Έλαιο φύτρων ρυζιού: Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο φύτρων ρυζιού
2,5 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο φύτρων ρυζιού, προϊόν ψυχρής πίεσης, απουσία φωτός, θερμότητας και οξυγόνου.

Επιστημονική ονομασία:

Oryza sativa [Fam. Gramineae]

Παραδοσιακά το έλαιο φύτρων ρυζιού χρησιμοποιείται σε:

  • Μείωση της χοληστερόλης LDL
  • Προστατίτιδα
  • Αγγειακές παθήσεις

Επισκόπηση:

Το ρύζι είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας των Αγροστωδών (Gramineae). Το Ασιατικό ρύζι έχει ταξινομηθεί ως Oryza sativa.

Το έλαιο φύτρου ρυζιού είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ (Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα) κατά 35%, ελαϊκό οξύ (Ωμέγα-9 μονοακόρεστα λιπαρά οξέα) κατά 40% και Βιταμίνη Ε 32.3mg / 100g). Το έλαιο είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε φυτοστερόλες (1190mg / 100g ή 167 mg / κουταλιά της σούπας), κυρίως σε βήτα σιτοστερόλη. Οι φυτοστερόλες έχουν δειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικές με τα συμβατικά φάρμακα για την ανακούφιση της συχνοουρίας των ανδρών που πάσχουν από παθήσεις του προστάτη και στη γρήγορη μείωση της χοληστερόλης.

Το έλαιο περιέχει επίσης ένα συστατικό που ονομάζεται Gamma oryzanol που μειώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης, ενώ αυξάνει την απέκκριση της από τον  οργανισμό. Το Gamma oryzanol είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του American Heart Association δείχνουν ότι το έλαιο φύτρων ρυζιού έχει τη μοναδική ικανότητα να μειώνει τα επιβλαβή επίπεδα της LDL χοληστερόλης έως και 30%, χωρίς μείωση της «καλής» χοληστερόλης HDL, που προστατεύει από καρδιακές προσβολές, και ότι «… οι άνθρωποι αρκεί να καταναλώνουν κάτι λιγότερο από δύο κουταλιές του ελαίου την ημέρα για να κερδίσουν τα οφέλη». Αυτό συμβαίνει χάρη στη συνύπαρξη στο έλαιο φύτρων ρυζιού, των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών που μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης, στις φυτικές στερόλες που επίσης μειώνουν την απορρόφηση και αυξάνουν την απέκκριση της χοληστερόλης και στη σημαντική ποσότητα των τοκοφερολών (Βιταμίνη Ε).

Μελέτες σε ζώα σε συνδυασμό με ανθρώπινες κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το έλαιο φύτρων ρυζιού μπορεί να συσταθεί για την αντικατάσταση του κορεσμένου λίπους στη διατροφή μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι συστατικά όπως το oryzanol, τα οποία είναι μοναδικά στο έλαιο από φύτρες ρυζιού, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μέχρι 40% και συνδέονται με σημαντικές μειώσεις στην πρώιμη αθηροσκλήρωση.

Το έλαιο φύτρων ρυζιού έχει μια ευχάριστη γεύση και μπορεί να χαρίσει μια ελαφριά και ντελικάτη γεύση στις σαλάτες.

Ενεργά συστατικά:

Το έλαιο φύτρων ρυζιού περιέχει: α-τοκοφερόλη 32.3mg / 100g, συνολικά κορεσμένα λιπαρά 19,7 g / 100g, μονοακόρεστα λιπαρά 39.3g / 100g, Πολυακόρεστα λίπαρά 35g / 100g (συμπεριλαμβανομένων: 33,4 ωμέγα-6 , 1,6 g ωμέγα-3). Φυτοστερόλες 1190mg / 100g, Αλκοόλες τριτερπενίου και Τοκοτριενόλες.

* (Οι πληροφορίες λαμβάνονται από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Γεωργικής Βιβλιοθήκης USDA για τα Διατροφικά Πρότυπα Αναφοράς http://www.nal.usda.gov).

Προτεινόμενη Ποσότητα:

Μία έως δύο κουταλιές της σούπας έλαιο φύτρου ρυζιού ανά ημέρα, παρέχουν τα απαιτούμενα  ωμέγα-6 και 9 λιπαρά οξέα.  Το έλαιο φύτρων ρυζιού δε λαμβάνεται μόνο του ως ένα αυτοτελές συμπλήρωμα διατροφής, αλλά χρησιμοποιείται σαν επιμέρους συστατικό.

Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων:

Καμία γνωστή.

Αντενδείξεις:

Καμία γνωστή.

Παρενέργειες:

Όταν το έλαιο φύτρων ρυζιού, λαμβάνεται ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, δεν προκαλεί παρενέργειες. Επειδή είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 και 9 λιπαρά οξέα, αλλά δεν περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά θα πρέπει να λαμβάνεται ως μέρος ενός ισορροπημένου μίγματος που να περιέχει και ωμέγα -3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση των παλαιών ή κακώς αποθηκευμένων ελαίων ρυζιού έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο γαστρεντερικών ελκών.

Το έλαιο φύτρων ρυζιού είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share