Έλαιο νυχτολούλουδου: Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο νυχτολούλουδου
2 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο Νυχτολούλουδου (Evening Primrose), προϊόν ψυχρής πίεσης σε απουσία φωτός, θερμότητας και οξυγόνου. Περιέχει τυποποιημένη ποσότητα GLA.

Επιστημονική ονομασία

Oenothera biennis Λ [Fam. Onagraceae]

Παραδοσιακά το έλαιο νυχτολούλουδου χρησιμοποιείται σε:

– Αλλεργίες
– Φλεγμονές
– Αντιοξείδωση (έμμεσα)
– Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ)
– Αυτοάνοσα Νοσήματα
– Παθήσεις των οστών
– Εγκεφαλικές διαταραχές
– Αναπνευστικές διαταραχές
– Κυτταρική Αναγέννηση
– Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης
– Μαστίτιδα
– Δυσλεξία / δυσπραξία / δυσκινησία
– Έκζεμα
– Ανεπάρκεια σε EFAs (Essential Fatty Acids = Θεμελιώδη λιπαρά οξέα)
– Ενδομητρίωση
– Διαταραχές Όρασης
– Κόπωση
– Παθήσεις του μαστού
– Ινομυώματα
– Ινομυαλγία
– Αιμορροΐδες
– Ορμονικές διαταραχές
– Πόνο στις αρθρώσεις
– Προβλήματα εμμηνόπαυσης/ PMS
– Μυϊκές κράμπες
– Πολλαπλή σκλήρυνση
– Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος
– Νευροπάθεια
– Οστεοπόρωση
– Νόσο του Raynaud
– Υγεία των οργάνων Αναπαραγωγής
– Διαταραχές του αμφιβληστροειδούς
– Προβλήματα Γήρανσης
– Διαταραχές του δέρματος
– Ελκώδη κολίτιδα
– Υγεία του Ουροποιητικού συστήματος (πέτρες)
– Απώλεια βάρους

Επισκόπηση:

Το έλαιο νυχτολούλουδου εξάγεται από τους ξηρούς ώριμους σπόρους του φυτού. Αποτελεί καλή πηγή Γάμμα-Λινολενικού Οξέος (GLA), ενός βιολογικά σημαντικού λιπαρού οξέος που φυσιολογικά μπορεί να παραχθεί στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της ενζυματικής μετατροπής του λινολεϊκού οξέος (Ωμέγα-6, Θεμελιώδες Λιπαρό Οξύ ή αλλιώς EFA) σε μακρύτερης αλυσίδας παράγωγά του. Τα EFAs είναι «καλά» λιπαρά και αποτελούν πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή προσταγλανδινών και λευκοτριενίων, που είναι απαραίτητα για καλή υγεία όπως και οι βιταμίνες. Τα πολλαπλά οφέλη του GLA για την υγεία μας έχουν αποδειχθεί επανειλημμένα σε  έρευνες, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του στην ισορροπία των ορμονών. Οι προσταγλανδίνες και τα λευκοτριένια είναι σημαντικά για την αποφυγή φλεγμονωδών νόσων. Όταν καταναλώνουμε μέσω της διατροφής μας κακά λίπη, όπως trans-λιπαρά ή μη φυσικά υδρογονωμένα λίπη, μπορεί να διαταραχτεί η ενζυμική διαδικασία της μετατροπής των πρόδρομων EFAs στους σημαντικούς μεταβολίτες τους με αποτέλεσμα την αύξηση του πόνου και των φλεγμονών. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη της λήψης GLA στην αντιμετώπιση της διαβητικής νευροπάθειας, του βρεφικού ατοπικού εκζέματος, της μασταλγίας, των παθήσεων των οστών και των αρθρώσεων, της οστεοπόρωσης, της σχιζοφρένειας και πολλών άλλων προβλημάτων υγείας. Το GLA χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη για τη θεραπεία της διαβητικής νευροπάθειας και το έκζεμα ενώ, τόσο οι ευρωπαίοι όσο και οι  αμερικάνοι γιατροί χρησιμοποιούν το GLA για τη θεραπεία της κυκλικής μασταλγίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από πόνους στο στήθος που συνδέονται με την έμμηνο ρύση. Το GLA είναι επίσης χρήσιμο για τη μείωση ευερεθιστότητας και άλλων συμπτωμάτων του PMS (προεμμηνορυσιακού συνδρόμου) και συχνά συνιστάται από τους γιατρούς για γυναίκες που βιώνουν δυσκολίες πριν και μετά την εμμηνόπαυση.

Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα:

Το λάδι νυχτολούλουδου δεν αλληλεπιδρά με άλλες τροφές ή φάρμακα.

Παρενέργειες:

Όταν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν παρουσιάζει καμία αρνητική παρενέργεια. Σε επιστημονικές μελέτες που έγιναν σε πάνω από 4.000 ανθρώπους που έλαβαν GLA από έλαιο νυχτολούλουδου δεν αναφέρθηκαν αρνητικές επιπτώσεις. Επίσης, οι μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο νυχτολούλουδου είναι εντελώς μη τοξικό και μη καρκινογόνο.

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share