Εξάντληση που δε φεύγει όσο κι αν ξεκουράζεστε; Ίσως φταίνε οι τοξίνες!

εξάντληση κόπωση
3 λεπτά

Η μόνιμη εξάντληση είναι ένα από τα συνηθισμένα φαινόμενα της εποχής μας και παρόλο που κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι «φταίει η καθιστική ζωή, το στρες, τα ωράρια», τα ακριβή αίτια του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης (CFS) – όπως το ονομάζουν οι ειδικοί – δεν είναι γνωστά, γι’ αυτό και οι ερευνητές εξετάζουν πλήθος πιθανοτήτων. 

Τι είναι το Σύνδρομο Κόπωσης

Πιθανά, το Σύνδρομο Κόπωσης είναι ένα είδος αυτοάμυνας του οργανισμού με τη μορφή αρρώστιας, π.χ. σε μια έφοδο μικροβίων, αλλεργίες ή ορμονικές διαταραχές.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί, τόσο από την περιβαλλοντική ρύπανση, όσο και από την εισβολή ενός ιού, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε καταστολή, δηλαδή σε περιόδους έντονου άγχους.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εξάντληση που συχνά νιώθουμε οφείλεται περισσότερο σε ψυχολογικούς παρά σε φυσικούς παράγοντες, παρόλο που σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πάσχοντες παρουσιάζουν ανωμαλίες και στο ανοσοποιητικό τους σύστημα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αντισταθούν σε εισερχόμενα παθογόνα ή να εμποδίσουν τη δράση τους.

«Ακούστε» τα σημάδια, που δείχνουν ότι ο οργανισμός σας έχει βγει εκτός ισορροπίας

Μερικά από τα συνήθη συμπτώματα του Συνδρόμου Κόπωσης είναι: επίμονοι πονοκέφαλοι και ημικρανίες, ταχυπαλμία, χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια και μαγνήσιο, αϋπνίες, αποχαυνωτική υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, κακή μνήμη, αλλαγές βάρους, αλλεργίες, άγχος, ευερεθιστικότητα, κατάθλιψη, μόνιμη αίσθηση σωματικής κόπωσης, δυσκαμψία, μυϊκοί πόνοι, μόλυνση περιορισμένης έκτασης και πυρετός, πονόλαιμος ή πρήξιμο λεμφαδένων.

Φυσικά, αυτά τα συμπτώματα παραπέμπουν σε μια πλειάδα άλλων ασθενειών, που θα πρέπει να αποκλεισθούν πριν καταλήξετε ότι πάσχετε από το Σύνδρομο Κόπωσης.

Αποτοξινωθείτε για να γεμίσετε ενέργεια και να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας

Ένας επιβαρυμένος οργανισμός δε μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τις θρεπτικές ουσίες, ούτε το ανοσοποιητικό του μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Η απαλλαγή από τοξίνες, βαρέα μέταλλα, μικροσωματίδια, χημικά, ξενορμόνες, ακτινοβολία κ. ά. δίνει τη δυνατότητα στο  σώμα μας να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να παραμείνει υγιές.

Το Flor Essence είναι μια φυσική οργανική φόρμουλα από 8 βότανα που σκοπό έχει να καθαρίσει καθολικά τον οργανισμό μας. Απευθύνεται σε  όλα τα οργανικά συστήματα και λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο συνεργικά με τον οργανισμό, επιταχύνει τις αποτοξινωτικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται από τη λέμφο και το ήπαρ και βοηθά στην αποβολή των τοξινών μέσω όλων των οδών απέκκρισης.

Η σωστή αποτοξίνωση δε συνεπάγεται την εξουθένωση του οργανισμού που μπορεί να προκληθεί από έντονη διούρηση ή βεβιασμένη εντερική κένωση. Το Flor Essence είναι ήπιο αλλά αποτελεσματικό και ασφαλές για όλες τις ηλικίες από 6 μηνών και άνω. Αποτοξινώνει το αίμα, τους νεφρούς, το ήπαρ, την επιδερμίδα, το έντερο κι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι η εξέλιξη μιας παραδοσιακής φόρμουλας των Ινδιάνων της βόρειας Αμερικής με κουλτούρα εκατονταετιών και εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σε 65 χώρες. Είναι η Νο 1 αποτοξινωτική φόρμουλα στις ΗΠΑ.

Η Βοτανική συνέργεια στο Flor Essence

Η κολλιτσίδα μαζί με το λάπαθο, το φύκι, τη φτελιά, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το ραβέντι και το αγιάγκαθο, σε ακριβείς προκαθορισμένες αναλογίες, ενοποιούνται σε μια εντελώς νέα ουσία, όπου το ένα βότανο ενισχύει τα οφέλη του άλλου και η συνεργική της επίδραση είναι ισχυρότερη από ότι θα ήταν εάν λαμβάναμε τα βότανα χωριστά.

Το πλήρες φάσμα ιδιοτήτων των οργανικών βοτάνων ισορροπεί το σώμα ώστε να «επανέρχεται» μόνο του – ουσιαστικά να αυτοϊάται. Το Flor Essence ξεκλειδώνει τη νοημοσύνη του οργανισμού και ενεργοποιεί τους εσωτερικούς μηχανισμούς του.

Απολαμβάνετε περισσότερη ενέργεια, καθαρή επιδερμίδα, καλύτερο ύπνο, βελτιωμένη πέψη και ένα ισορροπημένο υγιές σώμα.

Παράλληλοι τρόποι αντιμετώπισης του Συνδρόμου Κόπωσης και της μόνιμης εξάντλησης

– Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μη νιώθετε εξάντληση και της αντιμετώπισης της κόπωσης είναι η τήρηση ενός προσεγμένου προγράμματος υγιεινής διατροφής. Φροντίστε να λαμβάνετε ίνες, πεπτικά ένζυμα και φιλικά βακτήρια από την τροφή σας ή μέσω διατροφικών συμπληρωμάτων, ώστε να διατηρείτε υγιή την εντερική χλωρίδα που διαταράσσεται από πολλούς παράγοντες κι ενισχύστε την ηπατική λειτουργία ώστε να δημιουργήσετε ένα τείχος άμυνας σε ιούς με βιταμίνες B12, B5 και Α, μπανάνες και λάχανο που μειώνουν τις φλεγμονές σε έντερο και συκώτι.

– Αποφύγετε, στο πλαίσιο του εφικτού, καταστάσεις που επιβαρύνουν την ψυχική ή τη φυσική αρμονία του οργανισμού σας.

– Προσοχή στην ευαισθησία που μπορεί να έχει ο οργανισμός σας κατά την έκθεσή του σε χημικά, καθαριστικά οικιακής χρήσης, εντομοκτόνα, αλλά και στην περιβαλλοντική ρύπανση.

– Αποφύγετε συνήθειες που ενισχύουν το στρες και μπλοκάρουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ, κατάχρηση λιπαρών ουσιών και γλυκισμάτων, και άσκοπη λήψη φαρμάκων

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share