Απώλεια βάρους χωρίς τις συνέπειες της τοξικότητας

αποτοξίνωση απώλεια βάρους Flor Essence
3 λεπτά

Να χάνεις βάρος και να νιώθεις εξαιρετικά

Όσοι είναι σε περίοδο δίαιτας μπορεί να αισθάνονται ταλαιπωρημένοι και αδύναμοι. Γιατί; Επειδή η απώλεια λίπους, μπορεί να συνοδεύεται από τα συμπτώματα που έχει η αποτοξίνωση. Αν επιλέξουμε όμως μια δίαιτα που αποβάλλει ταυτόχρονα τις λιποδιαλυτές τοξίνες, μπορεί πιο εύκολα και να  διατηρηθεί το κίνητρό μας για δίαιτα και να καταφέρουμε μια υγιή απώλεια βάρους!

Οι τοξίνες είτε προέρχονται από το περιβάλλον (εξωγενείς) είτε παράγονται από τον οργανισμό (ενδογενείς).  Χωρίζονται σε υδατοδιαλυτές (υδρόφιλες) και λιποδιαλυτές (λιπόφιλες). Οι υδατοδιαλυτές τοξίνες αποβάλλονται πιο εύκολα. Οι λιποδιαλυτές τοξίνες είναι αποθηκευμένες στο λιπώδη ιστό. Το λίπος είναι τόσο σημαντικό για τη ζωή, ώστε το σώμα το διατηρεί πεισματικά – μαζί όμως και τις λιποδιαλυτές τοξίνες. Οι τοξίνες που είναι πιο δύσκολο να εξαλειφθούν είναι οι λιποδιαλυτές, περιβαλλοντικές νευροτοξίνες. Μπορούν να προκαλέσουν από γνωστικά προβλήματα μέχρι μια σειρά από μεταβολικές ανισορροπίες στον οργανισμό, όπως: να συμβάλλουν στη διατήρηση του λίπους, να καθυστερούν τη διάσπαση του για θερμογένεση και να μειώνουν το ρυθμό της απώλειας του.

Θα μπορούσαν οι τοξίνες που απελευθερώνονται με την απώλεια βάρους να μας επηρεάσουν;

Ο Εθνικός Οργανισμός των ΗΠΑ για τον έλεγχο των τοξικών ουσιών στο ανθρώπινο σώμα του Υπουργείου Υγείας και Περιβάλλοντος (National Health Adipose Tissue Survey -NHATS) πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη έρευνα διάρκειας 20 ετών. Πήρε δείγματα λιποκυττάρων χιλιάδων πολιτών των ΗΠΑ από διαφορετικές περιοχές, φύλλα, ηλικίες, φυλετικές καταγωγές, καταστάσεις υγείας κλπ. Διοξίνες και χημικοί διαλύτες βρέθηκαν στο 100% του πληθυσμού, ενώ στο 91% του πληθυσμού ήταν σε τοξικά επίπεδα. Οι κύριες πηγές αυτών των τοξικών περιλάμβαναν ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες (PCBs), μη βιολογικά τρόφιμα (χλωριωμένα φυτοφάρμακα), μοκέτες και εξατμίσεις οχημάτων.

Αν το λίπος είναι τοξικό, δε θα πρέπει όσοι χάνουν το λίπος να αισθάνονται καλά;

Για την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας χρησιμοποιείται το λίπος ή η ζάχαρη ως καύσιμο. Όταν ασκούμαστε και όταν καταναλώνουμε λιγότερη ζάχαρη, κινητοποιούμε ή «καίμε» το λίπος και έτσι οι επιβλαβείς τοξίνες και τα τριγλυκερίδια που είναι αποθηκευμένα στο λίπος μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Ακολούθως, μέσω της έντερο-ηπατικής κυκλοφορίας, αφαιρούνται από την κυκλοφορία του αίματος και είτε μπορεί να αποβληθούν ή μπορεί να εναποτίθενται σε λιπώδεις ιστούς, στον εγκέφαλο και τα εργοστάσια κυτταρικής ενέργειας (μιτοχόνδρια) εντός των κυττάρων, προκαλώντας μόνιμη βλάβη.

