Συνταγές

Χειμερινή αποτοξίνωση

Πριν ξεκινήσουμε μια διαδικασία αποτοξίνωσης αξίζει να γνωρίζουμε πως αυτή αποτελείται από δύο φάσεις, οι οποίες συντελούνται εντός των ηπατικών μας κυττάρων. Εάν η Φάση 2 δε μπορέσει να συμβαδίσει χρονικά με τη Φάση 1, μπορεί να προκύψει υπερφόρτωση, επειδή τα προϊόντα της Φάσης 1, αν και ένα βήμα πριν την απομάκρυνση, μπορεί να είναι τοξικά.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΣΕ 2 ΦΑΣΕΙΣ

Φάση 1. Σε αυτή τη φάση, οι τοξικές χημικές ουσίες μεταβολίζονται με διάφορες χημικές αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες, εάν είναι πολλές, μπορούν να βλάψουν τα ηπατικά κύτταρα. Σε αυτή τη φάση η κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ, κορεσμένων λιπών και τα καυσαέρια δρουν επιβαρυντικά στη φάση 1.

Φάση 2. Για να είναι αποτελεσματική η Φάση 2, τα ηπατικά κύτταρα απαιτούν αμινοξέα που περιέχουν θείο. Απαιτούνται επίσης τα θρεπτικά συστατικά γλυκίνη, γλουταμίνη, χολίνη και ινοσιτόλη.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ και αποτοξίνωση

Τα αυγά, τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια, κουνουπίδι), το ακατέργαστο σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα είναι όλες καλές πηγές φυσικών ενώσεων του θείου που δρουν ενισχυτικά σε αυτή τη φάση της αποτοξίνωσης. Επομένως, μπορούν να θεωρηθούν ότι έχουν καθαριστική δράση.

Ο κουρκουμάς βοηθά στην επιβράδυνση της Φάσης 1, ώστε αυτή να συγχρονιστεί με τη Φάση 2. Έτσι πετυχαίνουμε τον περιορισμό των συμπτωμάτων της αποτοξίνωση όπως πονοκέφαλοι, κόπωση και πονόλαιμοι. Το παστινάκι λειτουργεί καλά σε μια χειμωνιάτικη αποτοξίνωση. Για να αφαιρέσετε μερικές περιττές ενώσεις που βρίσκονται στη φλούδα, ξεφλουδίστε το.

Σούπα με κουνουπίδι και παστινάκι

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνει σταυρανθή λαχανικά όπως κουνουπίδι, παστινάκι, κουρκουμά και εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά Ωμέγα λιπαρά που δρουν αντιοξειδωτικά, από το Udo’s Oil 3.6.9. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για τον χειμώνα, καθώς τα Ω-λιπαρά προκαλούν θερμογένεση.

Συστατικά

4-5 κρεμμύδια ή 2-4 πράσα αν προτιμάτε μια πιο ήπια γεύση

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο

1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 7 σκελίδες)

6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή 1 λίτρο νερό

1 κουτ. του γλυκού κάρυ + ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

700 γραμ παστινάκι σε κύβους

1 κουνουπίδι (περίπου 1 ½ φλιτζάνια φουντίτσες και χώρια τα κλωνάρια)

1 φλιτζάνι baby σπανάκι

¼ φλιτζάνι κόλιαντρο

4 κουταλιές της σούπας Udo’s Oil 3.6.9

Προαιρετικά 1 κουτ. γλυκού αλάτι, ½ κουτ. γλυκού πιπέρι, 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Οδηγίες

Ζεσταίνετε λίγο ζωμό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια, πράσα, σκόρδο και σέλινο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.

Προσθέστε το ζωμό, το παστινάκι σε κύβους και τα κλωνάρια του κουνουπιδιού και αφήστε τα να βράσουν.

Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, προσθέστε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ισχύ.

Μαγειρέψτε 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος προσθέστε το σπανάκι και το κόλιαντρο.

Κλείστε την εστία και διορθώστε τη γεύση. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και / ή χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε σε 4 πιάτα σούπας, προσθέστε στο καθένα 1 κουταλιά της σούπας Udo’s Oil 3.6.9 και πασπαλίστε με σχοινόπρασο.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr

Σούπα με κουνουπίδι, παστινάκι και Ω-λιπαρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σχετικά Νέα