Γιατί και πώς να αποτοξινωθείτε αποτελεσματικά!

αποτοξινωθείτε αποτελεσματικά detox
2,5 λεπτά

Ποιος είναι ο σκοπός της αποτοξίνωσης

Ο σκοπός μιας αποτοξίνωσης (detox) είναι να αφαιρέσετε περιβαλλοντικές τοξίνες και συσσωρευμένα απόβλητα από το σώμα σας. Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Mt. Sinai School of Medicine στη Νέα Υόρκη, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι μεταφέρουν, κατά μέσο όρο, ίχνη 91 τοξικών χημικών ουσιών στο αίμα και τα ούρα τους. [1] Αυτή είναι μια από τις πολλές ενδείξεις που οδηγούν στο γιατί είναι χρήσιμο να αποτοξινωθείτε αποτελεσματικά.

Αυτές είναι πολλές τοξίνες! Από που έρχονται;

Οι τοξίνες είναι παντού: από τον αέρα που αναπνέουμε, στο φαγητό και το νερό που καταναλώνουμε, στα καθημερινά υλικά που υπάρχουν γύρω μας. Το νέο σας χαλί θα είναι απαλλαγμένο από αέρια τοξικών αναθυμιάσεων μέχρι και πέντε χρόνια μετά την αγορά του. Υπάρχουν τοξίνες στο χρώμα των τοίχων σας, τη μοριοσανίδα της βιβλιοθήκης σας, το βερνίκι νυχιών, το γραφείο του ιατρού σας και τα μαλακά παιχνίδια από βινύλιο που παίζουν τα παιδιά σας στη μπανιέρα.

Μπορεί να σκέφτεστε: “Αν αυτά τα προϊόντα πωλούνται, πρέπει να είναι ασφαλή.” Ωστόσο, σύμφωνα με την EPA, το 93% των 3.000 κοινώς χρησιμοποιούμενων χημικών ουσιών που παράγονται στις ΗΠΑ δεν έχει υποβληθεί στο σύνολο των έξι ελέγχων ασφαλείας που θεωρούνται βασικοί. To 40% δεν έχει υποβληθεί σε κανένα έλεγχο. [2]

Γιατί ο καθαρισμός είναι σημαντικός

Ευτυχώς, το σώμα έχει το δικό του σύνθετο σύστημα αποτοξίνωσης που αποτελείται από το ήπαρ, τα νεφρά, το έντερο και την επιδερμίδα. Αλλά η ταυτόχρονη επίθεση των τοξικών χημικών ουσιών μπορεί να το κατακλύσει. Αυτός είναι ένας λόγος για να κάνετε έναν περιοδικό καθαρισμό με αποτοξινωτικά βότανα όπως η κολλιτσίδα και το λάπαθο. Ένας άλλος λόγος είναι τα συσσωρευμένα απόβλητα. Εάν το σώμα σας διαχειρίζεται και απομακρύνει τα απόβλητα με αργό ρυθμό – ίσως επειδή δεν καταναλώνετε αρκετές ίνες – μπορεί να παραμείνει στο σύστημά σας για πολύ καιρό. Η μείωση του χρόνου διέλευσης από το έντερο βοηθάει τις τοξίνες να αποβάλλονται ταχύτερα. Σε αυτόν τον τομέα βότανα όπως ο φλοιός φτελιάς και τα φύκια βοηθούν. Και τα δύο έχουν αποδειχθεί ότι μεταφέρουν τα απόβλητα εκτός σώματος πιο γρήγορα. * [3]

Πώς μπορείτε να αποτοξινωθείτε αποτελεσματικά;

Με τρεις τρόπους: αυξάνοντας την πρόσληψη υγρών, τρώγοντας τροφές πλούσιες σε ίνες και κάνοντας χρήση αποτοξινωτικών βοτάνων, όπως αυτά από τα οποία αποτελείται το Flor-Essence.

1.Υγρά

Καταναλώστε νερό ή ζεστό πράσινο τσάι. Προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη έως 10 φλιτζάνια την ημέρα για να διευκολύνετε τα νεφρά να ξεπλύνουν τις τοξίνες από το σύστημά σας. Αποφύγετε οποιαδήποτε ποτά με ζάχαρη, καφεΐνη ή αλκοόλ. Θυμηθείτε: προσπαθήστε να χαρίσετε στον οργανισμό σας μια περίοδο διαλλείματος.

2.Ίνες

Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε ίνες μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι καθώς το σώμα σας αναπροσαρμόζεται στην κατανάλωση μιας κανονικής διατροφής, ιδίως μετά από μια περίοδο μη προσεγμένης διατροφής. Αυτό σημαίνει δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά – όχι άλλα σκουπίδια!

3. Αποτοξινωθείτε αποτελεσματικά με το απόλυτο detox βοτανικό εκχύλισμα Flor-Essence

Δοκιμάστε το Flor-Essence, την Νο 1 αγαπημένη φόρμουλα αποτοξίνωσης στην Αμερική. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός 8 αποτοξινωτικών βοτάνων προσφέρει έναν απαλό καθαρισμό για ολόκληρο τον οργανισμό, τονώνει τη λειτουργία των οργάνων απέκκρισης των τοξινών, ενώ ταυτόχρονα παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι τόσο ευγενικό με το σώμα σας ώστε να μπορείτε να το καταναλώνετε με ασφάλεια κάθε μέρα.

References

[1] Lyman, Francesca. “Our bodies, our landfills?” MSNBC: http://msnbc.com

[2] U.S. Environmental Protection Agency, www.epa.gov/iaq

[3] Tamayo, C. et al. “The chemistry and biological activity of herbs used in Flor-Essence® Herbal Tonic and Essiac™.” Phytother Res 2000(14):1-14.

[4] Upton J. Your post-binge, 3-day detox plan. Prevention. 2011 Nov 3. https://www.prevention.com/weight-loss/a20448165/pos

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share