Η Αποτοξίνωση ως βάση για καλή υγεία (2ο μέρος)

αποτοξίνωση χημική ευαισθησία υγιεινές τροφές καθημερινή ευεξία
2,5 λεπτά

Ο βαθμός, στον οποίον η υγεία του καθενός επηρεάζεται από την παρουσία τοξινών, εξαρτάται μερικώς από την προσωπική ευαισθησία στις χημικές ουσίες. Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να μην έχουν ποτέ κάποια επίδραση, ενώ άλλοι μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους, κόπωση ή έκζεμα. Έτσι, η αποτοξίνωση είναι πιο αναγκαία όταν υπάρχει χημική ευαισθησία. 

Τα προβλήματα υγείας συνήθως εμφανίζονται μόνο μετά από παρατεταμένη έκθεση σε τοξίνες. Σαν αποτέλεσμα, η φυσιολογική ανοχή στις τοξίνες έχει ήδη ξεπεραστεί. Οι παθήσεις πλέον φαίνεται να αναπτύσσονται σχεδόν ξαφνικά. Ο οργανισμός έχει αναπτύξει μια χημική ευαισθησία στις τοξίνες.
Για παράδειγμα, τα χημικά φυτοφάρμακα, τα οποία καταπίνουμε καθημερινά – εκτός εάν τρώμε μόνο βιολογικά τρόφιμα – μπορούν να πυροδοτήσουν συμπτώματα, άπαξ  και έχει αναπτυχθεί μια χημική ευαισθησία. Επιπρόσθετα, υπάρχει ο κίνδυνος του εθισμού: ο οργανισμός είναι ολοένα και λιγότερο ικανός στο να αναγνωρίσει μια τοξίνη ως τέτοια (π.χ. η κατανάλωση αλκοόλ) και επομένως η τοξίνη πλέον δεν  αποσυντίθεται ούτε αποβάλλεται. Ένα καλό παράδειγμα χημικής ευαισθησίας είναι «το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου», όπου μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών που βρίσκονται στους τοίχους των σύγχρονων κτιρίων προκαλούν προβλήματα υγείας
Σύμφωνα με την Αμερικανίδα γιατρό Sherry A. Rogers, η χημική ευαισθησία βρίσκεται στη βάση πολλών προβλημάτων υγείας της εποχής μας, όπως η χρόνια κόπωση, η κατάθλιψη, οι πονοκέφαλοι, ακόμα και ο καρκίνος. Πολλά από αυτά τα προβλήματα υγείας πυροδοτούνται από το περιβάλλον, που σημαίνει από τα χημικά ή την τροφή.

Μια δομική προσέγγιση

Η Rogers αποκαλεί τη μέθοδο της ανακάλυψης των υποκείμενων αιτιών για τα προβλήματα υγείας και της επακόλουθης ανάκαμψης του ασθενούς «περιβαλλοντική ιατρική». Αισθάνεται ότι η ιατρική επιστήμη θα έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δομικές αιτίες της ασθένειας παρά για τη θεραπεία των συμπτωμάτων.
Οι χημικές ευαισθησίες μπορούν να παρουσιάζονται με πολλά διαφορετικά συμπτώματα. Συχνά, αυτά τα συμπτώματα προέρχονται από τον εγκέφαλο, όπως  αφηρημάδα, κατάθλιψη, ζαλάδες, ίλιγγοι και προβλήματα συγκέντρωσης. Όμως επίσης το νευρικό σύστημα, το ανοσοποιητικό, το πεπτικό και το ορμονικό σύστημα επηρεάζονται από τη συσσώρευση τοξινών.
Μια αρχή της χημικής ευαισθησίας είναι το φαινόμενο της εξάπλωσης. Η έκθεση σε κάποιο χημική ουσία δημιουργεί ευπάθεια σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια υπερευαίσθητη αντίδραση σε κάτι που δεν τους είχε ενοχλήσει ποτέ πριν.
Παρατεταμένη έκθεση σε βλαπτικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Συχνά, υπάρχει σύνδεση μεταξύ του τρόπου ζωής, του μοντέλου διατροφής και του τύπου του καρκίνου. Η σχέση μεταξύ καπνίσματος και καρκίνου του πνεύμονα είναι ένα συνηθισμένο γνωστό παράδειγμα. Η σχέση μεταξύ της υπερβολικής χρήσης λευκής ζάχαρης και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης είναι λιγότερο γνωστή.

Τι μπορείτε να κάνετε ενάντια στις τοξίνες

Είναι ευκολότερο και υγιέστερο να προλαμβάνουμε τις παθήσεις παρά να τις αντιμετωπίζουμε μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Μερικά συμπτώματα που υποδεικνύουν την παρουσία τοξινών στον οργανισμό είναι: ένα λευκό φιλμ στη γλώσσα, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, λευκά στίγματα στα νύχια, εκχυμώσεις ή μώλωπες, ξηρό δέρμα και ξηρά μαλλιά, μια έντονη σωματική ή στοματική οσμή, αφύσικες συσπάσεις των μυών του ματιού και ανεπαρκής μνήμη.
Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε προβλήματα υγείας που είναι αποτέλεσμα των τοξινών: αποβολή των τοξινών (αποτοξίνωση), προστασία του οργανισμού από τοξίνες και αποφυγή τοξινών οποτεδήποτε είναι δυνατόν.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Νιώθεις Καλά και Γίνεσαι Καλύτερα” της Paula Bakhuis (Ελληνική έκδοση, MedMelon 2009) που αφορά στην αποτοξίνωση και τη χημική ευαισθησία

Tο Flor Essence είναι ένα ήπιο αποτοξινωτικό εκχύλισμα από 8 βότανα

Tο Flor Essence βοηθά στην αποτοξίνωση και την αποβολή των τοξινών μέσω όλων των οδών αποβολής του οργανισμού, με έναν ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Συνδυάζοντας την παράδοση, την ιστορία και τη διαχρονική αποτελεσματικότητα, το Flor• Essence® μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο καθαριστικό των κυττάρων ή ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής προληπτικής ρουτίνας για διατήρηση της καλής υγείας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share