Η άμεση λύση για μια ομαλή πέψη! Ultimate Digestive Enzyme

λύση για ομαλή πέψη
2 λεπτά

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι περιμένουμε να ζήσουμε χαρούμενες οικογενειακές στιγμές μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτή η γιορτή για τους περισσότερους από εμάς είναι στενά συνδεδεμένη με πολλά τραπεζώματα, βαρύ φαγητό, γλυκά με πολλά λιπαρά και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Όλα αυτά βέβαια, ειδικά μετά από μια περίοδο νηστείας, δυστυχώς δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για το στομάχι μας και την υγεία μας και πιθανόν να χρειαστούμε μια λύση για ομαλή πέψη.

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητών, είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της δυσπεψίας. Μας δημιουργεί φουσκώματα, αέρια, έλλειψη ενέργειας.  Φυσικά θα βρεθούμε με οικογένεια και φίλους, φυσικά θα φάμε και θα πιούμε παραπάνω αυτές τις ημέρες, άλλωστε όλοι το έχουμε ανάγκη. Κανείς όμως δε θέλει ένα φουσκωμένο μπαλόνι στο στομάχι του.

Γι’ αυτό έχουμε την άμεση και αποτελεσματική λύση για την ομαλή πέψη

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι συνδυασμός 7 φυτικών πεπτικών ενζύμων. Τα ένζυμα που περιέχει διασπούν πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ίνες, άμυλο και λακτόζη. Διασφαλίζει την πλήρη διαθρεπτική απορρόφηση, και βοηθά στην αποφυγή της δυσπεψίας και των ενοχλητικών συμπτωμάτων της όπως: αέρια, φουσκώματα, όξινες αναγωγές, καούρες, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Ας δούμε όμως τι είναι πέψη και πως πραγματοποιείται

Τι είναι τα ένζυμα της πέψης;

Τα ένζυμα είναι μεγαλομόρια πρωτεΐνης, βρίσκονται σε κάθε ζωντανό οργανισμό και δρουν ώστε να:

– μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια

– υποστηρίζουν το χτίσιμο νέων κυττάρων

– ελέγχουν τη μεταβολική διαδικασία

– επιταχύνουν τις βιοχημικές οργανικές αντιδράσεις

Υπάρχουν 2 βασικά είδη ένζυμων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης δρώντας σαν καταλύτες:

• Τα πεπτικά ένζυμα διασπούν τις τροφές που τρώμε σε βασικές δομικές μονάδες, για να τις απορροφήσει ο οργανισμός μας και να τις χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία κυττάρων, ιστών και για ενέργεια. Παράγονται ενδογενώς από το πάγκρεας, το στομάχι και τους σιελογόνους αδένες.

• Τα τροφικά ένζυμα βρίσκονται στις ωμές τροφές τις οποίες αποσυνθέτουν (σαπίζουν) όταν δεν καταναλώνονται φρέσκες. Όταν τις καταναλώνουμε συνεισφέρουν στην πεπτική διαδικασία εντός του οργανισμού.

Τι είναι πέψη;

Η πέψη είναι η διαδικασία διάσπασης της τροφής σε βασικές θρεπτικές δομικές μονάδες, οι οποίες ακολούθως απορροφώνται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και καλύπτουν τις πολυάριθμες λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού. Ιδανικά, η πέψη υποστηρίζεται από ένα συνδυασμό πεπτικών και τροφικών ένζυμων.

Η πέψη αρχίζει στο στόμα με τη μάσηση και τα ένζυμα του σάλιου διασπούν το άμυλο και τα σάκχαρα.

Στο στομάχι, το υδροχλωρικό οξύ διασπά τις πρωτεΐνες και τα τροφικά ένζυμα συνεισφέρουν στη διάσπαση των τροφών σε μικρότερα κομμάτια. Ακολούθως, στο αλκαλικό περιβάλλον του λεπτού εντέρου, στο οποίο διοχετεύονται τα παγκρεατικά ένζυμα, συνεχίζεται η διάσπαση των τροφών, μέχρις ότου τα θρεπτικά συστατικά να είναι έτοιμα για απορρόφηση.

Όταν η μάσηση δεν είναι επαρκής δεν προλαβαίνουν τα ένζυμα του σάλιου να δράσουν πριν η τροφή οδηγηθεί στο στομάχι. Οι ωμές φυτικές τροφές πρέπει να μασιούνται καλά, επειδή περιέχουν κυτταρίνη, η οποία είναι σκληρή. Εάν καταλήξουν μη επαρκώς διασπασμένες στο λεπτό έντερο, εκεί δεν υπάρχει η σελουλάση (cellulase) που διασπά την κυτταρίνη, καθώς δεν παράγεται σελουλάση από το πάγκρεας. Οι υγρές/μαλακές τροφές πρέπει να μείνουν αρκετή ώρα στη στοματική κοιλότητα, ώστε τα ένζυμα του σάλιου να διασπάσουν το άμυλο και τα σάκχαρα, ενώ οι στερεές τροφές πρέπει να μασηθούν μέχρι να ρευστοποιηθούν. Η τροφή υπολογίζεται ότι χρειάζεται να μασιέται περίπου 30-50 φορές πριν την κατάποση, μέχρι να αποκτήσει υγρή μορφή.

Η διατροφική συμπλήρωση των πεπτικών ένζυμων με το Ultimate Digestive Enzyme υποστηρίζει τη σωστή πέψη, βελτιώνει τη διαθρεπτική απορρόφηση, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ελαττώνει την εμφάνιση αερίων, φουσκωμάτων, τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share