Η σοφία των 8 βοτάνων στο Flor ∙ Essence® Β’

8 βότανα Flor ∙ Essence
5 λεπτά

Πριν από περίπου 30 χρόνια, η Flora έγινε η πρώτη και μοναδική εταιρεία που εξουσιοδοτήθηκε να παράγει το Flor ∙ Essence® κι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί και τα 8 από τα αρχικά βότανα που δόθηκαν στη Rene Caisse, τα οποία είναι τα εξής: κολλιτσίδα, φτελιά, αγιάγκαθο, λάπαθο, νεροκάρδαμο, κόκκινο τριφύλλι, τουρκικό ραβέντι και φύκι Kelp.

Ανακαλύψτε τα 8 βότανα του Flor Essence και την ευεργετική δράση του κάθε βοτάνου για τον οργανισμό μας, παρακάτω:

Κολλιτσίδα ή Burdock Root (Arctium lappa)

Η ρίζα κολλιτσίδας είναι το μέρος του φυτού που καταναλώνεται και βρίσκεται συχνά στα ιαπωνικά μενού. Η πρεβιοτική ινουλίνη αποτελεί το 40-50% μιας τυπικής ρίζας κολλιτσίδας, ενώ περιέχονται και πολλές άλλες ενώσεις – θρεπτικές ίνες όπως λιγνάνες (αρκτιγενίνη, αρκτίνη και ματιρεσινόλη), πηκτίνη και γλοιός που καταπραΰνει το έντερο.

Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος, αποσυμφορεί τη λέμφο, δρα ως καθαριστικό του αίματος και ως διουρητικό για την προώθηση της ροής των ούρων. Η πικρή δράση αυτής της ρίζας διεγείρει τα πεπτικά υγρά και αυξάνει την έκκριση της χολής από το ήπαρ. Η κολλιτσίδα είναι ένα τόσο ισχυρό αποτοξινωτικό, ώστε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων που εμφανίζουν ξηρότητα και φολίδες, όπως ψωρίαση και έκζεμα.

Επιπλέον, η κολλιτσίδα δρα ως ανοσοδιαμορφωτής, πιθανότατα επειδή έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και περιέχει αντιβιοτικές ουσίες που ονομάζονται πολυακετυλένια. Έχει επίσης λιπαρά οξέα, καφεϊκό οξύ και χλωρογενικό οξύ, φαινολικά οξέα που μειώνουν τις πρωτεΐνες πλάκας αμυλοειδούς και συμβάλλουν στη σάρωση των ελεύθερων ριζών, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή κυτταρικού ΑΤΡ και προστατεύοντας από βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο.

Λάπαθο ή Sheep Sorrel (Rumex acetosella)

Το λάπαθο περιέχει αρκετές ανθρακινόνες που είναι αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ανθρακινόνες μπορούν επίσης να διεγείρουν την περισταλτικότητα και την έκκριση υγρών στον εντερικό αυλό για να προκαλέσουν ένα ήπιο καθαρτικό αποτέλεσμα. Αυτή η διαδικασία προάγει τον καθαρισμό. Τα κύτταρα της βλεννογόνου του παχέος εντέρου αυξάνουν την παραγωγή βλέννας και τα συσσωρευμένα απόβλητα και οι τοξίνες οδηγούνται στην απόρριψη από το σώμα.

Το λάπαθο περιέχει φυτοοιστρογόνα με αξιοσημείωτη δραστηριότητα δέσμευσης οιστρογόνων-υποδοχέων, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των χημικών ξενοοιστρογόνων στο σώμα. Το λάπαθο έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες και σχετίζεται στενά με τη ρουμικίνη, μια ισχυρή ένωση αποτελεσματική κατά των βακτηρίων E.coli, Staph και Salmonella.

Το τσάι από λάπαθο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να μειώσει τον πυρετό και τη φλεγμονή, πιθανότατα λόγω των στυπτικών και διουρητικών του αποτελεσμάτων. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για την πρόληψη της ανάπτυξης σκορβούτου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C.

