Γιατί τα Ω λιπαρά είναι σημαντικά για τις γυναίκες;

Γιατί τα Ω λιπαρά είναι σημαντικά για τις γυναίκες;
4 λεπτά

Όπως όλα τα όργανα, το ενδοκρινικό μας σύστημα χρειάζεται καλή διατροφή για να λειτουργήσει σωστά. Στις γυναίκες το ενδοκρινικό σύστημα περιλαμβάνει τους ενδοκρινικούς αδένες, το θυρεοειδή, το πάγκρεας και τις ωοθήκες. Τα Ω-Λιπαρά οξέα (ΕFΑς) απαιτούνται από τους ενδοκρινείς αδένες μας για να παράγουν τη σωστή ισορροπία των ορμονών. Επειδή τα EFAς είναι ζωτικά συστατικά στην παραγωγή ορμονών, η συμπλήρωση με τα εκλεκτά Ω λιπαρά του Udo’s Oil είναι σημαντική για τις γυναίκες, γιατί μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών μας, ειδικά εκείνων που διαταράσσονται κατά τη διάρκεια του PMS και της εμμηνόπαυσης.

Ω-λιπαρά και χοληστερόλη:

Παρά το γεγονός ότι είναι λίπη, τα EFAς συμβάλλουν ουσιαστικά στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης. Λαμβάνοντας το Udo’s Oil μπορείτε να μειώσετε την κακή χοληστερίνη (LDL) και να αυξήσετε την καλή χοληστερόλη (HDL). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, καθώς τώρα είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ω-λιπαρά και οστεοπόρωση:

Τα EFAς είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μια ανασκόπηση ενός άρθρου από το 1997 επεσήμανε ότι όταν έχουν έλλειψη σε EFAς, τα ζώα αναπτύσσουν σοβαρή οστεοπόρωση ενώ οι αρτηρίες τους ασβεστοποιούνται. Έτσι, τρώγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα για να στηρίξουμε τα οστά μας δεν είναι αρκετό για τον οργανισμό. Χρειαζόμαστε τα σωστά λιπαρά για να βοηθήσουμε το σώμα μας να απορροφά ασβέστιο για τα οστά.

Ω-λιπαρά και ψυχική ευεξία:

Το Udo’s Oil είναι ωφέλιμο σε όλα τα στάδια της ζωής: Τα παιδιά μας χρειάζονται Ω λιπαρά για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την εγκεφαλική τους λειτουργία. Αυτό που είναι καλό για εκείνα, είναι εξίσου καλό για εσάς.

Ω-λιπαρά και εμμηνόπαυση / PMS:

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται, προκαλώντας τα συμπτώματα που όλες γνωρίζουμε. Όσο τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, ο κίνδυνος αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές προσβολές και οι εμβολές αυξάνονται. Το Udo’s Oil μπορεί να υποστηρίξει την υγεία σας σε αυτή την περίοδο των αλλαγών.

Τι μπορούν να κάνουν τα Ω-λιπαρά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης;
  • βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας και την αντοχή που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • κάνουν το δέρμα απαλό και βελούδινο κι ενισχύουν τα μαλλιά και τα νύχια
  • βελτιώνουν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου
  • επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης – λειτουργούν ως πρόληψη για τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω -επειδή τα EFAς προστατεύουν τα γονίδια από βλάβες και υποστηρίζουν την αναγέννηση των κυττάρων
  • βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας του εντέρου και της υγιούς χλωρίδας του
  • μπορούν να αποτρέψουν τη μόλυνση με Candida
  • βοηθούν στις αρθρίτιδα μειώνοντας τις φλεγμονές στις αρθρώσεις
  • ενισχύουν την υγεία των πτυχών των βλεννογόνων σε όλο το σώμα, και δρουν ευεργετικά κατά της κολπικής ξηρότητας και της ξηρότητας του δέρματος
  • συμβάλλουν στη βελτίωση του αδενικού συστήματος και την εξισορρόπηση των ορμονών
  • υποστηρίζουν την καρδιακή υγεία, μειώνοντας τη χοληστερόλη
  • βοηθούν στη μεταφορά των ανόργανων στοιχείων στα οστά και έτσι αποτρέπουν την οστεοπόρωση
Τι είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs);

