάρεστα… ειδικά σε καλοκαιρινή σεζόν.

Το Beyond Grape Seed περιέχει ισχυρά βιοφλαβονοειδή από κουκούτσια σταφυλιών, μύρτιλα και κράνμπρερις, που έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι μειώνουν τόσο τα συμπτώματα όσο και τα ορατά σημάδια των πρησμένων φλεβών. Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που λειτουργεί!

Καλός Ύπνος

Ο καλός ύπνος είναι βασικό συστατικό για το υπέροχο δέρμα. Όχι μόνο φαινόμαστε και αισθανόμαστε πιο αναζωογονημένοι κι έχουμε φωτεινά μάτια, αλλά επωφελούμαστε επίσης από το μειωμένο άγχος. Αν δεν υπάρχει αρκετός ύπνος μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στην επιδερμίδα προκαλώντας απελευθέρωση κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μία από τις ορμόνες του στρες και μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή στο σώμα μας που επηρεάζει το δέρμα μας. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει έκζεμα ή ψωρίαση.

Ο ύπνος μπορεί να είναι ευκολότερος για μερικούς από μας, αλλά ο σωστός υγιής ύπνος είναι καλός για όλους. Μείνετε μακριά από τις φωτεινές οθόνες για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το κρεβάτι, μείνετε στο σκοτάδι από τις 10 μ.μ. και βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι δροσερή: είναι 3 τρόποι για να αποκτήσετε έναν βαθύτερο, πιο αναζωογονητικό ύπνο. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει!

Αν είστε δυσαρεστημένοι με την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σας σήμερα, αντί να ξοδεύετε τόνους χρημάτων σε κρέμες και ορούς, κοιτάξτε τη διατροφή σας ως τροφή για την επιδερμίδα. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ιδέες για να επαναφέρετε το λαμπερό, υπέροχο δέρμα σας.

Η Lisa Kilgour είναι εγγεγραμμένος Ολιστικός Διατροφολόγος (RHN), ιδρυτής του LisaKilgour.com, και μέλος της Καναδικής Σχολής Φυσικής Διατροφής

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share