Εντερική υγεία μετά τις γιορτές

εντερική υγεία γιορτές
2 λεπτά

Η αρχή του έτους οδηγεί σε εσωστρέφεια και μας ωθεί να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας. Χρησιμοποιούμε τη δύναμη της ρουτίνας για να απολαμβάνουμε μία καλύτερη καθημερινότητα, μαζί με τη δύναμη των προβιοτικών, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου μετά τις γιορτές.

Ξεκινώντας το έτος σε καλό δρόμο

Οι περίεργοι συνδυασμοί τροφίμων, τα ταξίδια, το φαγητό αργά το βράδυ και τα επιδόρπια που προηγήθηκαν μπορούν να αναστατώσουν τον οργανισμό μας. Αυτές οι διαταραχές στη ρουτίνα μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές διαταραχές (ενήλικες και παιδιά) οπότε ο Ιανουάριος είναι συχνά ο μήνας που μας ξαναβάζει εντός τροχιάς, με τις τακτικές ώρες ύπνου να αποτελούν το πρώτο βήμα επανένταξης!

Νιώστε άνεση στο σπίτι σας

Είναι καλό τα πάντα γύρω σας να αποπνέουν άνεση και απλότητα – από τους ξεκούραστους χώρους διαβίωσης ως τις επιλογές μη επεξεργασμένων τροφίμων και ακόμα καλύτερα ζυμωμένων τροφών. Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, είναι μια καλή εποχή για να μείνετε μέσα, ξοδεύοντας τα σαββατοκύριακα στη φωλιά του σπιτιού. Αφού η θερμοκρασία είναι καλή, θυμηθείτε να κρατάτε την υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα προβιοτικά από τις ζυμωμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ η λειτουργία ενός υγραντήρα τη νύχτα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Η επίδραση του στρες και της ζάχαρης

Ακόμη και αν προσεγγίζετε τις διακοπές με μια υγιή νοοτροπία, ο χειμώνας που ξεκινά με κοινωνικοποίηση, γιορτές, μεγάλα οικογενειακά γεύματα και περισσότερα γλυκά, ιδίως για τα παιδιά, συνοδεύεται συχνά από πεπτική δυσφορία,. Η αυξημένη κατανάλωση φαγητού και η ζάχαρη μπορούν να οδηγήσουν σε στρες και κοιλιακή δυσφορία.

Η σημασία της υγείας του εντέρου

Μπορεί να είναι δύσκολο οι διατροφικές μας συνήθειες να παραμείνουν ισορροπημένες μετά τις διακοπές, όμως η εντερική υγεία είναι το κλειδί για να παραμείνουμε υγιείς. Ένας λόγος που δεν είναι εύκολο να επανέλθουμε στις καλές μας διατροφικές συνήθειες είναι ότι οι μεταβολές στην υγεία του εντέρου μπορούν να λειτουργήσουν κατά των προσπαθειών μας.

-Πώς;

-Καθώς η ζάχαρη είναι η φυσική τροφή των παθογόνων βακτηρίων, τα γλυκά που καταναλώνουμε τις γιορτές θρέφουν και αυξάνουν τον πληθυσμό των επιβλαβών βακτηρίων στο έντερό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί των κακών βακτηρίων να αποζητούν περισσότερη ζάχαρη, αναγκάζοντάς μας ακούσια σε κακές διατροφικές επιλογές και δυσκολεύοντας εμάς και τα παιδιά μας να επιλέγουμε υγιεινά τρόφιμα. Ευτυχώς, η κατανάλωση ζυμωμένων τροφών και προβιοτικών μπορούν να θρέψουν και να αυξήσουν αντίστοιχα των πληθυσμό των καλών βακτηρίων του εντέρου μας, ώστε αυτά να ανταγωνιστούν και να παραγκωνίσουν τα παθογόνα. Άλλωστε η ισορροπία στο μικροβίωμα μας είναι ένας διαρκής αγώνας επικράτησης των καλών απέναντι στα επιβλαβή βακτήρια που κερδίζεται ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας.

Όλη η οικογένεια από τα μωρά μέχρι και τους ηλικιωμένους, μπορούν να ωφεληθούν από το κατάλληλο προβιοτικό συμπλήρωμα της οικογένειας των προβιοτικών της Flora και με την καθημερινή του λήψη να επανέλθουν γρήγορα στη σωστή ισορροπία.

Θα κάνετε μια προσπάθεια ή θα αφήσετε τα πράγματα να επιλυθούν από μόνα τους;

Ευτυχώς, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μια τεράστια προσπάθεια. Μπορείτε να καλωσορίσετε την επιστροφή στην πιο υγιή ρουτίνα, αξιοποιώντας τις τροφές του χειμώνα, όπως είναι οι ρίζες των λαχανικών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (FOS) και τροφοδοτούν τα καλά προβιοτικά βακτήρια.

Έτσι, απολαύστε τις ρουτίνες σας και… για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε την υγεία του εντέρου σας!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share