Φτελιά ή Slippery Elm (Ulmus rubra)

Ο φλοιός της φτελιάς περιέχει γλοιό που αποτελείται από γαλακτόζη, ραμνόζη και γαλακτουρονικά οξέα. Αυτός ο γλοιός λιπαίνει και καταπραΰνει την ερεθισμένη πεπτική βλεννογόνο. Αυξάνει επίσης την ποσότητα τοξινών που απεκκρίνονται από το σώμα, απορροφώντας τοξίνες από το έντερο και μειώνοντας το χρόνο διέλευσης τους από το έντερο.

Ο φλοιός φτελιάς είναι αντιφλεγμονώδης, καταπραϋντικός, στυπτικός, αντιοξειδωτικός και θρεπτικός. Λόγω της υψηλής σε θρεπτικά συστατικά  σύνθεσής του, ενδείκνυται σε περιόδους ανάρρωσης και ασθένειας, καθώς αφομοιώνεται εύκολα.

Ένα αφέψημα του φλοιού φτελιάς βοηθά στην καταπράυνση του λαιμού και του πεπτικού συστήματος και είναι ασφαλές ακόμη και για το πιο ευαίσθητο στομάχι. Ανακουφίζει από τη διάρροια με την απαλή στυπτική δράση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έγκυες γυναίκες χωρίς παρενέργειες.

Τουρκικό ραβέντι (Rheum palmatum)

Η ρίζα του ραβέντι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές, αγγειοχαλαρωτικές, ιοκτόνες και στυπτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για πεπτικές παθήσεις, διεγείρει τη σιελόρροια και τις γαστρικές εκκρίσεις, βελτιώνει την κακή πέψη και την όρεξη, ενώ θεωρείται η κύρια θεραπεία για δυσεντερία, που χρησιμοποιείται με επιτυχία όταν δεν έχει λειτουργήσει τίποτα άλλο.

Αυτό το βότανο θεωρείται ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την ομαλοποίηση των κινήσεων του εντέρου. Επειδή περιέχει διεγερτικά καθαρτικά και ανθρακινόνες που έχουν καθαρτική δράση και τανίνες που έχουν τονωτική και στυπτική δράση, όχι μόνο καθαρίζει την εντερική οδό, αλλά ταυτόχρονα έχει στυπτική και απολυμαντική αποτελεσματικότητα. Περιέχει επίσης emodin, η οποία είναι αντιμικροβιακή και προστατεύει το συκώτι.

Το ραβέντι αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες σε συνδυασμό με συνταγογραφούμενα διουρητικά ή από άτομα που επιθυμούν να περιορίσουν τα οξαλικά στη διατροφή τους.

Κόκκινο τριφύλλι ή Red Clover (Trifolium pratense)

Το κόκκινο τριφύλλι περιέχει αντιμικροβιακές ενώσεις που είναι αποτελεσματικές κατά των βακτηρίων, των ιών και των μυκήτων. Αυτό το βότανο συνιστάται συχνά για προγράμματα αποτοξίνωσης, καθώς απομακρύνει τους μικροοργανισμούς και τα απόβλητα του αίματος και των βλεννογόνων αυξάνοντας τη δραστηριότητα των φαγοκυττάρων στο σώμα και διευκολύνοντας την αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών μέσω του δέρματος, των νεφρών, των εντέρων και των πνευμόνων.

Περιέχει επίσης ισοφλαβόνες (genistein) και άλλα φλαβονοειδή όπως η καμφερόλη, καθώς και πτητικά έλαια, κουμαρίνες και ρητίνες που παρέχουν αντι-οιστρογονικές, αντιοξειδωτικές και άλλες ιδιότητες. Είναι επίσης μια πηγή κερσετίνης, γνωστή ως αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιαλλεργική και νευροπροστατευτική, υποστηρίζει τα φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης και σακχάρου στο αίμα και προάγει τη δραστηριότητα της σιρτουίνης.

Ως εναλλακτικό ή καθαριστικό αίματος, ενδείκνυται για χρόνιες παθήσεις, ειδικά εκείνες του λαιμού ή των αδένων. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως τσάι για τον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος και έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία δερματικών παθήσεων προωθώντας την υγιή κοκκοποίηση ιστών.

