Η κατάθλιψη του Ιανουαρίου και πώς αντιμετωπίζεται

κατάθλιψη του Ιανουαρίου
2 λεπτά

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή με τυπική κορύφωση την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, στο βόρειο ημισφαίριο, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των ατόμων που παρουσιάζουν μελαγχολία ή κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη του Ιανουαρίου είναι πολυπαραγοντική

Οι γιορτές που έμειναν πίσω, οι μικρές μέρες με το λιγοστό χειμωνιάτικο φως και το στρες των υποχρεώσεων που νιώθουμε στην αρχή του χρόνου επιτείνουν το φαινόμενο. Σίγουρα η μειωμένη έκθεση στο ηλιακό φως επηρεάζει τις ορμόνες και το βιολογικό μας ρυθμό, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ψυχική μας υγεία.

Η ζάχαρη δρα σα ναρκωτικό

Επιπρόσθετα, αυτή την εποχή γίνεται μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης από γλυκά και αλκοόλ (μεταβολίζεται σε σάκχαρα), η οποία ευθύνεται για πολλές μεταβολικές, φλεγμονώδεις και νευροβιολογικές διεργασίες που συνδέονται με την κατάθλιψη.

Έτσι, ενώ επιθυμούμε τα γλυκά που ίσως ανεβάζουν προσωρινά τη διάθεση, στη συνέχεια υπάρχει η αντίστροφη δράση.

Παράλληλα, συμβαίνει το εξής παράδοξο: όσο περισσότερα γλυκά καταναλώνουμε, τόσο περισσότερη ζάχαρη μας ζητούν  να καταναλώνουμε ακούσια τα κακά βακτήρια που φιλοξενούμε στον οργανισμό μας, καθώς τρέφονται από αυτήν και έτσι υπεραναπτύσσονται. Έτσι δυστυχώς, διαταράσσεται η ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων στο σώμα μας με αποτέλεσμα, αφενός να υπερισχύουν τα παθογόνα βακτήρια παράγοντας ουσίες που προκαλούν στρες, κατάθλιψη και φλεγμονές και αφετέρου να μειώνονται τα φιλικά βακτήρια που ασκούν αντιφλεγμονώδη και αντικαταθλιπτική δράση μεταξύ πολλών άλλων ωφελειών.

Πώς αντιμετωπίζουμε την κακή διάθεση

Αυξάνουμε τη ντοπαμίνη

Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συνδέεται άμεσα με τα καλά κι ευχάριστα συναισθήματα στον εγκέφαλό μας. Η άσκηση, η ενασχόληση με πράγματα που μας ευχαριστούν, και συγκεκριμένες τροφές με τρυπτοφάνη αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Το ίδιο πετυχαίνετε όταν κάνετε μια καλή πράξη. Ασκηθείτε, παίξτε, γίνετε εθελοντές!

 Βγαίνουμε στο φως

Εύκολο: ζούμε σε μια φωτεινή χώρα! Το ηλιακό φως μειώνει την έκκριση της μελατονίνης η οποία επιδρά αρνητικά στα επίπεδα της ενέργειάς μας. Κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η νύχτα είναι μεγαλύτερη, τα επίπεδα της μελατονίνης αυξάνονται και αυτό έχει επίδραση στον ψυχισμό μας και συμβάλλει στην κατάθλιψη του Ιανουαρίου.

Αντιμετωπίζουμε το stress με το Stressveda

Το Stressveda της Flora περιέχει το πατενταρισμένο εκχύλισμα KSM-66® Ashwagandha, και βιταμίνες Β.

Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο βότανο που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αυτορρυθμίζει τα βασικά συστήματα – ειδικότερα, το νευρικό, το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το σύστημα παραγωγής ενέργειας. Σύμφωνα με μελέτες, η λήψη του KSM-66 Ashwagandha προκαλεί σημαντική μείωση του αντιληπτού στρες κατά 32,74%, μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης ορού (ορμόνη του στρες) κατά 22,2%, καλύτερες επιδόσεις συνολικά στην άμεση και γενική μνήμη, την εκτελεστική λειτουργία, τη διαρκή προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών.

Οι βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9 στο Stressveda προέρχονται από βιολογικά φρούτα και βότανα ενώ τα συν-θρεπτικά συστατικά τους  χολίνη, ινοσιτόλη, βιοτίνη παίζουν βασικούς ρόλους στο πεπτικό σύστημα, το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Ιδιαίτερα η Β5 βελτιώνει την αντίσταση του σώματος στο stress, υποστηρίζει τα επινεφρίδια, βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενώ η Β2 παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Συμπερασματικά, το Stressveda:

  • Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική πνευματική και ψυχική απόδοση
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Υποστηρίζει τη γονιμότητα και τη σεξουαλική υγεία

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share