Έντερο… σε πρόγραμμα!

Έντερο σε πρόγραμμα
2 λεπτά

Όταν ταξιδεύετε ή έχετε μια πολυάσχολη εβδομάδα, η εντερική σας λειτουργία διαταράσσεται! Το έντερο αγαπά ένα κανονικό πρόγραμμα. Τακτικό φαγητό, τακτική ενυδάτωση και το ίδιο χρονοδιάγραμμα κάθε μέρα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η ζωή δεν είναι πάντα τακτική. Τα ωράρια εργασίας μπορεί να είναι ακανόνιστα, το ίδιο και οι υποχρεώσεις και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν υπάρχουν ταξίδια και αλλαγές περιβάλλοντος.

Αν αυτό ισχύει για σας, δεν είστε οι μόνοι! Η δυσκοιλιότητα είναι πολύ συχνό φαινόμενο και σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία! Αυτή η αίσθηση του βάρους και του φουσκώματος μπορεί να κάνει την ημέρα σας δυσάρεστη, ενώ ο πονοκέφαλος που μπορεί να τη συνοδεύει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.

Αν υιοθετήσετε μερικές μικρές συνήθειες, μπορείτε να διατηρήσετε μια ομαλή εντερική κινητικότητα, ακόμη και όταν ταξιδεύετε.

5 συμβουλές για να παραμείνετε τακτικοί!

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Το έντερό σας χρειάζεται νερό για να συνεχίσει να κινείται και μια αλλαγή στο τακτικό σας πρόγραμμα μπορεί να επιφέρει αφυδάτωση. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε κάθε πρωί είναι να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και έχετε πάντα νερό μαζί σας, όπου κι αν πάτε.

Αν έχετε δυσκοιλιότητα και υποψιάζεστε ότι είστε πιθανώς αφυδατωμένοι, πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε 10 λεπτά για 30 λεπτά (κατά προτίμηση με άδειο στομάχι). Δουλεύει άμεσα όταν έχουμε ένα αφυδατωμένο παχύ έντερο.

  1. Βρείτε μια κανονική ώρα κάθε μέρα

Το έντερό σας αγαπά ένα κανονικό πρόγραμμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν είστε υπερβολικά απασχολημένοι ή ταξιδεύετε. Παρατηρήστε πότε αισθάνεστε φυσικά την επιθυμία, όταν είστε σε ήρεμη περίοδο και επιδιώξτε να βρείτε το δρόμο σας για την τουαλέτα περίπου την ίδια ώρα.

Μπορεί να μη λειτουργεί κάθε φορά, αλλά το σώμα σας τελικά θα εκτιμήσει αυτό το πρόγραμμα.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο προβιοτικό για να σας κρατήσει σε κανονικότητα

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε το έντερό σας υγιές είναι να του παρέχετε τακτικά φιλικά βακτήρια μέσω ενός καλού προβιοτικού συμπληρώματος. Το προβιοτικό θα λειτουργήσει, ακόμα και σε μια μέρα με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα.

Το Super Adult Microbiota είναι ένα προβιοτικό που περιέχει 12 δις ζώντα βακτήρια που αποικίζουν τη βλεννογόνο του εντέρου και το διατηρούν υγιές, βοηθώντας τη φυσιολογική του κινητικότητα και παράλληλα υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, τη σύνθεση βιταμινών και πολλά ακόμα.

  1. Κινηθείτε

Το έντερο περιβάλλεται από μυς, ενώ είναι πολύ μυώδες και το ίδιο. Όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί δρομείς, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κινητικότητας  του παχέος εντέρου.

Αν κάθεστε  κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, είστε σε συναντήσεις ή σε αεροπλάνο όλη την ημέρα, ανεβείτε σκάλες ή πηγαίνετε μια ωραία βόλτα για να ενθαρρύνετε το παχύ έντερο σας να κινητοποιηθεί!

  1. Χρησιμοποιείστε υποπόδιο στην τουαλέτα!

Δεν είναι δικό μας λάθος, αν αισθανόμαστε δυσκοιλιότητα. Οι σύγχρονες τουαλέτες  φέρουν κάποια ευθύνη. Βλέπετε το ανθρώπινο είδος δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κάθεται κατά αυτή τη διαδικασία.

Πριν από τις σύγχρονες τουαλέτες, οι περισσότεροι άνθρωποι λύγιζαν τα γόνατα και χαμήλωναν τον κορμό τους σε ημικάθισμα. Το κάθισμα στην τουαλέτα μπορεί να είναι βολικό, αλλά δεν είναι καλό για το παχύ έντερο. Δημιουργεί ένα τσάκισμα στο ορθό, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολη την κένωση, ειδικά όταν είμαστε δυσκοίλιοι.

Βάζοντας τα πόδια σας επάνω σε ένα χαμηλό σκαμνί βελτιώνετε τη στάση του σώματός σας και την κινητικότητα του εντέρου. Αυτό είναι εύκολο στο σπίτι μας αλλά σίγουρα πιο δύσκολο να επιτευχθεί σε μια ξένη τουαλέτα ή σε ένα ξενοδοχείο, όχι όμως αδύνατο. Ένα αναποδογυρισμένο κουτί, η οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει καλά.

Το έντερο συνήθως χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε ευτυχισμένοι, υγιείς και κανονικοί κάθε μέρα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share