Αγιάγκαθο Blessed Thistle (Cnicus benedictus)

To αγιάγκαθο, συγγενής του γαϊδουράγκαθου, περιέχει την αντιφλεγμονώδη κικίνη και μπορεί να μειώσει την ηπατική συμφόρηση μέσω χοληρητικών ουσιών που αυξάνουν τον όγκο της χολής που εκκρίνεται από το ήπαρ και την ποσότητα χοληστερόλης και άλλων στερεών που εκκρίνονται από το ήπαρ. Αυτό έχει αποδειχθεί χρήσιμο στη θεραπεία της δυσπεψίας και του πεπτικού πόνου, ακόμη και των πονοκεφάλων που σχετίζονται με παθήσεις του ήπατος.

Το αγιάγκαθο είναι αποτοξινωτικό και αντιβακτηριακό, δείχνοντας αποτελέσματα κατά των βακτηρίων Staphylococcus aureus και S. faecalis. Διεγείρει την παραγωγή πολλών υγρών, πέρα ​​από τη χολή του ήπατος. Είναι γνωστό ότι αυξάνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος και είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τον καθαρισμό, τη βελτίωση της ροής των γαστρικών υγρών, την ούρηση και τον ιδρώτα.

Νεροκάρδαμο ή Watercress (Nasturtium officinale)

Τα φύλλα του νεροκάρδαμου είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βρώσιμο, συμπλήρωμα διατροφής. Λόγω των υψηλών επιπέδων βιταμινών και ανόργανων συστατικών όπως η βιταμίνη A, C και το ιώδιο, αυτό το σταυρανθές φυτό έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στη φυτική ιατρική για τη θεραπεία της ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών και ως αποτοξινωτικό και αποκαταστατικό σε χρόνιες καταστάσεις. Είναι μια πηγή ινδολο-3 καρβινόλης, μιας ένωσης που υποστηρίζει την αποτοξίνωση του ήπατος, μειώνει τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και δρα ως αντιοξειδωτικό.

Αν και το νεροκάρδαμο είναι πλέον δημοφιλές στους γκουρμέ σεφ και σε εστιατόρια υγιεινής διατροφής, έχει επίσης αξία για τη θεραπεία του λήθαργου, των ρευματισμών και της βρογχίτιδας. Έχει ήπια διεγερτική επίδραση στο μεταβολισμό και είναι γνωστό ως καθαριστής αίματος, διουρητικό, καθαριστικό αίματος και πεπτικό βοήθημα.

Φύκι Kelp (Laminaria digitata)

Το Kelp περιέχει αλγινικά που έχουν καταπραϋντική και καθαριστική επίδραση στην πεπτική οδό και μπορεί να αποτρέψουν την απορρόφηση τοξικών μετάλλων όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο, το πλουτώνιο και το καίσιο. Λειτουργεί επίσης ως καταπραϋντικό, καταπραΰνει την εντερικό βλεννογόνο και προσφέρει ελαφρύ καθαρτικό αποτέλεσμα.

Το Kelp χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τα θρεπτικά οφέλη του ιωδίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των ενεργειακών επιπέδων. Έχει αντιβιοτική και αντιική δράση, καθιστώντας το χρήσιμο διεγερτικό του ανοσοποιητικού. Το Kelp συμβάλλει επίσης στη διατήρηση και ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Η συνέργεια των 8 βοτάνων του Flor ∙ Essence®

Η συνέργεια που υπάρχει μεταξύ ων βοτάνων λειτουργεί όχι απλά αθροιστικά, αλλά πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων στον οργανισμό μας.

Τo Flor ∙ Essence®  από τη Flora

Η Flora κράτησε το Flor ∙ Essence® όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική, παραδοσιακή παρασκευή του. Επομένως, είναι αυστηρά παρασκευασμένο από (πιστοποιημένα βιολογικά) φυτά που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση πετροχημικών. Στη συνέχεια τα φυτά εκχυλίζονται χρησιμοποιώντας μόνο καθαρό νερό, όπως έκαναν οι Ojibwa, η νοσοκόμα Rene Caisse και ο Dr. Brusch, καθώς πιστεύουμε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση. Το Flor ∙ Essence® δοκιμάζεται στη συνέχεια για μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων, φυτοφαρμάκων και δραστικών συστατικών στα βότανα.

Dana Green Remedios, συνεργάτης της Flora 

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share