Η γιορτινή διατροφή… θέλει μαεστρία!

γιορτινή διατροφή, πεπτικά ένζυμα
2,5 λεπτά

Οι γιορτές είναι η περίοδος κατά την οποία η υπερκατανάλωση γίνεται ο κανόνας, και αποτελεί σταθερή αξία. Πριν όμως τιμήσετε τα γιορτινά εδέσματα και υποκύψετε στους πειρασμούς της γιορτινής διατροφής, μάθετε τι συμβαίνει στο πάγκρεάς σας εάν υπερκαταναλώσετε φαγητό.

Κανονικά, το πάγκρεας εκκρίνει πρωτεάση, λιπάση και αμυλάση για να βοηθήσει στην πέψη πρωτεϊνών, λιπών και αμύλων. Εάν δεν παράξει επαρκώς τα ένζυμα που απαιτούνται στη δεδομένη φάση, μπορεί να προκύψουν διάρροια, κράμπες, δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών και μετεωρισμός / φούσκωμα.

Η υπερκατανάλωση απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το πεπτικό

Το πρόβλημα με την απόλαυση και την υπερκατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων, αγνοώντας τα σήματα που στέλνουν οι ορμόνες κορεσμού, είναι ότι το πεπτικό σύστημα μπορεί να μην είναι προετοιμασμένο για αυτήν την ξαφνική εισροή. Τα συνηθισμένα επίπεδα της χολής, του στομαχικού οξέος και των παγκρεατικών ενζύμων μπορεί να μοιάζουν με ομπρέλα σε τυφώνα. Επιπλέον, η γήρανση, το στρες, η εγκυμοσύνη, τα γονίδια και τα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την έκκριση πεπτικών ενζύμων από το πάγκρεας. Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν ποτέ κάποια ένζυμα. Για παράδειγμα, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη στερούνται του ενζύμου λακτάση που απαιτείται για την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι άνθρωποι που ακολουθούν ορισμένες δίαιτες (δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως η κετογονική διατροφή ή διαιτητικές διατροφές που απαιτούν πιο μεγάλη πεπτική προσπάθεια) μπορεί επίσης να έχουν αυξημένη ανάγκη για ορισμένα πεπτικά ένζυμα.

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι εδώ για να σας σώσει από τον εαυτό σας αυτή την εορταστική περίοδο.

Το Ultimate Digestive Enzyme της Flora περιέχει μια μεγάλη ποικιλία ενζύμων που βοηθούν στην πέψη των διαφόρων μακροθρεπτικών ουσιών, είναι κατάλληλο για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη και δουλεύει σε ευρύ φάσμα ρΗ σε όλο το πεπτικό σύστημα (κυρίως στο στομάχι και το λεπτό έντερο).

  • Πρωτεάση: βοηθά στην πέψη πρωτεΐνης και μπορεί να λειτουργήσει σε ευρεία περιοχή pH (3-6) *
  • Αλφα-γαλακτοσιδάση: συμβάλλει στην πέψη των ολιγοσακχαριτών / ζυμώσιμων υδατανθράκων (λαχανικά, όσπρια / τροφές ολικής αλέσεως) προκειμένου να τις διασπάσουν στα θρεπτικά συστατικά τους καθώς και να αποτρέψουν τα αέρια
  • Λιπάση: βοηθά στη διάσπαση και την πέψη λιπών *
  • Αμυλάση: βοηθά στην πέψη αμύλων και υδατανθράκων *
  • Λακτάση: αφομοιώνει τη λακτόζη και βοηθά στην πρόληψη συμπτωμάτων δυσανεξίας στη λακτόζη, συμπεριλαμβανομένων των αερίων, του φουσκώματος, της κράμπας και της διάρροιας*
  • Cellulase: διασπά τις ίνες κυτταρίνης των λαχανικών *
  • Βρωμελίνη: βοηθά στην πέψη πρωτεΐνης και προέρχεται από τους μίσχους ανανά *

Με τη χρήση ενός ευρέος φάσματος συμπληρώματος πεπτικών ενζύμων, δεν αποφεύγετε μόνο το αέρια, τα φουσκώματα και άλλες πεπτικές δυσλειτουργίες, εξασφαλίζετε επίσης ότι το σώμα σας απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που τρώτε. Ταυτόχρονα ξεκουράζετε το όργανο που καλείται να παράγει τα ένζυμα σε μεγάλες ποσότητες όταν απαιτούνται, το πάγκρεας. Μια κάψουλα με πεπτικά ένζυμα πριν ή κατά τη διάρκεια ενός βαριού γεύματος θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το φαγητό σας και να έχετε ταυτόχρονα την ενέργεια να κοινωνικοποιηθείτε μετά το γεύμα σας. Θα μπορείτε να αποφύγετε το βάρος, τα αέρια και τον λήθαργο που θα καταστρέψει τη διάθεσή σας για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Το Ultimate Digestive Enzyme θα σας βοηθήσει πραγματικά να μη μετανιώσετε τίποτα – τουλάχιστον όταν πρόκειται για το πώς θα απολαύσετε τις λιχουδιές των γιορτών.

*Τip: Η δραστικότητα του κάθε ενζύμου στο Ultimate Digestive Enzyme μετράται χρησιμοποιώντας διεθνώς αναγνωρισμένες τυποποιημένες μονάδες. Για παράδειγμα, το Lipase 1000 FCC LU σημαίνει ότι υπάρχουν 1000 μονάδες λιπάσης και αυτό αντιστοιχεί σε εργαστηριακή δοκιμασία της ικανότητας του ενζύμου να χωνεύει λίπη. Οι μετρήσεις σε βάρος στα ένζυμα δεν έχουν νόημα από μόνες τους. Φυσικά, η Flora αναγράφει στην ετικέτα τα ένζυμα στην εγγυημένη ισχύ μονάδων FCC.

Robert Dadd 

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share