Ευτυχία εκ των έσω: καθαρός οργανισμός με Flor-Essence

καθαρό οργανισμό με αποτοξίνωση
2,5 λεπτά

Ένας εσωτερικός καθαρισμός του οργανισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να υποστηρίξετε την υγεία σας αυτήν την εποχή και να νιώσετε καλύτερα. Με ποιους τρόπους θα αποκτήσετε έναν καθαρό οργανισμό; Διαβάστε παρακάτω.

Καθαρός οργανισμός με ζεστά γεύματα και πρακτικές

Επιλέξτε πικάντικα βότανα και μπαχαρικά (κύμινο, πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι) για να βγείτε από την αδρανή κατάσταση διαφόρων λειτουργιών που συμβαίνει κατά τους χειμωνιάτικους μήνες και να πυροδοτήσετε το μεταβολισμό. Ζεστά αφεψήματα από τζίντζερ, κανέλα, μάραθο και αγγελική μαλακώνουν και μειώνουν τις φλεγμονές, ενώ προωθούν την πέψη, τη διαστολή και την κυκλοφορία.

Επιπλέον, η πρόκληση υψηλότερης θερμοκρασίας στο σώμα μπορεί να υποστηρίξει την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παράλληλα μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία! Η χρήση σάουνας βελτιώνει τα επίπεδα ορμονών, αυξάνοντας την παραγωγή αυξητικής ορμόνης και άλλων χρήσιμων ουσιών του σώματος. Ακόμα, το να φοράμε κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια συνήθεια που μπορεί να μας εξασφαλίσει έναν βαθύτερο, πιο ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο!

Προσοχή: τα ζεστά ντους είναι μια εξαίρεση, καθώς θέλουμε μεν να ζεσταθεί το σώμα, αλλά να μη στεγνώσει. Κάντε λοιπόν μια χάρη στο δέρμα σας και… προτιμήστε ένα ντους ζεστό, όχι όμως καυτό.

Εμπλουτίστε το έντερο με φιλικά βακτήρια

Ένα υγιές μικροβίωμα θα σας εξασφαλίσει τακτικότητα στις εντερικές κενώσεις, πράγμα που βοηθά στην έγκαιρη απομάκρυνση στερεών αποβλήτων και μπορεί να έχει επιπλέον οφέλη. Σε μία μελέτη, ο Lactobacillus rhamnosus μείωσε την απορρόφηση ορισμένων τοξινών, συμπεριλαμβανομένης της BPA (Δισφαινόλη A), οργανική ένωση που χρησιμοποιείται ευρέως. Αυτό θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι οι τοξίνες δε συσσωρεύονται στο σώμα ώστε να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

Ορισμένα στελέχη προβιοτικών μπορούν να δεσμεύσουν και να διευκολύνουν την απέκκριση βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αρσενικό και το κάδμιο από το σώμα, ενώ άλλα βρέθηκε ότι διασπούν τα κοινά ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα.

Μιλώντας για τη διατροφή …

Όχι μόνο δεν πρέπει να εμποδίζουμε τις προσπάθειες του οργανισμού μας να απομακρύνει τους ρύπους και ιούς, όπως είναι ο βήχας και ο πυρετός καταστέλλοντάς τους, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις φυσικές προσπάθειες του σώματος να αποτοξινωθεί.

Το νερό μεταξύ των γευμάτων και η καλή μάσηση κατά τη διάρκεια των γευμάτων είναι μέτρα που υποστηρίζουν τον καθαρισμό. Επιλέγοντας ποιοτικά βιολογικά τρόφιμα, υγιεινά έλαια και λιπαρά είναι επίσης στη σωστή κατεύθυνση για έναν καθαρό οργανισμό.

Αν και η νηστεία μπορεί να έχει τα δικά της οφέλη, η αποτοξίνωση απαιτεί θρεπτικά συστατικά, οπότε επιλέξτε νόστιμα και υγιεινά φαγητά που δεν στερούνται θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωση αβοκάντο, σπόρων κολοκύθας, σπαραγγιών, αυγών, πράσινου τσαγιού, άγριου σολομού και φακών παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της αποτοξίνωσης του ήπατος της φάσης 1. Το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το συκώτι, το κουνουπίδι, ο κουρκουμάς, τα τεύτλα, ο τόνος και τα καρύδια της Βραζιλίας υποστηρίζουν τη φάση 2 αποτοξίνωσης του ήπατος.

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τρόφιμα όπως πράσο, πράσινες μπανάνες, μαγειρεμένα άμυλα όπως σαλάτα με πατάτες, ρύζι και φασόλια. Η λήψη περισσότερων υδατανθράκων από πολύχρωμα λαχανικά είναι η πιο θρεπτική επιλογή.

Προσθέτοντας την άσκηση, την κινητοποίηση της λέμφου και την εφίδρωση

Η εξαγωγή των τοξινών από τα κύτταρα απαιτεί κίνηση. Για εκείνους που δεν μπορούν να ιδρώσουν ή προτιμούν να μην το κάνουν, εντάξει. Η χρήση του ιδρώτα για την αποτοξίνωση είναι αμφιλεγόμενη. Παρόλο που ο ιδρώτας περιέχει BPA, φθαλικές ενώσεις και τοξίνες βαρέων μετάλλων, ακόμα και η ελαφριά κίνηση μπορεί να λειτουργήσει, γι’ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.

Το διαυγές λεμφικό υγρό και οι ενδιάμεσοι χώροι του σώματός μας αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από νερό. Εδώ τα κύτταρα μας λούζονται σε θρεπτικά συστατικά και απελευθερώνουν κυτταρικά απόβλητα, τα οποία πηγαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος για την τελική απομάκρυνση από τους νεφρούς, το έντερο και τους πνεύμονες.

Το λεμφικό σύστημα δεν έχει μυς για να μετακινεί τα πράγματα. Η άσκηση και ενέργειες που το κινητοποιούν ξεμπλοκάρουν τη λεμφική ροή.

Για να επωφεληθείτε από το γλυμφατικό σύστημα του εγκεφάλου, δοκιμάστε να κάνετε αναστροφές της γιόγκα. Προωθούν την υγιή αποστράγγιση των λεμφαδένων, μετακινώντας το υγρό μεταξύ του σώματος και του εγκεφάλου.

Το άλμα σε τραμπολίνο είναι εξαιρετικό. Βοηθά τα θρεπτικά συστατικά και τα απόβλητα να κινούνται μέσα κι έξω από τα κύτταρα. Ο αφρός στο μπάνιο και το μασάζ είναι επίσης βοηθητικά για την κινητοποίηση της λέμφου.

Το Flor Essence συνεργάζεται με τον οργανισμό στην αποτοξινωτική του διαδικασία

Παράλληλα με όλες τις παραπάνω πρακτικές, σε περιόδους που νιώθουμε πολύ επιβαρυμένο τον οργανισμό μας, μπορούμε να τον βοηθήσουμε στην αποτοξινωτική του διαδικασία με το αποτοξινωτικό εκχύλισμα από 8 βότανα Flor Essence. 

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε έναν καθαρό οργανισμό, χωρίς επιβαρύνσεις και τοξίνες, με όλα τα οργανικά συστήματα να λειτουργούν στη μέγιστη απόδοση.

Dana Green Remedios

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share