Δυσκοιλιότητα; Αντιμετωπίστε την δραστικά!

Δυσκοιλιότητα
2 λεπτά

Γνωρίζατε ότι το 30% του ενήλικου πληθυσμού έχει χρόνια δυσκοιλιότητα; Η δυσκοιλιότητα οδηγεί σε πολλά άλλα προβλήματα: αιμορροΐδες, φλεβίτιδα, επαναπορρόφηση τοξινών, κακή αναπνοή, ηπατική βλάβη, ακόμα και ανευρύσματα από το έντονο σφίξιμο. Η πλειονότητα των περιπτώσεων δυσκοιλιότητας έχει μία από τις τρεις παρακάτω διατροφικές αιτίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο με διατροφικά μέσα όσο και με τη λήψη προβιοτικών:

Πάρα πολύ πρωτεΐνη – πολύ λίγο λάδι. Οι δίαιτες με πολλές πρωτεΐνες οδηγούν σε δυσκοιλιότητα. Οι αθλητές που καταναλώνουν ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε σκόνη  πρωτεΐνης συχνά ανακαλύπτουν αυτό το δυσάρεστο γεγονός. Τα έλαια μαλακώνουν τα κόπρανα που η πρωτεΐνη έχει σκληρύνει γιατί λειτουργούν αντίθετα με την τάση της πρωτεΐνης να προκαλεί δυσκοιλιότητα. Η προσθήκη Ω-Λιπαρών σε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα λύνει συνήθως το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας που προκαλείται από την περίσσεια πρωτεΐνης χωρίς μάλιστα να επιβαρυνόμαστε με παχυντικά λίπη.

Πολύ λίγες φυτικές ίνες. Οι φυτικές  ίνες απορροφούν νερό και δίνουν όγκο στα κόπρανα,  αποτρέποντας έτσι και αντιστρέφοντας τη δυσκοιλιότητα. Όλα τα είδη φυτικών ινών βοηθούν σ’ αυτό, αλλά τα καλύτερα είδη βρίσκονται στις μπάμιες, το ψύλλιο (psyllium) και το λινάρι. Ο γλοιός που βρίσκεται σε αυτές τις τροφές όχι μόνον απορροφά πολλές φορές τον όγκο του σε νερό, αλλά επίσης καταπραΰνει τον εντερικό σωλήνα, κάνει τα κόπρανα ολισθηρά και καθιστά εύκολη την κινητικότητα του εντέρου. Οι πηκτίνες και οι ρητίνες είναι άλλοι τύποι χρήσιμων φυτικών διαλυτών ινών. Αντίθετα, το πίτουρο σίτου περιέχει ένα σκληρότερο είδος αδιάλυτων ινών, η  περίσσεια των οποίων μπορεί να ερεθίσει τον ευαίσθητο εντερικό σωλήνα μας. Η κυτταρίνη, η ημικυτταρίνη και η λιγνίνη είναι άλλα είδη σκληρών αδιάλυτων φυτικών ινών.

Πολύ λίγο νερό. Αν πίνουμε πολύ λίγο νερό, το σώμα μας αφαιρεί το νερό που χρειάζεται από τον εντερικό μας σωλήνα. Τα κόπρανα στη συνέχεια γίνονται πιο στεγνά, πιο σκληρά και πιο συμπαγή. Η προφανής λύση είναι να πίνουμε περισσότερα υγρά. Το νερό, το τσάι από βότανα, οι σούπες, οι ζωμοί είναι τα καλύτερα ροφήματα. Οι χυμοί μπορεί να περιέχουν πάρα πολλή ζάχαρη. Το τσάι και ο καφές περιέχουν διεγερτικά που μπορεί να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Το αλκοόλ περιέχει νερό, αλλά επίσης μας αφυδατώνει. Το καθαρό νερό είναι το μαγικό συστατικό σε όλα τα υγρά. Δεν απαιτούνται πρόσθετα για να καταστεί αποτελεσματικό. Το νερό, που υποστηρίζει καλύτερα την υγεία μας, πρέπει να είναι πεντακάθαρο, επομένως το νερό της βρύσης μας πρέπει να έχει φιλτραριστεί για την απομάκρυνση του χλωρίου, των «μικροβίων» και άλλων ακαθαρσιών.

Προβιοτικά. Το θεμέλιο της καλής εντερικής λειτουργίας και της φυσιολογικής κινητικότητας του εντέρου είναι τα φιλικά βακτήρια που αποτελούν την υγιή εντερική χλωρίδα. Μάθετε για τη σειρά Προβιοτικών της Udo’s Choice και επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς. Ακολουθώντας απλές αλλά σημαντικές συμβουλές στην καθημερινή μας διατροφή και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συμπληρώματα Προβιοτικών, μπορεί σύντομα να ξεχάσετε τη λέξη «δυσκοιλιότητα»!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share