Έλαιο λιναριού: η μαγική δύναμη της φύσης

έλαιο λιναριού, λιναρέλαιο
2 λεπτά

Δεν υπάρχει μια μαγική συμβουλή που τα θεραπεύει όλα και μας καθιστά υγιείς – η ισορροπία, η διατροφή, τα συμπληρώματα και ο χρόνος παίζουν το ρόλο τους. Πιστεύουμε όμως στην αληθινά μαγική δύναμη των βασικών λιπαρών οξέων, των Ω-λιπαρών, ή EFA (Essential Fatty Acids) στη γενική υγεία του σώματός σας.

Τα Ω λιπαρά στο έλαιο λιναριού της Flora είναι μια από τις πλουσιότερες μορφές Ω-3 στον πλανήτη.

Γιατί το λινέλαιο είναι τόσο καλό για εσάς;

Το λινέλαιο είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές ALA (άλφα-λινολενικό οξύ), δηλαδή το Ω-3 από το οποίο το σώμα μας παράγει τα παράγωγά του, τα μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (εικοσιδυαενοϊκό οξύ).

Τι σημαίνει όμως αυτό; Στην ουσία, το λινέλαιο προσφέρει τα λιπαρά οξέα που το σώμα σας χρειάζεται για να κάνει τα πάντα: από την ανάπτυξη ισχυρών μαλλιών και νυχιών μέχρι να βεβαιωθείτε ότι οι μύες σας αναπτύσσονται σωστά και ότι διατηρείτε τη γνωστική λειτουργία σας στο ανώτερο επίπεδο.

Λινέλαιο: ο υπερήρωας

Εκτός από τη διασφάλιση ότι οι μύες, ο εγκέφαλος και το σώμα σας μπορούν με τη βοήθεια του λινελαίου να λειτουργήσουν σωστά, το λινέλαιο είναι επίσης ο υπερήρωας όταν πρόκειται για το έντερο σας. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα ALA και LA (που βρίσκονται στο λινέλαιο) είναι απαραίτητα για την κανονική λειτουργία κάθε κυττάρου, ιστού, αδένα και οργάνου στο σώμα.

Η Flora πρωτοστάτησε στην παραγωγή φρέσκου λιναριού στη Βόρεια Αμερική το 1985 και συνεχίζει να θέτει το απόλυτο πρότυπο.

Διαδικασία παραγωγής

Οι προσεκτικά επιλεγμένοι σπόροι από βιολογικό λινάρι επεξεργάζονται σε περιβάλλον όπου υπάρχει εξαιρετικός έλεγχος του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτό εξασφαλίζει ότι το περιβάλλον στο οποίο υπόκεινται οι σπόροι σε πίεση για να εξαχθεί το έλαιο είναι ελεύθερο οξυγόνου και φωτός για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στα εύθραυστα EFA (η οξείδωση), έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα οφέλη στο έλαιο.

Το έλαιο λιναριού της Flora εμφιαλώνεται με άζωτο για την πρόληψη της οξείδωσης, σε φωτοανθεκτικά, μη αντιδραστικά, γυάλινα μπουκάλια. Το τελικό προϊόν είναι φρέσκο, εξαιρετικά θρεπτικό και πλούσιο σε Ω-λιπαρά, σε αντίθεση με τα περισσότερα έλαια της αγοράς των οποίων τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της συμπίεσης.

Επιπρόσθετα έχουν προβλεφθεί οι διάφοροι διαιτητικοί περιορισμοί. Όλα τα λινέλαια  μας είναι μη ΓΤΟ, χωρίς γλουτένη, οργανικά και vegan.

Σκεφτείτε πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι για σας το οργανικό λινέλαιο που υπάρχει στο Udo’s Oil 3.6.9 της Flora, σαν κύριο συστατικό σε συνδυασμό με κάποια ακόμα οργανικά έλαια πλούσια σε Ω-λιπαρά οξέα. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι λόγω  της υπερβολικής επεξεργασίας των τροφών και άλλων παραγόντων, τα Ω λιπαρά λείπουν σε σημαντικό βαθμό  από τη σύγχρονη διατροφή μας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share