Υπάρχουν δύο είδη λιπαρών – τα καλά και τα κακά λιπαρά. Τα κακά λιπαρά είναι τα κορεσμένα λιπαρά (τα οποία βρίσκονται σε όλα τα επεξεργασμένα και ραφιναρισμένα έλαια), πολλά από τα οποία βρίσκονται στη σύγχρονη διατροφή. Τα καλά λίπη είναι τα ακόρεστα βασικά λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 & 6), τα οποία χρειάζονται στον οργανισμό μας για  να λειτουργήσει σωστά, καθώς εμπλέκονται σε όλα τα είδη των μεταβολικών διαδικασιών. Το σώμα μας χρειάζεται μια σταθερή παροχή ίσων ποσοτήτων από Ωμέγα 3 και 6 μέσω της διατροφής μας. Συνήθως όμως λαμβάνουμε λιγότερα Ω 3 και κατεστραμμένα (οξειδωμένα ) Ω 6, λόγω της ευαισθησίας τους και της καταστροφής τους στη μεταποίηση. Το Udo’s Oil προσφέρει και τα δύο λιπαρά, φρέσκα και ​​ακατέργαστα στην ιδανική αναλογία 2: 1 (3: 6), η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας.

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες προσέχουν την πρόσληψη λίπους τις περισσότερες φορές στη ζωή τους, κατά την εμμηνόπαυση είναι η στιγμή να αλλάξουν ελαφρώς οι διατροφικές συνήθειες τους και να αυξήσουν την πρόσληψη των ευεργετικών λιπαρών. Δεδομένου ότι το Udo’s Oil έχει την ιδανική αναλογία σε καλά λιπαρά  αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να βοηθήσετε το σώμα σας.

Το Udo’s oil και τα βασικά λιπαρά οξέα είναι ουσιαστικά σε όλη τη διάρκεια της ζωής κάθε γυναίκας:

Χρειαζόμαστε τα EFAς σε όλα τα στάδια του ταξιδιού της ζωής μας.

PMS – η επίδρασή τους στο ενδοκρινικό σύστημα σημαίνει ότι οι αδένες σας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις ορμόνες της παραγωγής, είναι πιο ισορροπημένοι και λειτουργούν αποτελεσματικά.

Εγκυμοσύνη – το αναπτυσσόμενο έμβρυο αντλεί τα EFAς από εμάς, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, έτσι η σταθερή προσφορά εμποδίζει την εξάντληση των ιδίων πόρων και πιθανό πρόβλημα αργότερα. Το Udo’s Oil συνιστάται να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για το έμβρυο και για τη μητέρα.

Μετα-γεννητικές μεταβολές της διάθεσης – επειδή υπάρχει πιθανότητα έλλειψης των EFAς μετά την εγκυμοσύνη, οι γυναίκες μπορούν να ωφεληθούν από τη συμπλήρωσή τους μετά τη γέννα για να εξισορροπήσουν τις διαθέσεις τους. Τα EFAς έχουν θετική επίδραση στην ορμονική ισορροπία.

Θηλασμός – το μωρό σας εξακολουθεί να αντλεί EFAς από σας, καθώς ο εγκέφαλός του θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τους 18 μήνες της ηλικίας του και τα EFAς αποτελούν το 60% του εγκεφάλου. Έτσι τα EFAς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή των βρεφών. Το Udo’s Oil είναι επωφελές για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παίρνει όλα όσα χρειάζεται, χωρίς να εξαντλείται το δικό σας απόθεμα σε EFAς.

Εμμηνόπαυση – η αποτελεσματικότητα στην εξισορρόπηση των ορμονών χάρη στα EFAς είναι τεράστιο όφελος, το ίδιο και η συμβολή τους στην απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά, αποτρέποντας την οστεοπόρωση.

Το Udo’s Oil έχει μια πραγματική, προληπτική, επωφελή δράση για την υγεία σας, όταν μάλιστα τα χρειάζεστε περισσότερο. Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών στο σώμα σας. Συνειδητά, εσείς μπορείτε να παρατηρήσετε μόνο τις εξάψεις και τις μεταβολές της διάθεσης. Εν τω μεταξύ, λιγότερο προφανή πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σας, τα οποία συχνά παραμένουν απαρατήρητα και ενδέχεται να προκαλέσουν  προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Το Udo’s Oil μπορεί να σας υποστηρίξει διατηρώντας τη νεότητά σας και βοηθώντας σας να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο.

Συμβουλές για γυναίκες όλων των ηλικιών:

Κρατήστε μια θετική άποψη για τη ζωή, κοιτάξτε την κάθε στιγμή της ζωής σας ως μια εποχή αλλαγής, ως μια ευκαιρία να ανακαλύψτε νέες όψεις στον εαυτό σας και τη ζωή σας. Η διατροφή μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στο πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας, έτσι αυξήστε τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και τα σωστά λιπαρά.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share