Μήπως φταίει η δουλειά που δε χάνετε βάρος;

φταίει η δουλειά που δε χάνουμε βάρος
1 λεπτό

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει η δουλειά που κάνετε και το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε, για το ότι δεν μπορείτε να χάσετε κιλά; Αν στο περιβάλλον της εργασίας μας ερχόμαστε σε επαφή με ουσίες που επιβαρύνουν τον οργανισμό, τότε το πρώτο όργανο που επιβαρύνεται είναι το συκώτι.

Όταν το ήπαρ προσλαμβάνει περισσότερες τοξίνες από όσες μπορεί να διαχειριστεί, τότε αυτές αποθηκεύονται και ο χώρος αποθήκευσης των τοξινών είναι τα λιπώδη κύτταρα του οργανισμού. Σε περιόδους δίαιτας, χάνουμε λίπος και οι τοξίνες απελευθερώνονται στην κυκλοφορία. Το αυξημένο τοξικό φορτίο αναγκάζει τον οργανισμό να ελαττώσει το ρυθμό απώλειας βάρους, έτσι ώστε οι τοξίνες να μη διαχυθούν στο σώμα και βλάψουν τα ζωτικά του όργανα. Παράλληλα οι τοξίνες επηρεάζουν τις ορμόνες που ελέγχουν τον μεταβολισμό (ινσουλίνη, λεπτίνη, οιστρογόνα, θυρεοειδικές κ.ά.) και τις ορμόνες του στρες (κορτιζόλη, αδρεναλίνη) που ελέγχουν τη συμπεριφορά μας στο φαγητό.

Για τους παραπάνω λόγους οι τοξίνες είναι ικανές να μπλοκάρουν τον μεταβολισμό. Έτσι εξηγείται γιατί άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με πολλές χημικές ουσίες όπως οι κομμωτές με τις βαφές, οι αγρότες με τα φυτοφάρμακα αλλά και εργαζόμενοι σε παντός είδους εργοστάσια μπορεί να δυσκολεύονται να χάσουν βάρος σε σχέση με εργαζόμενους άλλης ειδικότητας!

Εκτός από τη δυσκολία απώλειας βάρους, άλλα συμπτώματα τοξικότητας είναι:

  • Ευαισθησία σε χημικά, όπως: απορρυπαντικά και αρώματα
  • Δυσκοιλιότητα
  • Δερματικά προβλήματα
  • Πονοκέφαλοι

Καθημερινές λύσεις για υγεία κι ευεξία

Όταν νιώθετε ότι οργανισμός σας μπορεί να είναι επιβαρυμένος μπορείτε να τον υποστηρίξετε στην προσπάθεια του να αποτοξινωθεί.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share