Έλαιο ηλίανθου: Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο ηλίανθου
2 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο ηλίανθου, προϊόν ψυχρής πίεσης, απουσία φωτός, θερμότητας και οξυγόνου.

Επιστημονική ονομασία Helianthus annuus L. [Fam. Asteraceae]

Παραδοσιακά το έλαιο ηλίανθου χρησιμοποιείται σε:
– Ανάρρωση
– Ανεπάρκεια σε Ω-λιπαρά οξέα
– Θρέψη

Επισκόπηση:

Ο κοινός ηλίανθος (Helianthus annuus L.) είναι ένα ετήσιο φυτό που κατάγεται από τη Μινεσότα στο Τέξας και την Καλιφόρνια και συναντάται επίσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα- οι σπόροι του αλλά και το λάδι του είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά. Το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ (Ω-6 λιπαρά οξέα, πολυακόρεστα), ελαϊκό οξύ (Ω-9 λιπαρά οξέα, ακόρεστα) και βιταμίνη Ε. Το ηλιέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία της ανεπάρκειας σε Ω-λιπαρά οξέα (EFAs) στη διατροφή.

Είναι σημαντικό να έχουμε τη σωστή ισορροπία των Ω-6 και Ω-3 (ΕΡΑ) στη διατροφή μας για τη βέλτιστη υγεία. Επειδή το ηλιέλαιο δεν περιέχει το λινολενικό οξύ, ή Ω-3, θα πρέπει να συνδυάζεται με λινέλαιο στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν καταναλώνουμε πάρα πολλά Ω-6 χωρίς ταυτόχρονα να καταναλώνουμε Ω-3 σε επάρκεια, αυτό μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη  προβλημάτων στην υγεία μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Οι μελέτες δείχνουν ότι μια σωστή σε λιπαρά διατροφή, πλούσια σε αμφότερα Ω-6 & Ω-3 λιπαρά οξέα (EFAs) και σε μονοακόρεστα λιπαρά (ελαϊκό οξύ) αλλά χαμηλή σε κεκορεσμένα λιπαρά οξέα, μειώνει την ολική χοληστερόλη του ορού, ευνοεί την αναλογία της «καλής» έναντι της «κακής» χοληστερίνης και μειώνει τον κίνδυνο των αγγειακών παθήσεων.

Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα βιολογικά έλαια, τα οποία εξάγονται με ψυχρή πίεση και απουσία θερμότητας και οξυγόνου. Όταν αυτά τα έλαια που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα υποβάλλονται σε θερμικές επεξεργασίες και ραφινάρισμα μετατρέπονται σε βλαβερά λιπαρά οξέα –τα λεγόμενα trans-, τα οποία επιδρούν αρνητικά στα λιπίδια και τη χοληστερόλη.

Ενεργά συστατικά:

Περιέχει: Λινολεϊκό οξύ (Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα) πολυακόρεστα (50,0 – 72,0%), ελαϊκό οξύ (Ωμέγα 9) monosaturates (15,0 – 35%) και κορεσμένα λιπαρά οξέα (11%). Παλμιτικό οξύ (4,0 – 9,0%), παλμιτελαϊκό οξύ. 1,0%, Στεατικό οξύ (1.0 – 7.0%)? Λινολενικό οξύ (Ωμέγα-3). 2,0%, Αραχιδικό οξύ. 1,0%, βεχενικό οξύ 2,0%. Άλλα λιπαρά οξέα max. 2,0%? και ελεύθερα λιπαρά οξέα, όπως ελαϊκό οξύ (0,08%).

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα:

Καμία γνωστή.

Αντενδείξεις:

Καμία γνωστή.

Παρενέργειες:

Το ηλιέλαιο, όταν λαμβάνεται ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, δεν προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι η υπέρβαση των Ω-6 (EFAs) στην
διατροφή (ιδίως αν είναι επεξεργασμένα, τα οποία περιέχει η δυτικού τύπου διατροφή μας) χωρίς την ταυτόχρονη κατανάλωση Ω-3, αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη μη εξαρτώμενου από την ινσουλίνη και την παχυσαρκία.

Το έλαιο ηλίανθου είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share