Αλήθειες για το έλαιο κριλ ως άριστη πηγή Ω3 λιπαρών

Αλήθειες για το έλαιο κριλ ως άριστη πηγή Ω3 λιπαρών
1,5 λεπτό

Το έλαιο από τα κριλ (των krills) παρέχει με πιο αποτελεσματικό τρόπο Ωμέγα-3 λιπαρά από ότι τα ιχθυέλαια. 

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των Ωμέγα-3 από λιπαρά ψάρια και από έλαιο κριλ (krills) και μερικές διαφορές:

– Η πρώτη είναι ότι το έλαιο των krills είναι υδατοδιαλυτό και λιποδιαλυτό, καθιστώντας το ευκολότερο να απορροφηθεί από άτομα με προβλήματα απορρόφησης λιπών, εκείνα χωρίς χοληδόχο κύστη ή χωρίς αρκετά οξέα στομάχου ή πεπτικά ένζυμα.

– Η δεύτερη είναι ότι το έλαιο των krills έχει διαφορετική δομή σε σύγκριση με το ιχθυέλαιο. Τα ωμέγα-3 είναι ένα λιπαρό οξύ που χρειάζεται ένα μέσο μεταφοράς. Το ιχθυέλαιο συνήθως συνδέεται με αιθυλεστέρες ή τριγλυκερίδια, ενώ το έλαιο των krills συνδέεται με φωσφολιπίδια, το ίδιο δομικό συστατικό όλων των κυτταρικών μεμβρανών μας, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσληψη στα κύτταρα.

-Η τρίτη είναι ότι το έλαιο των krills έχει μελετηθεί για την αύξηση των επιπέδων ωμέγα-3 στο αίμα ταχύτερα από το ιχθυέλαιο. Μετά τη λήψη ιχθυελαίου για ένα μήνα τα επίπεδα των ωμέγα-3 θα αυξηθούν κατά περίπου 9%, ενώ μετά από ένα μήνα με την ίδια δόση ελαίου krills, τα επίπεδα ωμέγα-3 στο αίμα θα αυξηθούν έως και 21%, δηλαδή έχουν μεγαλύτερη από διπλάσια αποτελεσματικότητα από τα ιχθυέλαια.

 Βιωσιμότητα των krills

Ενώ τα krills είναι μικροσκοπικά μαλακόστρακα σε μήκος περίπου 2,5 εκατοστά, μαζεύονται σε σμήνη τόσο μεγάλα που είναι ορατά από το διάστημα!

H αλιευτική πολιτική των krills είναι αυστηρά ρυθμισμένη. Η ποσόστωση για την αλιεία τους είναι μικρότερη από το 1% της συνολικής βιομάζας στον κόσμο, κι έτσι μας βοηθά να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα τους στους ωκεανούς για τις επόμενες γενιές.

Καθαρότητα και τρόπος επεξεργασίας

Τα krills αλιεύονται στον Ανταρκτικό ωκεανό και υποβάλλονται απευθείας σε επεξεργασία στο πλοίο, ώστε να μειωθεί η οποιαδήποτε οξείδωση. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την καψουλοποίηση είναι οι ελάχιστες, χωρίς λευκάνσεις, έκθεση σε χημικούς παράγοντες και μεγάλες θερμοκρασίες.

Επειδή τα krills βρίσκονται στο κάτω μέρος της τροφικής αλυσίδας, αυτό διασφαλίζει ότι δεν έχουν τραφεί με είδη που φέρουν επιβαρύνσεις (τοξίνες και ακαθαρσίες), παρέχοντας έτσι μια καθαρότερη πηγή ωμέγα 3. Πολλοί καταναλωτές προτιμούν το έλαιο των krills επειδή οι κάψουλες είναι πολύ μικρότερες και δεν έχουν τη συνηθισμένη επίγευση ψαρίλας, που βιώνουν οι περισσότεροι καταναλωτές από τα συμπληρώματα ιχθυελαίου.

Επιπρόσθετα φυσικώς ευρισκόμενα αντιοξειδωτικά συστατικά

Το έλαιο των krills είναι πλούσιο σε χολίνη και ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την όραση, την εγκεφαλική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία. Η χολίνη συμβάλλει στην ηπατική υγεία και τον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και της ομοκυστεΐνης.

Το O-KRILL 3 ™ είναι η πρόταση της Flora για καθαρά, συμπυκνωμένα, βιοδιαθέσιμα και οικολογικά Ω3 λιπαρά οξέα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share