Από τον σπόρο στο μπουκάλι

οργανικά συμπληρώματα Flora
1.5 λεπτό

Τα οργανικά θρεπτικά συμπληρώματα που παρασκευάζονται και διανέμονται από τη Flora είναι εγγυημένης κορυφαίας ποιότητας και ελεύθερα από κάθε χημική ουσία, από τη σπορά μέχρι τη συγκομιδή, τη διαλογή, την τελική παραγωγή και τη συσκευασία.

Αγρόκτημα στη Χιλή

Για να διασφαλίσει τη βέλτιστη ποιότητα, η Flora καλλιεργεί τα περισσότερα από τα βότανα που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της, στο πιστοποιημένο βιολογικό βοτανικό αγρόκτημά της στη Χιλή. Η προμήθεια των υπόλοιπων βοτάνων γίνεται μόνον από συμβεβλημένους αγρότες που ακολουθούν τις αυστηρότατες προδιαγραφές της.

 

Αυστηροί έλεγχοι

Μετά από κάθε συγκομιδή, πολλαπλά δείγματα από κάθε μια παρτίδα ελέγχονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της εταιρείας ώστε να ταυτοποιηθούν για την ποιότητα και τη δραστικότητά τους και μόνον τα εκλεκτότερα προϊόντα γίνονται αποδεκτά. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα οξείδωσης, τα βότανα και οι σπόροι  αφυδατώνονται σε ειδικές συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία, αποθηκεύονται σε ειδικούς θαλάμους ελεγχόμενου περιβάλλοντος, ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για κάθε ένα προϊόν και τα δραστικά του συστατικά, και στη συνέχεια ελέγχονται ξανά. Εάν περάσουν τον έλεγχο και ανάλογα με την επεξεργασία που θα επακολουθήσει, ταξινομούνται, τεμαχίζονται, «κοσκινίζονται» και περνούν από ειδικούς ανιχνευτές προσμείξεων όταν είναι απαραίτητο. Τα ακατέργαστα φυτά εξετάζονται για την ταυτότητα, την αγνότητα και τη δραστικότητά τους, καθώς επίσης και για τον αποκλεισμό πιθανών μολυσματικών παραγόντων. Εκτός από την μακροσκοπική εξέταση, ιδιαίτερα ευαίσθητες δοκιμές πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια (ανώτατου τεχνικού επιπέδου) της εταιρείας: λεπτή χρωματογραφία στρώματος, υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης, ψηφιακή φασματομετρία και άλλες αναλυτικές χημικές μέθοδοι. Σε κάθε στάδιο, αν τα βότανα ή οι σπόροι δεν πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και δραστικότητας της Flora, απορρίπτονται και όλη η διαδικασία ξεκινά από την αρχή. Έτσι, μόνον οι εκλεκτότερες πρώτες ύλες περνούν τα προβλεπόμενα αυστηρότατα σετ ελέγχων.

Διαδικασία συσκευασίας

Τα προϊόντα που περνούν επιτυχώς αυτές τις διαδικασίες είναι έτοιμα για επεξεργασία και συσκευασία. Η επεξεργασία-συσκευασία τους γίνεται σε περιβάλλον ελεγχόμενο, απαλλαγμένο από θερμότητα, φως, οξυγόνο και οινόπνευμα, πάντα με την παρουσία πιστοποιημένου ποιοτικού ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας για κάθε ένα προϊόν που παρασκευάζεται.

Τα οργανικά θρεπτικά συμπληρώματα συσκευάζονται με τη φιλικότερη προς το περιβάλλον, ασφαλή και μη-αντιδρώσα συσκευασία που υπάρχει, δηλαδή σκούρα κεχριμπαρένια ανακυκλώσιμα μπουκάλια γυαλιού σε κενό αζώτου για να προστατεύονται από φως, θερμότητα και οξυγόνο.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν σύνθετο πλήρως αυτοματοποιημένο  εξοπλισμό, καθώς η διαρκής έρευνα και ανάπτυξη της Flora έχουν οδηγήσει σε μεθόδους παραγωγής που είναι οι πλέον εξελιγμένες και εξειδικευμένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιστοποίηση QAI

Εκτός από τη χρησιμοποίηση οργανικών και μη εκτεθειμένων σε ακτινοβολία συστατικών, η Flora είναι πιστοποιημένη και αναγνωρισμένη για την παραγωγή και επεξεργασία βιολογικών προϊόντων από την Quality Assurance International (QAI). Αυτή είναι μια περαιτέρω διασφάλιση ότι ακόμη και τα προϊόντα καθαρισμού (π.χ. πιστοποιημένο βιολογικό οινόπνευμα) που χρησιμοποιούνται στον παραγωγικό εξοπλισμό είναι μη τοξικά.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share