Γιατί το σώμα μας αδυνατεί να αφαιρέσει τις τοξίνες;

Είναι κρίσιμο να αποτοξινώσουμε τα λιποκύτταρά μας από τις λιποδιαλυτές τοξίνες. Για να γίνει αυτό απαιτείται αρχικά η απελευθέρωσή τους από τα λιποκύτταρα και η εισαγωγή τους στην κυκλοφορία του αίματος, ακολούθως να συμβεί μια δραστική έκλυση χολής στο έντερο και τέλος να αποφευχθεί η επαναπορρόφησή τους. Αυτές οι 3 βασικές προϋποθέσεις σπάνια συνυπάρχουν.

Στο έντερο, όταν υπάρχει επάρκεια φυτικών ινών, η χολή δεσμεύει τα λίπη και τις τοξικές αποσκευές τους και τα απομακρύνει από τον οργανισμό μέσω του εντέρου. Χωρίς ίνες, μέχρι και το 94% των τοξικών χολικών αποβλήτων απορροφώνται πάλι μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από το ήπαρ και επανεκκρίνονται  στο πεπτικό σύστημα για επαναχρησιμοποίηση. Το ήπαρ, μη προσδοκώντας τα επιστρεφόμενα τοξικά κύτταρα «σοκάρεται» και αναστέλλει τη λειτουργία της αποτοξίνωσης. Μέσω του συστήματος, εισέρχονται οι λιποδιαλυτές τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα και αυξάνεται το τοξικό φορτίο του σώματος, με αποτέλεσμα τη «γήρανση» μας. Η χολή περνά μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακύκλωσης πολλές φορές την ημέρα.

Μπορούν οι φυτικές ίνες να απομακρύνουν τις λιποδιαλυτές τοξίνες που απελευθερώνονται κατά την καύση του λίπους;

Η απάντηση είναι ναι, όταν χάνουμε βάρος με μια ισορροπημένη διατροφή που συμπεριλαμβάνει: «πικρά» βότανα, φυτικές ίνες και «καλά» λιπαρά.

  • Βελτιστοποιείστε τη ροή της χολής σας με πικρά χόρτα
  • Καταναλώστε άφθονες φυτικές ίνες για την εξάλειψη των τοξικών χολικών και την παραγωγή  ​νέων χολικών εκκρίσεων
  • Να τρώτε καλά, καθαρά λίπη για να αντικατασταθούν τα μολυσμένα λίπη στις κυτταρικές μεμβράνες και τα όργανα

Με αυτές τις συμβουλές, η άσκηση, η αποτοξίνωση και η απώλεια λίπους γίνονται πιο εύκολα για τον καθένα.

Η MedMelon βοηθάει στη σωστή απώλεια βάρους χωρίς τις συνέπειες της τοξικότητας με τρία εξαιρετικά προϊόντα:

Απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

1. Το κορυφαίο προϊόν Flor Essence με 8 οργανικά «πικρά» βότανα αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο κι είναι ιδανικό υποστηρικτικό για δίαιτα.

Φυτικές ίνες και απώλεια βάρους

2. Το Beyond Greens είναι μια οργανική πολυβιταμίνη, που προσφέρει ένα κοκτέιλ από σούπερ τροφές, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντικαθιστά 2 μερίδες λαχανικών ή ένα κολατσιό με ελάχιστες θερμίδες.

Ω-λιπαρά και απώλεια βάρους

3. Το  Udo’s oil 3.6.9  περιέχει βιολογικά ανεπεξέργαστα φυτικά Ω-λιπαρά από σπόρους λιναριού, νυχτολούλουδου, σουσαμιού και ηλίανθου, καθώς επίσης και έλαια από φύτρες ρυζιού και βρώμης, που παρέχουν τα σημαντικά καλά λίπη για υγιείς κυτταρικές μεμβράνες κι αυξάνουν τον μεταβολισμό και τη θερμογένεση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share