Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται τα προβιοτικά και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες;

γυναίκες χρειάζονται τα προβιοτικά
1.5 λεπτό

Η λήψη προβιοτικών συστήνεται όλο και πιο συχνά για την υγεία και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ιδιαίτερα στις γυναίκες όμως, οι ειδικοί προτείνουν μεγαλύτερες ποσότητες προβιοτικών συγκριτικά με τους άνδρες, κι αυτό λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων του οργανισμού τους.

Συγκεκριμένα, η συμπλήρωση με προβιοτικά στις γυναίκες συστήνεται για:

Την υγεία του ουροποιητικού και την κολπική υγεία:
  • Η έρευνα δείχνει ότι τα βακτήρια φτάνουν και αποικίζουν τον βλεννογόνο του κόλπου και του ουροποιητικού με μετεγκατάσταση από το παχύ έντερο, λόγω της εγγύτητας που προκύπτει από την γυναικεία ανατομία.
  • Οι πιο κοινοί τύποι βακτηρίων που κατοικούν σε αυτούς τους βλεννογόνους είναι στελέχη που ανήκουν στο είδος Γαλακτοβάκιλλοι (Lactobacillus)
  • Οι Γαλακτοβάκιλλοι παράγουν γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του ελαφρώς όξινου pH του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους ζυμομύκητες και άλλα ανεπιθύμητα βακτήρια να αναπτύσσονται.
Την Ορμονική ισορροπία:
  • Τα προβιοτικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας στις γυναίκες από την έναρξη της εμμηνορρυσίας και σε όλη τη διαδρομή μέχρι την μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία
  • Μία από τις λειτουργίες της υγιούς χλωρίδας του εντέρου είναι να αποβάλλει με ασφάλεια από το σώμα, τα προϊόντα διάσπασης του μεταβολισμού των οιστρογόνων.

Δείτε πώς βοηθά η καθημερινή ενίσχυση με καλά βακτήρια

Το προβιοτικό συμπλήρωμα Super 8 Microbiota της Flora

Για τη γυναικεία υγεία το καλύτερο προβιοτικό συμπλήρωμα είναι το  Super 8 Microbiota της Flora, που παρέχει 42 δισεκατομμύρια ζώντα βακτήρια από 8 διαφορετικές καλλιέργειες, ειδικά προορισμένες για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων και της Candida με μεγάλη συγκέντρωση του γαλακτοβάκιλλου L. Acidophilus.

Ειδικότερα:
  • Βοηθά στην άμυνα του οργανισμού κατά των μυκητιακών και βακτηριακών λοιμώξεων
  • Καταστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν τις κολπικές – γυναικολογικές λοιμώξεις
  • Βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προσβάλλουν το ουροποιητικό σύστημα
  • Αντιμετωπίζει το σύνδρομο της αυξημένης εντερικής διαπερατότητας –κοιλιοκάκη-(όταν τοξίνες, μακρομόρια, μικρόβια, άπεπτες τροφές και απόβλητα περνούν στην κυκλοφορία)
  • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Χωρίς γλουτένη + Κατάλληλο για χορτοφάγους + Με βάση την επιστήμη-Ανεπεξέργαστο

Δείτε γιατί τα Ω λιπαρά είναι σημαντικά για τις γυναίκες;

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share